Előfizetés

Múzeumba kerülhet a gyilkos kamion

Újabb fontos lépést tett a német rendőrség a december 19-én, Berlinben végrehajtott terrortámadás felgöngyölítése során, amelynél a tunéziai merénylő, Anis Amri egy kamionnal a tömegbe hajtott, 12 személy halálát okozva. Az ügyészség ma teszi közzé információit arról, hogy Amrit segítette-e két férfi, akik nemrégiben kerültek a rendőrség látókörébe.

A hatóság kedden házkutatást tartott egy német menekültotthonban egy 26 éves tunéziai szállásán- Azt gyanítják, hogy az illető pontosan tudott Amri gyilkos terveiről, s segítséget is nyújthatott számára. A nyomozás eddigi állása szerint a tunéziai legkésőbb 2015 végén kerülhetett kapcsolatba Anis Amrival, s egészen a merényletig gyakran cseréltek eszmét egymással. A z ügyészség egy másik berlini helyen is házkutatást rendelt el, itt Amri egy korábbi bérlőtársa tartózkodott.

A kamion, amellyel a terrorakciót végrehajtották, várhatóan egy berlini múzeumba kerül.

Van Gerwen a világbajnok

Publikálás dátuma
2017.01.04. 06:54
Gerwen FOTÓ: EUROPRESS/GETTY IMAGES
A világranglista vezetője, a holland Michael van Gerwen a 2016-os PDC darts világbajnokság fináléjában 7:3-ra megverte a címvédő Gary Andersont, ezzel 2014 után másodszor hódította el a sportág legrangosabb versenyének megnyeréséért járó Sid Waddell-trófeát.

Magas színvonalon kezdődött el az összecsapás, mindkét játékos hozni tudta az általa kezdett szettet, majd Anderson brékét azonnal visszavette Gerwen. A holland innentől kezdve magasabb fokozatra kapcsolt, szórta a 180-akat, s lesöpörte ellenfelét, ezzel pedig megkoronázta az elmúlt egy évét. Gerwen az elmúlt évadban minden egyéni major tornát (The Masters, UK Open, Premier League, World Matchplay, World Grand Prix, Európa-bajnokság, Grand Slam of Darts, Players Championship Finals) megnyert.

A világbajnokságon a 180-as dobások számát tekintve több rekord is megdőlt. A teljes tornán összesen 704 maximumot hajítottak a játékosok, ezzel jócskán túlszárnyalták a 2016-os csúcsot, amikor 654-ig jutottak.

A világbajnokság vége után hivatalossá vált, melyik tíz játékos szerepelhet a 2017-es Premier League-ben: Michael van Gerwen, Gary Anderson, Adrian Lewis, Phil Taylor, Peter Wright, James Wade, Raymond van Barneveld, Dave Chisnall, Jelle Klaasen, Kim Huybrechts.

A sorozat első állomása Newcastle lesz február 2-án.

Fucsovics jól kezdett

Publikálás dátuma
2017.01.04. 06:53
Fucsovics FOTÓ: SZALMÁS PÉTER
Győzelemmel kezdte az évet a legjobban rangsorolt magyar férfi teniszező, Fucsovics Márton, aki sikerével bejutott a 16 közé az ausztráliai Happy Valley-ben zajló, 75 ezer dollár összdíjazású challengertornán.

A világranglista 158. helyén álló játékos – aki az év első Grand Slam-viadalára, az Australian Openre készül – a salvadori Marcelo Arevalóval (186.) csapott össze az első fordulóban, s három játszmában nyert.

Következő ellenfele a fehérorosz Ilja Ivaska (179.) lesz.