Balázsék aláírtak a Rádió 1-gyel - Jön az új Morning Show

Publikálás dátuma
2016.12.02. 11:37

Sebestyén Balázs, Rákóczi Feri és Vadon Jani az Andy Vajna tulajdonában lévő Rádió 1-gyel állapodott meg a folytatásról - jelentették be a műsorvezetők, akik azt ígérték, hogy a Morning Show ugyanabban a struktúrában, ugyanazzal a stábbal folytatódik december 5-én, csak más néven.

A bejelentésre egy sajtótájékoztatón, az A38 hajón került sor ma délelőtt, ahol Balázs úgy fogalmazott: mérlegeltünk mindent, és úgy döntöttünk, hogy a Rádió 1-hez, Andy Vajna rádiójához szerződünk. Számunkra a lehető legfontosabb, hogy maga a műsor, és ami jellemző volt rá, ugyanabban a formában folytatódhat - mondta a rádiós, hozzátéve, hogy amit választottak, az ma Magyarországon a legjobb lehetőség. "Sokat bizonyított szakmai stábbal dolgoznak a Rádió 1-nél, de ha tévedtünk, belátjuk" - jelentette ki Balázs, a TV2 mostani működésével kapcsolatban hozzátéve, hogy nem tetszik neki, amit a Vajna tulajdonolta csatorna hírműsorában lát, és ha a Rádió 1 is hasonló utat venne, mint a Tények, akkor távoznának.

Balázs korábban úgy nyilatkozott Vajnáról, hogy jó viszont ápol vele, és többször is utalt arra, hogy a kormánybiztos által birtokolt Rádió 1-en folytathatják a munkát. Legutóbb például a 168 órának adott interjújában mondta, hogy sok ajánlatot kaptak, és a filmügyi biztossal is komolyan tárgyaltak arról, hogy nála dolgozzanak, de csak akkor, ha nem korlátozzák őket abban, hogy miről beszélhetnek és miről nem.

A bejelentés szerint december 5-én lesz az első adás, az erről szóló szerződést tegnap írták alá. Hétfőtől minden nap ugyanúgy reggel 6-tól 10-ig hallgathatjuk a triót, ahogy a műsor szerkesztési szabadsága és elvei, a szókimondása, humora és a a stáb is változatlan marad - ez alapvető kritériuma volt a műsor csapatának. A név azonban változik, ugyanis a Morning Show egykori üzlettársa levédette azt. Dolgoznak a név visszaszerzésén, az eljáráshoz a Rádió 1 csapata minden segítséget biztosítani fog, de addig is a műsor neve az lesz, hogy Reggeli Show. A Morning Show továbbra is a mi gyerekünk, a mi szellemi termékünk, amiért küzdeni fogunk.” – nyilatkozta Sebestyén Balázs.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a rádiósok sok ajánlatot kaptak, vidékről is, fővárosi kalózrádiók is megkeresték őket, sőt még az MTVA is, de azt meggyőződésük miatt visszautasították.

A Rádió 1 részéről elmondták, hogy érdekes fordulatot vett a csatorna a Morning Show-s arcok érkezésével, mert eddig csak a zenére koncentráltak. Balázsékat azért igazolták le, mert ma a rádiós piacon ők a legjobbak, Sebestyén Balázsék a csúcs - fogalmaztak. „Nagy megtiszteltetés, hogy az ország legkedveltebb műsorvezetői a Rádió 1-en folytatják. Biztos vagyok benne, hogy a Reggeli Show a Rádió 1 hálózat reggeli sávjában a hallgatóinknak minőségi rádiózást, üzleti partnereinknek értéket és megbízhatóságot fog biztosítani. A megállapodás értelmében Sebestyén Balázs, Vadon Jani és Rákóczi Feri változatlanul innovatív, vidám, színes, informatív reggeli műsorral szórakoztatják majd a hallgatókat.” – nyilatkozta Bakai Mátyás, a Rádió 1-et üzemeltető Radio Plus Kft. ügyvezető igazgatója.

November közepétől a Rádió 1 már mintegy 2,5 millió hallgatóhoz jut el, Budapesten kívül még további 9 városban fogható, úgynevezett hálózatos formában működik. Ennek a működési modellnek az a lényege, hogy a hálózatba kapcsolódó rádióknak megmarad a helyi jellege azzal, hogy naponta folyamatosan, óránként helyi hírekkel, információkkal szolgálják ki a hallgatókat. A Rádió 1 biztosítja a legjobb zenéket, a legnépszerűbb műsorvezetőket. A magyar rádiós piacon először történik meg, hogy egy ilyen kaliberű reggeli műsor egy helyi rádióban szólal meg.

