Ötösikrek születtek Hajdúnánáson - Ezt látnia kell!

Publikálás dátuma
2016.12.10. 16:45
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Igen ritka ötös ikrekről közölt fotót az MTI. Na nem gyerek-, hanem bárányikrekről van szó, de ettől talán csak még aranyosabb az állatokról és a hajdúnánási családról készített felvétel, ami méltán lehet a nap képe.

Íme: ilyen, amikor Oláh László és felesége, Oláhné Molnár Edina valamint gyermekeik, Márk, Hanna és Szabolcs ötös bárányikreket tartanak hajdúnánási otthonuk udvarán.

Szerző

Ez a csodás, különleges állat is a kipusztulás szélén - Fotó

Publikálás dátuma
2016.12.08. 10:34
Thinkstock fotó
Már kongatják egy ideje a vészharangot a zsiráfok ügyében (is) a természetvédők, a szakemberek, és mindazok, akik elviselhetetlennek tartják, hogy a bolygónkról sorra tünedeznek el, illetve kerülnek a végveszély határára csodálatos teremtmények, amelyeket/akiket nem fog pótolni semmiféle mesetreséges kütyü, amit a mai ember olyan becsben tart, hogy azok megszerzése érdekében elnézi, hogy az ipar, a mezőgazdaság, a profit beáldozza természetes, színes, izgalmas és pótolhatatlan környezetünket is.   

Ahogy a tudósok mondják, a zsiráfokat a csendes kihalás fenyegeti - tudósít az Euronews. A legmagasabb szárazföldi emlősből 30 éve még több mint 155 ezer egyed élt vadon Afrikában, míg egy tavalyi kutatás szerint a számuk lecsökkent 97 ezerre, ezért a zsiráfok felkerültek a veszélyeztetett fajok listájára. A drámai tendencia hátterében a helyi konfliktusok, a mezőgazdaság térnyerése áll.

Szerző

Áder János és a jegesmedvék

Publikálás dátuma
2016.12.07. 14:45
Fotó: Alexandra Beier/Getty Images
A szinte valamennyi "fronton" a magát a klímaváltozás drámai hatásai elleni küzdelem élharcosaként megmutatni igyekvő magyar államfő a témában a Miskolci Egyetemen is előadást tartott. Ennek során beszélt a környezeti fenntarthatóság kihívásairól és azok társadalmi, gazdasági összefüggéseiről. 
MTI Fotó: Vajda János

MTI Fotó: Vajda János

olvasnivaló: Google - Új bizonyíték a klímaváltozásra

Szerző