Előfizetés

Álrendőrként lopta meg saját szomszédját

Különös esetről számol be a police.hu: egy férfi – rendőrnek kiadva magát – több tízezer forintot csalt ki az egyik szomszédjától.

A gyanú szerint - írják a honlapon - a férfi 2016. december 6-án reggel egy zuglói társasházban magát rendőrnek kiadva kereste fel az egyik szomszédját azzal az indokkal, hogy az korábban egy büfében hamis készpénzzel fizetett, így elkérte otthon tartott pénzét ellenőrzés céljából. A sértett több tízezer forintot adott át a gyanúsítottnak, aki azt mondta, hogy elmegy, ellenőrzi a bankjegyeket, majd később visszaviszi a pénzt a sértett részére.

( és a szomszéd nem ismerte fel a szomszédját, vagy igen, csak "puszira" elhitte, hogy ő egy valójában rendőr...?) 

A police.hu tájékoztatása szerint a férfi (Cs. Gábor)  ezt követően már nem tért vissza a sértetthez, hanem a saját lakásába távozott a pénzzel, ahol pár órával később elfogták a zuglói rendőrök.

( mert a szomszéd közben rájött, hogy valami nem stimmel, és hívta a valódi rendőröket?) 

A nyomozók a férfit előállították a kerületi rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki - zárul a rendőrség honlapján a közlemény, a fenti tépelődéseket egyelőre homályban hagyva. 

Öngyilkos lett? Még félig aludt? - Vonat gázolta halálra

Publikálás dátuma
2016.12.08. 09:54
Illusztráció/Thinkstock
A MÁV honlapjának biztosan elsődleges feladata a tájékoztatás, de mégis bizarr, hogy egy ember halálát okozó tragikus eset kapcsán a lényegi mondat ( a cím) ez:  Hosszabb a reggeli vonatok menetideje a váci vonalon

Szóval egy kis kényelmetlenség kedves utasok. 

Ja, és amúgy meghalt egy ember. 

Csütörtök reggel fél hatkor a Budapest-Vác vonalon, Dunakeszi és Göd között, Alsógöd megállóhelyen egy vonatszerelvény halálra gázolt egy ismeretlen férfit. A vonatok emiatt csak az egyik vágányon közlekedhetnek a hatósági intézkedések befejezéséig. A menetidő 15-20 perccel lehet hosszabb. MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM

Szexuális erőszakkal gyanúsított mentők

A Fővárosi Törvényszék – másodfokú bíróságként – helybenhagyta az elsőfokú bíróság november 14-én lakhelyelhagyási tilalmat elrendelő végzését a szexuális erőszakkal gyanúsított mentősök ügyében - írja a 24.hu. 

A két mentőst 18. életévét be nem töltött személy sérelmére, azonos alkalommal, egymás cselekményéről tudva, többek által elkövetett szexuális erőszak bűntettének gyanúja miatt 2016. november 12-én vették bűnügyi őrizetbe.

Az eljárás során beszerzett bizonyítékok alapján a gyanúsítottak megalapozottan gyanúsíthatóak azzal, hogy egy ittassága és bódult állapota miatt védekezésre képtelen kiskorú személy ellen – kórházba szállítása közben – a fenti bűncselekményt elkövették.

A megalapozott gyanút a tanúvallomások és a rendőri jelentések alátámasztják. A végzés jogerős.