Mint ismert, hogy a Morning Show azért szűnt meg ideiglenesen, mert a korábban Simicska Lajos tulajdonában lévő Class FM-nek nem hosszabbították meg a frekvenciaengedélyét.

Szerző
Frissítve: 2016.12.02. 14:23

Mészáros a hotelszakmában is tarolhat

A Heti Válasz bizonyítékokat talált arra, hogy Mészáros Lőrincnek köze van a Hunguest szállodalánc felvásárlásához. A lap megtudta, hogy bár a vevő Jászai Gellért, a hotelek irányítását az a stáb vette át, akik a Mészáros-féle szállodákért is felelnek.

 A közvélemény eddig csak abban lehetett biztos, hogy a brókerbotrányok után maradt szállodákat (az egerszalóki Saliris és a Lifestyle Mátra), illetve a balatonalmádi volt Ramadát (jelenlegi nevén a Bál Resortot, ami már csatlakozott a Hunguesthez) megszerezte Mészáros Lőrinc és hoteleket pedig a hozzá közel álló Event-Immo Kft. üzemelteti.

Piaci pletykák arról szóltak, hogy a felcsúti polgármester szemet vetett a Hunguest láncra, ennek azonban ellentmondani látszott, hogy Leisztinger Tamás nagyvállalkozó végül annak a Jászai Gellértnek adta el az érintett 14 szállodát, aki minden fronton igyekezett cáfolni, hogy esetleg strómanként vásárolta volna meg a hoteleket. Úgy nyilatkozott, hogy nagy lehetőséget lát a turizmusban, ezért tért vissza az iparágba részben eximbankos hitel segítségével.

A Heti Válasz azonban megtudta, hogy a héten beérkezett a cégbíróságra a Hunguest Hotels Zrt. október 13-i közgyűléséről szóló jegyzőkönyv, melyből kiderül: Leisztinger Tamás emberei kivonultak a társaság igazgatóságából és felügyelőbizottságából, a helyükre pedig Mészáros Lőrinc és Tiborcz István, Orbán Viktor kormányfő veje, lekötelezettjei jöttek.

Szerző

Mérsékelhetik a tranzakciós illetéket

Teljesülhet az idei 2-2,5 százalékos gazdasági növekedés, ehhez azonban dinamikus negyedik negyedéves teljesítményre van szükség, amelyet a karácsony előtti időszak is segíthet - mondta a nemzetgazdasági miniszter a Deloitte Magyarország Gazdasági növekedés és versenyképesség című konferenciáján csütörtökön Budapesten.

Kérdésre válaszolva elmondta azt is, a kormány kész arra, hogy a vállalati hitelállomány komolyabb, legalább 20 százalékos növekedése esetén jövőre lemondjon a tranzakciós illeték egy részéről. Az intézkedés része a már elfogadott adócsomagnak, amely a múlt héten megjelent a Magyar Közlönyben.

Idén a minisztérium számításai szerint kicsivel 2,5 százalék alatti lehet a növekedés, de mindenképpen meghaladja az uniós átlagot. "Minden különösebb kormányzati intézkedés nélkül" 7 százalékkal nőttek a bérek, de nehéz megjósolni, hogy ebből mennyit takarítanak meg és mennyit költenek el az emberek - tette hozzá Varga Mihály.

Szerinte a GDP-arányos államadósság az idén 74 százalék alá kerülhet.

A munkaerőpiacról szólva állította, 1990 óta nem volt ilyen alacsony a munkanélküliségi ráta. Ez egyre inkább arra vezeti a kormányt, hogy az utóbbi évek extenzív munkaerőpiaci programjait le kell zárni, módosítani kell és egyre inkább a hozzáadott értéket kell növelni, technológiát fejleszteni, kapacitást bővíteni. A miniszter bízik benne, hogy a vállalatokkal együtt, a szakképzési rendszer segítségével sikeresen kezelik majd a munkaerőpiaci kihívásokat. A kormány egyik legfontosabb feladata a munkavállalók mintegy kétharmadát foglalkoztató kis- és középvállalkozások erősítése. Kérdés, képesek lesznek-e a magyar kkv-k a szemléletváltásra, hogy nagyobb beszállítói hálózatba bekapcsolódhassanak, nemzetközi piacra lépjenek, és rendelkeznek-e innovatív, megújító képességgel.

Szerző