Milliókat lopott egy nénitől - Őt keresik

Publikálás dátuma
2016.11.25. 18:53

A hegyvidéki rendőrök keresik azt a férfit, aki egy áramszolgáltató alkalmazottjának adta ki magát, így jutott be egy idős asszony lakásába, majd onnan több millió forint készpénzt lopott.

A férfi november 22-én reggel egy XII. kerületi Csaba utcai lakásba bement úgy, hogy egy áramszolgáltató munkatársának adta ki magát, majd a lakásból több millió forint készpénzt lopott az ott lakó idős asszonytól. A férfiről felvétel áll a nyomozó hatóság rendelkezésére.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XII. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a képeken látható férfit felismeri, jelentkezzen az alábbi elérhetőségek egyikén!

 

Szerző

Eltűnt Virág Aranka Andrea

Rendőrség keresi Virág Aranka Andreát, azt a 12 éves lányt, aki budapesti lakcíméről tűnt el. Mivel a felkutatására tett rendőri intézkedések eddig nem vezettek eredményre, ezért a hatóságok a lakosság segítségét kérik.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XX. és XXIII. kerületi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a képen látható Virág Aranka Andreát felismeri, tartózkodási helyéről, vagy eltűnésének körülményéről információval rendelkezik, hívja a 06-1-421-1800 telefonszámon, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es „Telefontanú” zöld számán, valamint a 107-es, vagy 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Szerző

Kiterjedt embercsempész szervezetet számoltak fel

Nemzetközi nyomozócsoport derített fel egy embercsempész bűnszervezetet, amely több mint négyszáz illegális migránst juttatott az Európai Unió területére - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.

A közlemény szerint a bűnszervezet Szerbiában, Magyarországon és Ausztriában élő szerb, magyar és arab származású vezetői 2014 augusztusa és 2015 szeptembere között anyagi ellenszolgáltatásért több mint négyszáz (szír, afgán, szomáliai, eritreai és iraki állampolgárságú) illegális migránst juttattak az Európai Unió területére. A Görögországból induló, Macedónián, Szerbián, majd Magyarország területén történő szállítással a szervezők főként magyar és szerb sofőröket bíztak meg.

A nyomozások eredményessége érdekében nemzetközi nyomozócsoport alakult Ausztria, Szerbia és Magyarország részvételével. A bűncselekmény közös felderítése, a folyamatban lévő büntetőeljárások összehangolása és a nyomozó szervek együttműködésének eredményeként Ausztria és Magyarország területén több - illegális migránsokat szállító - sofőrt is elfogtak a rendőrök.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a Magyarországon folytatott nyomozást befejezte és az iratokat tizenöt gyanúsítottal szemben vádemelési javaslattal küldte meg a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészségnek. A Szerbia területén tevékenykedő főszervezővel szembeni nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda elkülönítette és büntetőeljárás felajánlásával adta át azt a szerb hatóságoknak.

Szerző