Úszóbotrány - Gyárfás perel

Publikálás dátuma
2016.11.24. 06:51
Itt még beszélt Gyárfás Tamás Hosszú Katinkával (középen) és Szabó Tündével FOTÓ: SZALMÁS PÉTER
Perre megy a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) és a szervezet elnöke, Gyárfás Tamás – jelentették be a felek tegnap. Gyárfás az 1988-as szöuli nyári játékok mellúszóbajnokával, Szabó Józseffel szemben, az általa irányított szervezet pedig a nyíltvízi úszók egykori szövetségi kapitánya, Németh Zsolt ellen indít pert rágalmazás miatt.

Többek értelmezésében a sportállamtitkárság keddi közleménye – melyben a Szabó Tünde vezette szervezet is a puskaporos helyzet mielőbbi megoldást sürgette – egyértelműen azt üzente, hogy Gyárfás Tamás ideje lejárt a MÚSZ élén. Miközben egyre több volt vagy jelenlegi úszó, olimpiai bajnok és közéleti szereplő mond véleményt a MÚSZ kontra „lázadó sportolók” vitában, a szövetség első embere szerdán pert indított az 1988-as nyári játékok mellúszóbajnokával, Szabó Józseffel szemben, a szervezet pedig Németh Zsolt ellen. A vád mindkét esetben ugyanaz: rágalmazás, hitelrontás.

Németh egy televíziós interjúban azt állította, hogy a szövetség nemes egyszerűséggel megvásárolja a számára fontos közgyűlési szavazatokat. „Állításával ellentétben az egyesületek kizárólag az eredményességi rangsor alapján kapják a támogatásokat, amelyekről a szerződést a szövetség akkor továbbítja a számukra, amikor a nekik járó források megérkeznek a szövetséghez az Emberi Erőforrások Minisztériumától. Ennek aláírása, folyósítása teljes mértékben független a mindenkori közgyűlés időpontjától” – fogalmaz a MÚSZ cáfolata.

Szabó József egy internetes portálon foglalt állást úgy, hogy Gyárfás korábban jutalékot vett fel a megkötött szponzori szerződések után. Ezzel kapcsolatban Gyárfás kijelentette: az olimpiai aranyérmes úszóval a nyilvánosság előtt nem kíván vitát folytatni, a bíróságon azonban kénytelen elégtételt kérni, hiszen „1993 óta soha, semmilyen formában nem vett fel jutalékot, fizetést, illetve költségtérítést a MÚSZ-tól, mint ahogy Szabó József többi, részben kegyeletsértő állításai is minden valóságalapot nélkülöznek”.

 Ez történt eddig a vízi háborúban

Ember legyen a talpán, aki nem keveredett bele mostanra a november 15-én, kedden, Hosszú Katinka „hadüzenetével” kezdődő vitafolyamba. Rio háromszoros bajnoknője vitaindítóként nyílt levelében hosszasan sorolta, Gyárfás miért alkalmatlan a továbbiakban az elnöki pozíció betöltésére, egyúttal nyíltan lemondásra szólította fel az elnököt. Erre természetesen nem lehetett más az azonnali MÚSZ reakció, mint a vélt rágalmak elutasítása.

Szerdán Gyárfás sajtótájékoztatón közölte, nem mond le, viszont még aznap Gyurta Dániel olimpiai, háromszoros világ- és kétszeres Európa-bajnok magyar úszó, valamint az olimpiai bronzérmes Kapás Boglárka is beállt Hosszú mögé. Így tett csütörtökön a rövid pályás világ- és Európa-bajnok, ifjúsági olimpiai bajnok Bernek Péter menedzsmentje, a Verrasztó testvérek, Evelyn és Dávid, illetve a válogatott Kozma Dominik is.

Pénteken az szolgáltatott témát, hogy az olimpiai bajnok Czene Attila, korábbi sportért felelős államtitkár is a szövetségi elnökkel szemben foglalt állást egy lapnak adott interjújában. „Diktatúra van a szövetségben” – közölte Czene, akinek szavait Hargitay András szövetségi kapitány utasította el közleményben.

Vasárnap Salamon Ferenc, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) masters bizottságának tagja a közös cél, a 2017-es, budapesti vizes világbajnokság jegyében összefogást, a harc befejezését kérte.

Már ezen a héten, hétfőn Czene elmondta, szerinte ki volna a megfelelő elnök Gyárfás helyett, mire a sportállamtitkárság is megszólalt – ezt követően egyre többen érezték úgy, hogy Gyárfás körön kívülivé vált a kormányzat számára is. Az utolsó fejlemény az, hogy Gyárfás és a MÚSZ is perelne, a történet itt azonban valószínűleg nem ért még véget.

 Újabb politikai állásfoglalás
Azt követően, hogy kedden a kormányzat közleménye is a mielőbbi rendteremtést célozta meg elsődleges célként, szerdán a Magyar Liberális Párt is közölte álláspontját. A liberálisok szerint Gyárfás Tamásnak távoznia kell az úszószövetség éléről.
A Liberálisok ügyvivője szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, tarthatatlan az a diktatórikus rendszer, ahogy a Magyar Úszó Szövetség működik, ez pedig „egyetlen teljhatalmú sötét nagyúrnak”, Gyárfás Tamásnak köszönhető.
Bősz Anett hozzátette, az erőszakos hatalomgyakorlás és a megfélemlítés kultúráját látják megvalósulni az úszósportban. Az ellenzéki politikus különösnek nevezte, hogy a legtöbb sportszövetség élére „saját kádereket ültetett a Fidesz”, de Gyárfást nem mozdították el, sőt, kifejezetten támogatja a hatalom, „szabadon garázdálkodhat”.

