Trump ellen fordul a Wikileaks?

A Wikileaks közzé szeretné tenni Donald Trump amerikai elnök adóbevallását, ezért a szervezet arra kérte helyi idő szerint vasárnap este követőit a közösségi médiában, hogy akinek megvan, küldje el nekik.

"Trump tanácsadója, Kellyanne Conway kijelentette, hogy Trump nem teszi közzé adóbevallását. Küldjék el nekünk, hogy mi megtehessük" - írta az egyik közösségi oldalon a kiszivárogtatásokra szakosodott portál.

Korábban az elnökjelöltek évtizedeken át rendszeresen nyilvánosságra hozták adóbevallásukat, de Donald Trump erre már a kampányban sem volt hajlandó, így nem tudta hitelt érdemlően adatokkal cáfolni az őt ért vádakat, miszerint a kelleténél kevesebb adót fizet az Egyesült Államokban. Trump arra hivatkozott, hogy bevallását éppen ellenőrzi az adóhivatal, s majd ha az lezárul, akkor hozza nyilvánosságra a papírokat.

Conway egy vasárnapi tévéműsorban beszélt arról, hogy "a Fehér Ház válasza az, hogy (Trump) nem fogja közzétenni az adóbevallását".

Conway szerint az elnök adóbevallása nem is érdekli az embereket, a legtöbb amerikai arra kíváncsi, hogy milyen lesz a saját adóbevallása Trump elnöksége alatt, és nem arra, hogy az elnökében mi szerepel.

Szerző

Busztragédia - Az Európai Parlament előtt is félárbócra eresztették a magyar zászlót

 Az Európai Parlament előtt félárbócra eresztették hétfőn a magyar zászlót a veronai buszbaleset áldozataira emlékezve.

Az uniós parlament - a Magyarországon elrendelt nemzeti gyásznaphoz kapcsolódóan - így emlékezik meg arról, hogy péntek éjjel az olaszországi Verona közelében balesetet szenvedett és kigyulladt egy magyar fiatalokat szállító busz, tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek. A buszon a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott.

Szerző

Trumptól elvették a telefonját

Publikálás dátuma
2017.01.23. 13:26
A kép illusztráció. FOTÓ: Thinkstock
A biztonsági előírások szerint csak nagyon korlátozott képességekkel rendelkezhet az a készülék, amit az amerikai elnök birtokol - írja a hvg.hu.

Barack Obama óta tudjuk, az ember hiába az Egyesült Államok elnöke, nem lehet olyan mobilja, amilyet szeretne. Sőt: éppen azért nem lehet. A volt elnök tavaly nyáron cserélte a régi BlackBerryjét, igaz, nem sok köszönet volt benne, a fokozott biztonsági előírások érdekében ugyanis olyan mobilt kapott, amit egy 3 éves gyereknek ad az ember.

Ez vár Donald Trumpra is. A Gizmodo szerint kénytelen lemondani az androidos eszközéről (ami a hírek szerint egy Samsung Galaxy), és egy, a titkosszolgálat által is jóváhagyott készülékre cserélni, amivel új telefonszám is jár.

További részletek itt!

Szerző