Előfizetés

Magyar Zoltán maradt a posztján

Magyar Zoltán maradt a Magyar Torna Szövetség (MTSZ) elnöke. A szerdai tisztújító közgyűlésen az egyetlen jelöltként indult kétszeres olimpiai bajnokot egyhangúlag, nyílt szavazással választották meg újabb négy évre.

"Nagyon örülök a megválasztásomnak, egy nappal a 63. születésnapom után ez igazán szép ajándék. Már 2011 óta az a célom, hogy újjáépítsem a magyar tornát, azt a sok támogatást és szeretetet is szeretném visszaadni, amit egykor versenyzőként kaptam" - nyilatkozta a Nemzet Sportolója, aki a Magyar Olimpiai Bizottság alelnökeként is tevékenykedik.

Magyar Zoltán hozzátette, az állami támogatásnak köszönhetően az elmúlt időszakban le tudták tenni az alapokat, így például visszaszereztek sok szivacsgödrös termet, felújították a nagy klubok csarnokait, világszínvonalú szereket vettek, továbbképzéseket tartottak, edzői státuszokat és béreket adtak, életpályaprogramot biztosítanak a tornászok számára, illetve régi edzőket hoztak vissza a sportágba.

"A következő négy év feladatát három dologgal tudnám jellemezni: nagyobb lesz a szigor, vagyis teljes rendet szeretnénk, a szorgalom és a munka visszahozását és a motiváció növekedését. Mind a hét szakágra nagy hangsúlyt fektetünk, annak pedig külön örülök, hogy a régi elnökséggel és a régi főtitkárral dolgozhatunk tovább, hiszen ez egy jól összeszokott csapat" - fogalmazott Magyar Zoltán.

Az elnökséget továbbra is Bán Teodóra, Borbély Attila, Mosóczi László, Papp Dénes, Sörös Ferenc és Szabóné Pákozdi Éva alkotja, a főtitkári posztot pedig változatlanul Altorjai Sándor tölti be.

Kézilabda Eb - Döntetlennel zártak a magyarok

Publikálás dátuma
2016.12.14. 19:18
Görbicz Anita két gólt dobott FOTÓ: EUROPRESS/GETTY IMAGES/SANDRA TOFT
A magyar válogatott 26-26-os döntetlent játszott az olimpiai bajnok orosz csapattal a svédországi női kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének szerdai zárónapján.

A magyarok a nemhivatalos végeredmény szerint a 12. helyen fejezték be a kontinensviadalt, és az Eb-k történetében először fordult elő, hogy nem jutottak a tíz közé.

Eredmény:
középdöntő, 3. forduló:
II. csoport (Helsingborg):

Magyarország-Oroszország 26-26 (14-13)

a magyar csapat gólszerzői: Kovács A. 6 (4), Hornyák, Klivinyi 4-4, Kisfaludy 3, Bódi, Görbicz, Lukács, Schatzl 2-2, Erdősi 1

Az oroszok negyven másodperc elteltével büntetőből szerezték meg a vezetést, s bár Görbicz Anita hétméterest hibázott, Erdősi Ildikó szélről egyenlített. Az együttesek fej-fej mellett haladtak, a magyarok a 8. perc végén, 5-4-nél vették át először a vezetést. A kapuba becserélt Szikora Melinda védései és a javuló támadási hatékonyság nyomán, egy időkérést követően a 20. percben elsőször alakult ki kétgólos különbség: 10-8-ra lépett el Kim Rasmussen szövetségi kapitány együttese, sőt a 23. perc elején 12-9-re nőtt a magyar előny. Az oroszok is időt kértek, ennek eredményeként három perccel a szünet előtt újra egyenlő volt az állás (12-12), a szünetre pedig egygólos magyar fórral vonulhattak el a csapatok.

A fordulás után Klivinyi Kinga állította vissza a kétgólos különbséget (15-13), sőt, nemsokára már a négytalálatos előnyért támadhatott többször is a magyar csapat, ám a 42. percben újra egyenlítettek az oroszok (19-19), így Kim Rasmussen időt kért. A taktikai megbeszélés ellenére az oroszok átvették a vezetést, a 48. percben 21-23 volt az állás magyar szempontból. Kiss Éva beállva ziccert védett, ennek is köszönhetően az utolsó kilenc percre fordulva 24-24 állt az eredményjelzőn, az oroszok pedig időt kértek. Nyolc perccel a vége előtt Klivinyit már sokadszor kellett kemény ütközések után ápolni, ezúttal azonban Viktorija Zsilinszkajtye ütésért piros lapot kapott, a magyarok pedig egyenlítettek (25-25).

