Áder húga helyettes államtitkár lesz a Klik-vezérség után?

Még januárban távozhat posztjáról Pölöskei Gáborné, a Klebelsberg Központ elnöke, és a nemzetgazdasági tárcánál kaphat új megbízatást - írja a Magyar Nemzet.

A lap szerint a köztársasági elnök húga lehet a szakképzésért és a felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár a távozó Odrobina László helyén.

Pölöskei Gáborné 2016 márciusában érkezett az akkor még Klebelsberg Intézményfenntartó Központnak (Klik) élére, hogy a stabil és tehermentes működést biztosítsa, és a köznevelési kerekasztal véleményére alapozva alakítsa át a gigaszervezetet. A Klik 198 tankerületéből mostanra 59 tankerületi központ lett, ezek felelnek az iskolák fenntartásáért és működtetéséért is.

Szerző

Börtönbe megy a Fidesz ifjúsági tagozatának volt elnöke

A Pest Központi Kerületi Bíróság egy év hat hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte Veress Áront - írja a Magyar Nemzet. A Fidesz ifjúsági tagozatának volt elnöke hamis bankjegyekkel bukott le 2015 februárjában a Keleti pályaudvarnál.

A jogerős ítélet még november 23-án született, és a lap azt írja a Fővárosi Törvényszékre hivatkozva, hogy "úgy tűnik, döntés ellen nem fellebbezett vádlott". 

Ahogy lapunk is beszámolt a kormánypártnak kínos esetről, a Fidesz ifjúsági tagozatának volt elnökét azután tartóztatták le, hogy 2015 februárjában a Keleti pályaudvaron forintra próbált váltani egy hamis százeuróst. A rendőrök a lakásán további mintegy 30 ezer eurónyi hamis bankjegyet találtak.

A botrány kirobbanása után a Fidesz azt állította, hogy Veress Áron nem a Fidesz Ifjúsági Tagozatának elnöke, és nem is tagja a pártnak. A Fidesz állítása szerint már 2012-ben kizárták Veress Áront a pártból, aki ezután visszaélt a nevükkel, és két évig a Fidesz ifjúsági tagozata elnökeként szerepelt, járt el. Ennek ellenére az Index még 2014 második felében is talált olyan eseményekről készült beszámolókat a Fidesz honlapján, ahol a párt ifjúsági elnökeként hivatkoztak rá.

Szerző
Témák
Veress Áron

Extrém hideg - Mínusz 23 fokot mértek Pest megyében

Publikálás dátuma
2017.01.07. 16:05
FOTÓ: Vajda József/Népszava
Öt éve nem volt ilyen hideg Magyarországon - közölte szombaton Facebook-oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat. Szombat reggel a Pest megyei Tésán mínusz 23,7 Celsius-fokot rögzített az automata.

Érdekességként megjegyezték azt is, hogy január 7-én az átlagos (a 1981-2010-es átlag szerinti) maximum hőmérséklet plusz 2, a minimum mínusz 4 fok.

Most az előrejelzés szerint a legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 12 és mínusz 5 fok között valószínű, (Nyugat- és Közép-Magyarországon várható a magasabb, északkeleten az alacsonyabb érték). Késő estére mínusz 17 és mínusz 8 fok közé süllyed a hőmérséklet, (az északi völgyekben lesz a leghidegebb).

Vasárnapra virradóan ennél is hidegebb lesz, az ország leghidegebb pontjain akár mínusz 25 fok alá is csökkenhet a hőmérséklet.

A szombat éjfélig szóló veszélyjelzés szerint az extrém hideg miatt jelenleg is másodfokú a figyelmeztetés a fővárosban, továbbá Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest megyében. Szintén a hideg miatt Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Komárom-Esztergom, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyében elsőfokú a figyelmeztetés.

Szintén elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a gyenge hófúvás veszélye miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, továbbá a viharos szél miatt Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyében.

Szerző