Előfizetés

Itt élünk - Álrendőrök raboltak ki francia diákokat (videó)

Magát rendőrnek kiadva rabolt ki, és vert meg két férfi francia diákokat Budapesten, a Dob utcában - közölte a rendőrség a police.hu honlapon.

A 23 és a 21 éves gyanúsított ellen rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a VII. kerületi Rendőrkapitányság.

A két férfi 2017. január 17-én gépkocsival közlekedett a Budapest VII., Dob utcában majd, amikor odaértek egy francia diákokból álló öt fős társasághoz megálltak és leszólították őket. Sz. János és társa kiszállt az autóból és angolul közölte velük, hogy ők rendőrök, majd úgy csináltak, mintha igazolványt mutattak volna. A két gyanúsított megpróbálta elvenni a  francia fiatalok értékeit, majd amikor azok nem adták, bántalmazni kezdték őket. Ezután beültek az autójukba, és elmenekültek a helyszínről.

A bűncselekményt követően az erzsébetvárosi rendőrök azonosították a gyanúsítottak által használt külföldi rendszámú gépkocsit, amelyet még aznap délután megtaláltak a VIII. kerületben. A nyomozók kedden délután  egy józsefvárosi lakásban fogták el a két férfit, akit őrizetbe is vettek.

Drograzzia Kecskeméten - Videó!

Publikálás dátuma
2017.01.18. 17:32
Forrás: police.hu
A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen - írja a police.hu. 

A kecskeméti nyomozók és vizsgálók, valamint a közterületi állomány és a Készenléti Rendőrség munkatársai, továbbá a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztály rendőrei 2017. január 17-én négy kecskeméti és több vidéki helyszínen egy összehangolt akciót tartottak. Az eljárás során 11 főt állították elő, közülük 9 személyt gyanúsítottként hallgattak ki a rendőrök.

A házkutatások során kábítószergyanús anyagokat, a terjesztéshez szükséges tárgyakat és személygépkocsikat foglaltak le a nyomozók. Kihallgatásukat követően 8 gyanúsítottat őrizetbe vettek a rendőrök. Egy fő az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezik.

Távollétében 11 év fegyházat kapott a nyakába

 Fegyveresen elkövetett rablás bűntette és fogolyszökés vétsége miatt 11 év fegyházbüntetésre ítélt a Pesti Központi Kerületi Bíróság egy ismeretlen helyen tartózkodó férfit, aki 2014 januárjában kirabolt egy zuglói dohányboltot, majd az ellene indult eljárás idején megszökött a házi őrizetből - közölte a Fővárosi Törvényszék.

Közleményük szerint a vádlott még 2014. január 4-én este símaszkot viselve bement a Thököly úton található nemzeti dohányboltba, az eladóra riasztópisztolyt fogott és arra utasította, hogy pakolja ki a kasszát. A férfi a pénztárban található 43 500 forinton kívül elvitte az eladó céges és saját mobiltelefonját is. Bár az ügyészség egy II. kerületi trafik fegyveres rablásával is megvádolta a férfit, a bíróság szerint az ügyben nem lehetett kétséget kizáróan bizonyítani a bűnösségét.

A vádlott az ellene indult bírósági eljárás két tárgyalási napján 2015-ben még megjelent, ám tavaly február 21-ére virradó éjszaka megszökött a házi őrizetből. A Pesti Központi Kerületi Bíróság szerdai döntése során kimondta, a férfi feltételes szabadságra sem bocsátható, továbbá 10 évre eltiltották a közügyek gyakorlásától.

A bíró szóbeli indokolásában kitért arra, hogy a többszörösen büntetett előéletű vádlott esetén enyhítő körülményt nem lehetett figyelembe venni, s a férfi eddigi életével bizonyította, hogy méltatlan a közügyekben való részvételre.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért, a védő enyhítésért fellebbezett.