Egy svédet kergettek a rendőrök az IKEA-garázsban, amikor kigyulladt az autó - Videó

Egy Svédországban gazdasági bűncselekmények miatt körözött férfit fogtak el a rendőrök szerdán Budapesten, a zuglói IKEA áruház mélygarázsában, és az intézkedő rendőrök vették észre a mélygarázsban kigyulladt autót, ami miatt végül ki kellett üríteni az áruházat.

A rendőrök egy zuglói lakberendezési üzlet mélygarázsában elfogták azt a férfit, akit Svédországban több bűncselekmény elkövetése miatt köröztek - informál honlapján a BRFK. A svéd állampolgárt ( aki egyébként magyar származású ) a nyomozók előállították a XIV. kerületi rendőrkapitányságra. A férfi kiadatása kapcsán – bűnügyi őrizetbe vétele mellett – felveszik a kapcsolatot a svéd kollégákkal.

A Bűnügyi Bevetési Osztály nyomozói a rendőri intézkedés után észrevették, hogy egy nem messze parkoló személygépkocsi motorteréből lángnyelvek csapnak fel. A rendőrök a mélygarázsban tartózkodó személyeket felszólították, hogy haladéktalanul hagyják el a vészkijáraton a parkoló szintet. A kollégák értesítették a tűzoltókat, majd az áruház biztonsági szolgálat munkatársaival közösen az épületben található porral és habbal oltó készülékekkel, valamint a tűzvédelmi csapok használatával azonnal megkezdték a gépkocsi motorterében keletkezett tűz oltását, hogy az más kocsikra, illetve az épületre ne terjedjen át. A kiérkező tűzoltók a helyszínt átvették, a kocsi motorháztetőjét felnyitva megállapították, hogy a tüzet kiérkezésük előtt a rendőrök sikeresen eloltották - olvasható a police. hu-n.

 

Szerző

Öt évre ítéltek egy hajléktalan embert bántalmazó fiatalt

Jogerősen öt év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla pénteken azt a mezőtúri fiatalembert, aki társaival brutálisan bántalmazott egy hajléktalan férfit 2014-ben.

A táblabíróság az elkövetéskor 19 éves vádlottat és társait életveszélyt okozó testi sértés, csoportosan elkövetett rablás bűntettében és folytatólagosan elkövetett zsarolás kísérletében mondta ki bűnösnek. A bűncselekmény idején 18 évesnél fiatalabb vádlottakat négy év javítóintézeti nevelésre, illetve három év börtönre ítélte a bíróság, a bántalmazásokból kimaradó lányt pedig egy év két hónap, két évre felfüggesztett fogházzal sújtották.

A 2013-ban hatvanéves sértett hajléktalanként élt Mezőtúron, alkalmi munkákból és havi 22800 forint segélyből élt. Két vádlott ősszel egy parkban találkozott vele, mivel tudták, könnyű elbánni a férfival, odamentek hozzá, és megfenyegették, hogy ha nem ad nekik havonta 5-10 ezer forintot, megverik. A sértett megígérte, hogy fizetni fog. Az eset után a vádlottak hosszabb ideig nem látták a sértettet, de 2014. január 20-án összefutottak vele. Az egyik fiatal felvetette, vegyenek el a hajléktalan férfitól értéktárgyakat, pénzt és cigarettát, a többiek ebbe belementek, és a távozni próbáló sértett után indultak. Ketten utolérték, ütötték, ahol érték, és meg is rugdosták a földre kerülő férfit.

Az ekkor már vérző fejű sértettet próbált eljutni a vasútállomásra, de az épület előtt a négy vádlott körbeállta, elvették óráját és öngyújtóját, egyikük pedig felemlegette a segélyből ígért pénzt. A férfi ismét megígérte, hogy fizetni fog. Három vádlott röviddel később újra ütni, rugdosni kezdte a sértettet, aki már sírva kérte, hagyják békén, amikor egy járókelő rákiabált a támadókra, akik elfutottak.

Az idős férfi a bordatörései miatt közvetve életveszélyes sérülést is szenvedett.

Szerző

Egy teherautó pótkocsiját borította fel a jeges szél - Fotók

Publikálás dátuma
2017.01.06. 11:47
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Egy 7 és fél tonnás teherautó üres pótkocsiját borította fel a szél péntek délelőtt a 35-ös főúton, Hajdúböszörmény és Görbeháza között, ezért teljes szélességében lezárták az érintett útszakaszt - közölte a katasztrófavédelem ügyeletes szóvivője.

A  hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók megkezdték a felborult jármű kerekeire állítását. A mentés idejére a rendőrök lezárták az útszakaszt. A forgalmat Hajdúvid és Balmazújváros felé terelik.

Szerző