Előfizetés

Balog jó államfő lenne? - Frappáns választ adott az MSZP-s képviselő

Az MSZP országgyűlési képviselője szerint a Fidesz-kormány a felelős az oktatás, az egészségügy romló helyzetéért, a gyermekszegénység növekvő mértékéért, ezért 2018-ban le kell váltani. Bangóné Borbély Ildikó frappánsan úgy kérdezett vissza sajtótájékoztatóján arra a kérdésre, hogy szerinte jó államfő lenne-e Balog Zoltán: miért, jó miniszter volt?

A politikus felidézte, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a PISA-felmérés napokban nyilvánosságra került "gyalázatos" eredményeiről a tanárok és a diákok tehetnek, hisz a kormány azt állítja, hogy biztosítja a megfelelő körülményeket az oktatásban. 

Az EU országjelentése szerint a magyar gyerekek 32 százalékát sújtja szegénység, a 7 év alatti gyerekeknél ez az arány 43 százalék, de a Fidesz azt állítja, mindent megtett, hogy egy gyermek se éhezzen - tette hozzá a képviselő.

A kormány azt is állítja, hogy mindent megtett az egészségügyben, minden nyugdíjasnak méltó körülményeket biztosított, a fizetések pedig rengeteget nőttek, vagyis a családok felelősek a gyerekszegénységért. A nyugdíjasok tehetnek róla, ha nem jut gyógyszerre, és az orvosok, ápolónők miatt került olyan rossz állapotba az egészségügy - fejtette ki Bangóné Borbély Ildikó.

Vajon a Fidesz kormány miért nem vállalja semmiért a felelősséget, és az emberek meddig tűrik még, hogy az "urizáló elit" mindenért őket hibáztassa? - vetette fel a szocialista politikus. Az az igazság, hogy mindezért a Fidesz a felelős. 2018-ban le kell váltani ezt a kormányt! - szögezte le.

Arra a kérdésre, hogy Balog Zoltán miniszter - aki sajtóhírek szerint jövőre köztársaságielnök-jelölt lehet -, jó államfő lesz-e, az MSZP országgyűlési képviselője úgy reagált: miért, jó miniszter volt? Tudjuk a választ - jegyezte meg. A szocialista politikus szerint ideje, hogy az emberek közvetlenül választhassanak köztársasági elnököt.

Betlehemes találkozó Debrecenben

Publikálás dátuma
2016.12.10. 13:30

Megnyílt a 26. debreceni betlehemes találkozó pénteken. A Kossuth térre határon innen és túl is érkeztek résztvevők. A Czeglédi Zsolt által készített fenti MTI-fotón például a felvidéki Bódvavendég műsora, az alábbin pedig a mikepércsiek műsora látható. 

Orbán Viktor megállapodott Gáncs Péterrel

Publikálás dátuma
2016.12.10. 13:14

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton hivatalában fogadta Gáncs Pétert, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspökét, a találkozón jelen volt Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere is - közölte a miniszterelnök sajtófőnöke a megbeszélést követően.

Havasi Bertalan közleményében azt írta, hogy a találkozón a kormányfő biztosította Gáncs Pétert a magyar evangélikusok iránti töretlen megbecsüléséről. A felek továbbá megállapodtak abban, hogy a kormány szívesen támogatja az egyház jövője szempontjából fontos terveket, ezek között új templomok építését, egy evangélikus kórház létrehozását és a kis létszámú hittancsoportok támogatását - olvasható a tájékoztatásban.