Kislányokat molesztált a háromgyerekes sportorvos

Publikálás dátuma
2016.11.24. 17:38
Illusztráció: Thinkstock
Letartóztatták azt a férfit, akit azzal vádolnak, hogy szexuálisan zaklatott kiskorú lányokat a sportorvosi pályafutása alatt. A szakember négy olimpián is részt vett, letartóztatása óta számos bejelentés érkezett a főügyészségre.

A férfi letartóztatása óta több mint 50 további bejelentés érkezett a Michigan-i Főügyészségre, de a tisztviselők nem árultak el részleteket az új panaszokkal kapcsolatban, beleértve az áldozatok számát sem. 

A vádirat szerint a férfi egy 13 év alatti személyt zaklatott szexuálisan, pedig a vádlott házas és három iskolába járó gyermeke is van. A férfi könyörgött a bíróságon az ártatlanságáért, de a bíró visszautasította a kérést, hogy szabadlábra helyezzék. A vádlottnak kiskorú ellen elkövetett szexuális zaklatás vádja miatt kell felelnie - írja a Faktor a CNN információi alapján.

Szerző

Győrkös embereire csapott le ismét a TEK

Több lőfegyvert lefoglalt és öt embert előállított a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a Terrorelhárítási Központ (TEK) közreműködésével több településen csütörtök reggel. A gyanúsítottak mindegyike összefüggésbe hozható a Magyar Nemzeti Arcvonal valamelyik ágával - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a rendőrség honlapján.

Budapesten, Ipolytölgyesen, Jászárokszálláson, Pécsen és Putnokon hajtották végre az összehangolt műveletet. Az akció utáni házkutatásoknál több lőfegyvert, adathordozókat, feljegyzéseket, propagandaanyagokat foglalt le a nyomozóiroda, egy helyszínen pedig kábítószert is találtak - olvasható a közleményben.

A nyomozóiroda az előállított férfiak közül négyet közösség tagja elleni erőszak előkészületének megalapozott gyanúja miatt, egyet lőfegyverrel visszaélés megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatott ki. Az utóbbi férfit bűnügyi őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek az ügyészségnek előzetes letartóztatása indítványozására. Közölték: a gyanúsítottak mindegyike összefüggésbe hozható a Magyar Nemzeti Arcvonal nevű szervezet valamelyik ágával.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda felkérésére a TEK Bőnyben, Budakalászon, Budapesten, Jászberényben, Mosonmagyaróváron, Rádon, Sajókeresztúron és Vácon állított elő 12 embert múlt kedden; a rajtaütésekkor tartott házkutatásoknál különféle sorozat- és maroklőfegyvereket, valamint robbanóanyagot találtak és foglaltak le. A gyanúsítottak szintén összefüggésbe hozhatók a Magyar Nemzeti Arcvonal valamelyik ágával.

A Győri Járásbíróság múlt csütörtökön lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyezett egy Pest megyei és egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei férfit azok közül, akiket a TEK rajtaütés-sorozatában fogtak el. A Magyar Nemzeti Arcvonal alapítója a bőnyi rendőrgyilkossággal gyanúsított Győrkös István.

Szerző

Érdi kettős gyilkosság - Ítélt a bíróság

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Budapest Környéki Törvényszék csütörtökön első fokon azt a férfit, aki a vád szerint 2014-ben Érden megölte az élettársát és egy ismerősét, majd az áldozatokra gyújtotta a házat - közölte a törvényszék szóvivője. Gyimesi Kinga tájékoztatása szerint a vádlott - akire mint visszaesőre, halmazati büntetésül, emberölésért és rongálásért szabták ki az életfogytiglant - feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott felmentésért, védője enyhítésért fellebbezett - mondta a szóvivő. A vádirat szerint S. J. nem dolgozott, az élettársával Budapesten, ismerősöknél lakott. A nő prostituált volt, az így szerzett pénzt közösen költötték el. Mindketten naponta fogyasztottak egy új pszichoaktív anyagot. A sértett férfi szerény nyugdíjból élt az érdi Szilfa utcában. Az idős embert a vádlott és az élettársa is ismerte, sőt a nő egy ideig vele is lakott. Miután a nő visszaköltözött a vádlotthoz, rendre újra megkereste az idős embert, hogy pénzt szerezzen tőle. Így történt ez 2014 májusában is, amikor a nő újra bekopogott hozzá, és később, este a vádlott is utánament.

A két férfi éjszakába nyúlóan veszekedett, ezután a fiatalabb egy fejszével legalább kilencszer lesújtott az idős férfi fejére, majd legalább négyszer az élettársa mellkasára. Mindkét sértett eszméletét vesztette. S. J. ezután - tette leplezésére - több ponton felgyújtotta a házat, majd az ablakon keresztül elmenekült. Az idős férfi szén-monoxid-mérgezésben vesztette életét, míg a nő a sérüléseibe halt bele.

Szerző