Biztos megélhetés - Az MSZP javaslatai

Négypontos csomagot dolgozott ki a MSZP a biztos megélhetésért. 

Tóth Bertalan, a szocialisták parlamenti frakcióvezetője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: javaslataik között szerepel a minimálbér nettó összegének százezer forintra emelése úgy, hogy közben a kis- és közepes vállalkozások (kkv) adó- és járulékterhe csökkenjen. A politikus bírálta a bérmegállapodás tartalmát, mondván, az a kkv-k terheit növeli, miközben a multik adója csökken.

Hozzátette: a kormány által biztosított 0,9 százalékos nyugdíjemelés háromszorosát nyújtanák az időseknek, és azt is szorgalmazzák, hogy az ország térjen vissza az emelés korábbi számítási módjára, ami jelenleg több mint 3 százalékos járadéknövekedést eredményezne. Közölte azt is: az átlagfogyasztásig húsz százalékkal mérsékelnék az energiaárakat, és folytatnák az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentését.

Szerző

Négyes ikrek Debrecenben - Az apa ikerként a Népszavában!

Publikálás dátuma
2016.11.25. 13:06

Négyes ikrek születtek csütörtökön Debrecenben - adta hírül a Dehir.hu. Mintegy 400-500 ezer szülésre jut egy ilyen eset, de a mostani még különlegesebb, mert a babák természetes úton fogantak, az ikerterhességnek viszont lombikos eljárásban szokott nagyobb esélye lenni. További érdekesség, hogy a gyermekek édesapja szintén négyes ikerként született harminc éve, az egyik orvos pedig, aki a születésnél jelen volt, az apa születésénél is segédkezett.

Nagyításért kattintson a képre!
Népszava, 1986.12.17

Szerző

Flashmobok a nők elleni erőszak felszámolásáért

Publikálás dátuma
2016.11.25. 13:00
Flashmob a Fővárosi Ítélőtábla épületénél. Középen Szél Bernadett, az LMP társelnöke (j4) és Szelényi Zsuzsa független országgyű
Ma veszi kezdetét a 16 Akciónap, a világ sok pontján egyidejűleg rendezett kampánysorozat zéró toleranciát hirdet a nők elleni erőszakkal szemben.

A 16 Akciónapot 1991 óta rendezik meg világszerte civil szervezetek, intézmények és magánszemélyek csatlakozásával. A kezdeményezés kiemeli: a nők elleni erőszak súlyos emberi jogi jogsértés, amely veszélyezteti az áldozatok életét, méltóságát, testi épségét, egészségét és biztonságát.

Budapesten idén is megrendezik a Néma Tanúk felvonulást, amelyet szombat délután tartanak, az esemény előtt megemlékeznek az elmúlt évben családon belüli erőszak során megölt áldozatokról az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán.

Már ma is akcióztak

A Fővárosi Ítélőtábla Markó utcai épülete előtt figyelemfelhívó flashmobot tartottak az LMP és az Együtt politikusai, a volt kedvesét lúggal leöntő volt kórházi főorvos ügyében indult büntetőper tárgyalásának ideje alatt. A PM pedig az Országház előtt szervezett hasonló akciót.

A PM flashmobján Szabó Rebeka beszélt. MTI Fotó: Balogh Zoltán

A PM flashmobján Szabó Rebeka beszélt. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Szerző
Frissítve: 2016.11.25. 13:34