Három és fél perccel a dudaszó előtt emberhátrányba került Rasmussen együttese, ám döntetlenre tudta menteni ezt a szakaszt, egy perccel a játékidő letelte előtt pedig azonos létszámnál a vezetésért támadhatott. A magyar válogatott hét a hat ellen próbált betalálni, s bár Kovács Anna lövése nem talált kaput, az oroszok időntúli szabaddobásából sem lett gól. Így akárcsak két éve Győrben, ezúttal is döntetlen született a két csapat találkozóján.

"Nagyon fáradtak a lányok, járni sem tudtak szinte, de büszke vagyok rájuk, mert mindent beleadtak" - értékelt Kim Rasmussen az M4 Sportnak. Hozzátette, látta a hibákat és a lehetőségeket a fejlődésre, de később fogja értékelni mindazt, ami történt.

A másik középdöntős csoport délutáni mérkőzésén a világbajnoki ezüstérmes hollandok legyőzték a legutóbbi kontinenstornán döntős spanyolokat.

később:
Dánia-Románia 18.30
Norvégia-Csehország 20.45

vasárnap játszották:
Románia-Magyarország 29-21 (15-9)
Oroszország-Csehország 26-24 (14-12)
Norvégia-Dánia 22-20 (14-9)

kedden játszották:
Norvégia-Magyarország 24-23 (11-9)
Dánia-Oroszország 26-26 (13-11)
Románia-Csehország 30-28 (17-14)

I. csoport (Göteborg):
Hollandia-Spanyolország 29-24 (15-13)

később:
Svédország-Németország 18.30
Szerbia-Franciaország 20.45

szombaton játszották:
Franciaország-Spanyolország 23-22 (10-14)
Hollandia-Svédország 33-30 (14-13)
Németország-Szerbia 26-19 (14-10)

hétfőn játszották:
Franciaország-Svédország 21-19 (12-10)
Spanyolország-Németország 20-20 (12-9)
Hollandia-Szerbia 35-27 (17-12)

Bróker Marcsi Belize-ben is folytatta (videó)

Publikálás dátuma
2016.12.14. 19:10
Fotó: police.hu
A karibi paradicsomban sem tudott lemondani korábbi üzelmeiről Bróker Marcsi, hiszen sikkasztás gyanújával vették őrizetbe a belize-i hatóságok - írta a Blikk. A nemzetközi elfogatóparancsról tudtak Belize-ben, de nem foglalkoztak vele, mivel nincs kiadatási egyezmény Belize és Magyarország között. 

A Kun-Mediátor Kft. vezetője egyébként szerény körülmények között lakott Közép-Amerikában, mert amikor menekülnie kellett, „csak” 4-5 millió forintnak megfelelő dollárt tudott magával vinni. Bérelt apartmanban élt, havi apanázst is kapott egy rejtélyes támogatótól, de a pénzforrás néhány hónapja elapadt. Ezért kezdett Belize-ben is hasonló üzelmekbe, ami végül lebukáshoz vezetett.

Kedd délután érkezett haza hatósági kísérettel D. Sándorné, vagy ahogy mindenki ismeri, Bróker Marcsi. A Kun-Mediátor Kft. vezetője ellen még 2015 áprilisában kezdődött nyomozás sikkasztás bűntett gyanúja miatt, miután a cég karcagi fiókjában többen nem jutottak hozzá a befektetésükhöz. A feljelentők az átlagosnál magasabb kamat reményében helyezték el megtakarításaikat a Kft.-nél. A cég vezetője, az Interpol által is körözött D. Sándorné csaknem ezer embert károsított meg összesen több mint tízmilliárd forinttal - egyes becslések szerint az összeg eléri a húsz milliárdot is - piramisjátékra hasonlító módszerrel. Mire azonban büntetőeljárás indulhatott volna az ügyben, az asszony külföldre szökött.

Most viszont, ha rendőrségen múlna, rács mögé kerülne. Az Országos Rendőr-főkapitányság a 24.hu-t arról tájékoztatta, hogy előterjesztést tesznek az illetékes ügyészségen az előzetes letartóztatás indítványozására. Az asszony jelenleg őrizetben van, egyelőre még Budapesten.

A leglényegesebb kérdés az, hogy mi lett a Kun-Mediátor beiktatásával elcsalt 20 milliárd forinttal? A magyar hatóságok ugyanis eddig mindössze 200 milliós vagyont tudtak zárolni, és ebből az ezer főre taksált károsult tábor" egyetlen tagja sem kapott még kártérítést. Amennyiben Marcsika feltáró vallomást tesz, okkal reménykedhet abban, hogy büntetését mérsékelhetik. Ha a hallgatást választja, akkor 10 éves börtönbüntetésre számíthat.