Beismerte az elfogott gönyűi férfi, hogy tizennégy éve gyilkolt

Publikálás dátuma
2017.01.12. 17:24
Forrás: police.hu
Beismerte a 14 évvel ezelőtti győri gyilkosság elkövetését a szerdán elfogott gönyűi férfi - mondta Bánhalmi Zsolt, Győr-Moson-Sopron megye bűnügyi főkapitány-helyettese csütörtökön sajtótájékoztatón.

A férfi vallomása szerint autójával véletlenül ütötte el 2003-ban a 22 éves nőt, akiről azt hitte, hogy meghalt, ezért az autója csomagtartójába tette. Miután a lány magához tért, az akkor szintén 22 éves férfi a következményektől tartva egy bálazsinórral megfojtotta - ismertette.

Bánhalmi Zsolt kifejtette: a 36 éves gönyűi gyanúsítottról kiderült, hogy az áldozatot korábban sosem látta. Éppen arra autózott, amikor egy telefonhívás elvonta a figyelmét és elsodorta a kerékpározó lányt. Kiszállt a járműből, és azt hitte, hogy meghalt a fiatal nő, ezért berakta a csomagtartóba, majd elindult. Útközben azonban kaparászást hallott. Az áldozat akkor még élt, a fiatal sofőr pedig pánikba esett, és a helyszínen talált bálazsinórral megfojtotta. Hozzátette: a holttestet később vitte el oda, ahol másnap megtalálták. Helyismerete volt, mert gázolajlopással egészítette ki akkor a jövedelmét, és a lopott gázolaj rejtekhelye a gyilkosság helyszínének közelében volt. A gönyűi férfi a gyilkosság után az autót egy illegális szlovákiai bontóba vitte, ezért nem találták a rendőrök - tette hozzá. 


A rendőrök számtalan nyomot rögzítettek annak idején, amelyeket archiváltak. Ezek láttán az először közömbös gyanúsított beismerte tettét. Ha a férfi vallomása beigazolódik, emberölés miatt 5-től 15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető - magyarázta Móricz Péter, a megyei rendőrség bűnügyi alosztályvezetője. Hozzátette, ha 14 éve segített volna a lánynak és hívja a mentőket, közlekedési szabálysértéssel megúszta volna a mindvégig Gönyűn élő elkövető.  Bánhalmi Zsolt elmondta azt is, hogy a főkapitányság a 2003-ban kitűzött kétmillió forint nyomravezetői díjat visszavonja, mert rengeteg állampolgári bejelentést kaptak ugyan, de egyik sem vezette őket nyomra. A tanúk beszámolói pedig szavai szerint gyakran egészen más felé vitték a nyomozást, így például sem a személyleírás, sem a jármű típusa nem felelt meg a valóságnak. A gyanúsított néhány hónapja került a látókörükbe, de bővebbet erről nem árult el. A gyanúsított előzetes letartóztatásáról pénteken dönt a bíróság.

Szerző

Balesetek, roncsba szorult sérült - Öt (!) kamion ütközött

Kamionok ütköztek egymásnak az M1-es autópálya főváros felé vezető oldalán három, egymáshoz közeli helyszínen Mosonmagyaróvár térségében, az érintett szakaszon áll a forgalom - közölte a katasztrófavédelem. A rendőrség adatai szerint a két helyszínen összesen öt kamion ütközött össze. 

A harmadik helyszínen, ahol három teherautó csúszott egymásba, egy sérült beszorult a roncsba, őt még a tűzoltók kiérkezése előtt kiemelték a járműből. Az érintett pályaszakaszon áll a főváros felé vezető forgalom, a balesetet szenvedett járművek mindhárom forgalmi sávot eltorlaszolják. A rendőrség a honlapján azt közölte, hogy a balesetek a 152-es és a 155-ös kilométerszelvény között történtek, Mosonmagyaróvár térségében. A helyszínelés és a műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszon teljes útlezárás volt érvényben. 

A teljes zárlatot valamivel délután 1 óra körül oldották fel, akkor egy sávon megindult a forgalom az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán Mosonmagyaróvár térségében. A forgalom rendőri irányítás mellett haladhat.

Szerző

Kigyulladt egy ház - Földönfutók lettek a lakók

Tűz miatt lakhatatlanná vált egy családi ház Hajdúböszörményben - közölte a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság megbízott szóvivője. Az ötven négyzetméter alapterületű családi ház lakóhelyiségei gyulladtak ki csütörtök reggel a hajdúböszörményi Perczel Mór utcában. 

A tűzhöz a debreceni hivatásos tűzoltókat és a hajdúböszörményi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltóit riasztották, akik három vízsugárral oltották el a lángokat, majd megkezdték az épület átszellőztetését és átvizsgálását. Az eset során senki sem sérült meg, a ház azonban lakhatatlanná vált, két lakóját az önkormányzat fogja elhelyezni.

Szerző