Bajban van Vajna Tímea fánkozója?

Publikálás dátuma
2016.11.30. 13:22

Lefoglalták a Mr. Funk Vendéglátó Kft. egyik tulajdonosának, Gomez Norbertnek a tulajdonrészét egy 104 ezer eurós kölcsön miatt indult végrehajtás ügyében - írja az Átlátszó. 

Egy ausztriai pénzintézet, az Oberbank AG lefoglalta Gomez Norbert tulajdonrészét a Mr. Funk Vendéglátó Kft.-ben. A cégbírósági dokumentumok szerint a lefoglalás oka egy 104 380 eurós (nagyjából 31 millió forintos) kölcsön miatt indult végrehajtási ügy.

A Mr. Funk Vendéglátó Kft. többségi tulajdonosa a Beauty Enterprises Hungary Kft.-n keresztül Vajna Tímea és férje, Andy Vajna filmügyi kormánybiztos. A Vajna-házaspár tulajdonában lévő Beauty Enterprises Hungary Kft. és Gomez Norbert 2015 végén hozta létre a Mr. Funk Kft.-t, amely a Mr. Funk Donut Bagel fánk- és bagelboltot működteti az V. kerületi Arany János utcában - emlékeztet a portál.

A cikkben felelevenítik, hogy a fánkozón úgy tűnik, átok ül. Már az októberi nagy csinnadrattás nyitás után hetekre bezárt a bolt - állítólag a fánkgép romlott el. Mr. Fánkról azonban még a nyitás előtt is cikkeztek, az egyik ablakát ugyanis betörték a rosszakarók, majd a szocialisták "mutyimentes fánkokkal" tüntettek az üzlet előtt. Az újranyitás óta - hiába a nagy hírverés körülötte - nem nőtt a vásárlók forgalma, és feltehetően Gomez végrehajtási ügye sem segít majd az üzlet javításán.

Gomez Norbert szerkesztőségünkhöz eljuttatott levélben reagált:

"Egy közeli családtagom által korábban felvetett hitelre vállaltam kezességet, emiatt indult véghajtás a Mr. Funk Vendéglátó Kft-ben lévő üzletrészemre vonatkozóan. Az adóságot rendezni fogom. A cég alapításakor üzlettársaim nem tudtak erről a kötelezettségvállalásomról, az ügy nem érinti a Mr. Funk működését."

Szerző
Frissítve: 2016.11.30. 20:57

Orbán a "közfelháborodás" miatt ígért nyugdíjemelést

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint nagyobb emelés járna a nyugdíjasoknak.

Az ellenzéki párt közleményében azt írták, Orbán Viktor miniszterelnök "a közfelháborodást érzékelve" jelentette be, hogy jövőre nem 0,9, hanem 1,6 százalékkal emelik a nyugdíjakat. A DK szerint méltánytalanul alacsony az emelés, hiszen nem követi az inflációt, "amelyet a jegybank szándékosan alacsonyabbra mér a valóságos adatnál". Ha csak a jövőre várt pénzromlással azonos arányú lenne a nyugdíjemelés, akkor is jóval 2 százalék fölött kellene kapniuk az időseknek - értékelik.

Hozzátették, a juttatás ráadásul "nem takarhatja el", hogy tízezrek rokkantnyugdíját vették el, megszüntették a szolgálati nyugdíjakat, a legtöbb termékre "világrekord" 27 százalékos általános forgalmi adót kell fizetni és nagyon sok életmentő gyógyszer megdrágult. "Az alig érzékelhető nyugdíjemelés nem adja vissza a nagyszülőknek az unokát sem, aki az Orbán-rendszer elől menekült el az országból munkát vállalni és családot alapítani" - írta a DK.

Szerző

Quaestor - A DunaCity felszámolásából kárpótolna az MSZP

Az MSZP frakcióvezető-helyettese szerint a Quaestor-károsultakat illetné annak a fővárosi teleknek az ára, amelyre a Quaestorhoz köthető DunaCity-projektet tervezték.

Szakács László azután beszélt erről szerdán, hogy sajtótájékoztatót tartott a Csepeli rakpart mellett lévő teleknél. Elmondta, az ingatlan valamiért kimaradt a kártalanításból, ezért ismét benyújtja azt a törvénymódosítást, amely lehetővé tenné, hogy ha elindul a felszámolás, akkor azt a teljes cégcsoportra ki lehessen terjeszteni. Azaz nem lehetne olyan könnyen kimenekíteni a vagyont a felszámolás alól - közölte. Ismertetése szerint a 33 hektáros telek több tíz, akár százmilliárd forintot is érhet. Tulajdonosa, a DunaCity Kft. végelszámolás alatt áll.

Kérdésre elmondta, a kft. működését nagy valószínűség szerint a Quaestor Hrurira finanszírozta. Szakács László emlékeztetett arra, hogy az Alkotmánybíróság már foglalkozik azzal a törvénnyel, amely a kártalanításban részt vett Quaestor-károsultakat kizárja a felszámolási eljárásból. Hozzátette: azt is javasolják, hogy aki a felszámolási eljárás megkerülésével jut ingatlanhoz, az fizesse meg az ingatlan értékének 25 százalékát különadóként.

Szerző