LMP: Több pénzt az oktatásra!

Az LMP szerint jelentősen, legalább 50 százalékkal kell növelni az oktatás forrásait, mert azok tavaly reálértéken 12 százalékkal voltak alacsonyabbak, mint 2010-ben.

Ikotity István, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője elmondta: az összeg reálértéken idén éri el a kormányváltáskori szintet. Vitatta azokat a kormányzati állításokat, amelyek szerint a források emelkedtek az elmúlt években, szerinte csak átcsoportosításokat hajtottak végre.

A politikus rámutatott: egy éve kezdődtek a megmozdulások a közoktatásban, ám szerinte érdemi változást nem sikerült elérni. A teljes államosítás után a tankerületek nem látják a jövőt, ezért a teljes oktatási rendszer megújítására van szükség - szorgalmazta Ikotity István.

Szerző

A "politikusbűnözőkről" érdeklődik a Jobbik

A Jobbik írásbeli kérdésben kér tájékoztatást Polt Péter legfőbb ügyésztől arról, hogy a bíróságok mekkora értékben éltek a vagyonelkobzás eszközével a közvagyont ellopó vagy elherdáló állami vezetők, politikusok, közszereplők és nemzeti vagyont kezelő cégek vezetői esetében.

Staudt Gábor, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője kedden Budapesten, sajtótájékoztatón elmondta, sajtóhírek szerint Romániában hatalmas mértékben indult meg a korrupt állami vezetők elszámoltatása, aminek eredményeként összességében 133 milliárd forint értékben hajtottak végre vagyonelkobzást a "politikusbűnözőktől".

A magyar igazságszolgáltatás ennél jóval kevesebbet tud felmutatni - fogalmazott Staudt Gábor, hozzátéve, reményeik szerint Polt Péter pontos tájékoztatást ad majd az eddigi eredményekről.

Szerző

Meghalt Kakuk György újságíró

Publikálás dátuma
2017.01.03. 15:24
Fotó: Facebook/Kakuk György
A Facebook-oldalán jelentették be, hogy ma kora reggel meghalt Kakuk György újságíró és politikus - írja a 444. 

Kakuk György jogot végzett, tagja volt a nemzeti kerekasztal-tárgyalások büntetőjogi albizottságának. 1989-től a Mai Nap, majd a Kurír újságírója, 1992-től a Magyar Televízió és a Magyar Rádió munkatársa. 1995-től mindkét intézménynél külpolitikai szerkesztő volt.

1998-tól a TV2 koszovói kiküldött tudósítója, majd az EBESZ diplomatájaként tartózkodott a térségben. Kakuk György egy évet töltött Koszovóban, abban az időszakban is, amikor a Jugoszlávia elleni NATO-támadás zajlott. Erről könyve is jelent meg.

Vehemens politikai tisztességére mi sem volt jellemzőbb, mint hogy 2015-ben végigjárta a menekültek útvonalát Görögországtól a magyar államhatárig, hogy közvetlen élményei alapján számolhasson be a menekültek borzalmas életéről. Tapasztalataiból indult ki, amikor szeptemberben "szabálysértést" követett el, mert Röszkén szimbolikusan átvágta a gyorstelepítésű drótakadályt (gyodát), hogy Milica Mancsics Sztojkovics szerb újságíróval „Állítsátok meg az őrületet, mutassatok szolidaritást!” címmel sajtótájékoztatót tartson. Mert a kerítés praktikus haszna mérhetetlen, mert a gyoda magyar és szerb embereket választ szét, ahelyett, hogy segítő kezet nyújtanának egymásnak. Egyszer ez elmúlik, de a magyar, a szerb és a macedón embereknek továbbra is itt kell élniük - együtt, mondta. Fájdalmasan korán ment el, itt hagyva szakmát, politikát és a jövőt, ami egyszer majd eljön.

A Demokratikus Koalíció elnökségi tagja 52 éves volt.

Felfoghatatlan veszteség érte a Demokratikus Koalíciót, annak minden tagját, támogatóját, szimpatizánsát. Ma reggel elhunyt Kakuk György, elnökségünk tagja. Nagyszerű barátot, kollégát veszítettünk el váratlanul és felfoghatatlanul. A sokk és a gyász óráiban részvétünket fejezzük ki Gyuri feleségének, gyermekeinek, minden hozzátartozójának.
Demokratikus Koalíció Országos Elnökség

Szerző
Frissítve: 2017.01.03. 17:37