Szerző

Nagy lehetőséget szalasztott el a MOB

Publikálás dátuma
2016.11.24. 06:50
Bizalmat szavaztak az olimpiai bizottságnak, amely azonban nem tudott élni ezzel FOTÓ: NÉPSZAVA
Történelmi lehetőséget kapott a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) 2012-től a sporttörvény akkori módosításával: a teljes magyar sport felügyelete, az állami források elosztása, a felhasználás ellenőrzése a MOB kezébe került. Korábban soha nem látott összegek áramlottak a hazai sportba, az olimpiai bizottság azonban nem tudott megbirkózni ezzel, 2017-től az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) sportért felelős államtitkársága veszi át a feladatok többségét.

Borkai Zsolt, 2010. november 20-án lett a MOB elnöke, a szervezet közgyűlésén egyedüli jelölt volt a Schmitt Pál távozása után megüresedett tisztségre. A szöuli olimpián lólengésben aranyérmes korábbi kiváló sportoló 1988-as bajnoktársait – Szabó Bence vívót főtitkárként, Fábián László öttusázót sportigazgatóként – vette maga mellé, elnöki tanácsadó lett Sipos Gertrúd, akivel még Győrben alakított ki nagyon jó munkakapcsolatot, ő közvetítette az elnöki utasításokat a főtitkár és a sportigazgató felé. Ekkor még senki sem tudta, hogy a fényes sportolói múlt nem jelent garanciát a sikeres sportvezetői karrierre is.

Borkai: heti egy nap
Borkai Zsolt győri polgármesterként hetente egy nap jött fel Budapestre a MOB székházába. Rossz nyelvek szerint azért költözött a szervezet a Csörsz utcába, mert az közel van az M1-es autópályához, ahol az elnök közlekedett.
A MOB kudarcának egyik fő oka az elnöki kontroll hiánya volt. A magyar sport egész területének felügyeletét még főállású elnökkel is nagyon nehéz lett volna jól megoldani megfelelő képzettségű és emberi kvalitású közvetlen beosztottak nélkül, így viszont gyakorlatilag elkerülhetetlen volt a bukás.

Már az indulás roppant nehézkes volt, ugyanis nem sikerült szabályosan összehívni 2012. február 26-án azt a közgyűlést, ahol a sporttörvény módosításaihoz igazodva meg kellett alakulniuk a tagozatoknak és megválasztották a MOB új, kibővített elnökségét is. A testületben minden tagozat – olimpiai sportágak, nem olimpiai sportágak, szabadidősport, fogyatékosok sportja, diák- és főiskolai-, egyetemi sport – képviseltette magát, a tagozatok vezetői egyben a MOB alelnökei is lettek.

Mivel azonban a közgyűlésre a meghívókat a jogszabályban meghatározottnál később kapták meg a küldöttek – 30 nappal korábban ki kellett volna küldeni őket, ez azonban nem történt meg – és az alapszabályban is voltak ellentmondások, Török Ferenc, kétszeres olimpiai bajnok öttusázó, ügyvéd a bíróságon megtámadta a határozatokat, és kérte a közgyűlés érvénytelenné nyilváníttatását.

Hiába nyert pert első és másodfokon, hiába adott neki igazat a Fővárosi Törvényszék, a Fővárosi Ítélőtábla és tavaly júniusban a Kúria is, a MOB-ban nem változott semmi, nem tartott újabb közgyűlést a szervezet, amely így gyakorlatilag törvénytelenül működött, és döntött állami milliárdok elosztásáról. Török nemcsak a 2012. februári, hanem a későbbi, tavaly májusi és júniusi – utóbbin fogadták el a szándéknyilatkozatot a 2024-es budapesti olimpia és paralimpia rendezési jogának megpályázására – közgyűlések határozatait is megtámadta, és kérte ezek megsemmisítését.

A MOB olyan személyeskedő közleménnyel reagált, amit egy önmagát tekintélyesnek gondoló szervezet nem adhat ki.

„Sajnálatos, hogy Török Ferenc egykori kiváló sportoló idős korára ki nem elégített kapzsisága, politikai ellenszenve és személyes sértettsége miatt a Magyar Olimpiai Bizottság lejáratását tűzte zászlajára. Elfelejti ugyanakkor azt a tényt, hogy az Ügyészség mint a Magyar Olimpiai Bizottság törvényességi felügyeleti szerve megállapította a Magyar Olimpiai Bizottság szabályos működését. Török Ferenc nem a Magyar Olimpiai Bizottság, hanem ezúttal egész Magyarország, valamennyi sportszerető ember és az olimpiai eszme ellen folytat öncélú háborút.

A Magyar Olimpiai Bizottság a sportszerűség jegyében békés nyugdíjas éveket és Magyarország szabályos olimpiai pályázatától való távolmaradást kíván Török Ferenc úrnak.”

A közlemény „elfelejtette” azt az apróságot, hogy a bíróság vagy az Ítélőtábla az ügyészség felett áll. Hiába vél az ügyészség törvényesnek valamit, ha a jogerős bírósági ítélet ennek ellenkezőjét állapítja meg.

Viszont ez a pár sor is jól mutatja, hogyan kommunikált a MOB, erre (is) utalt Kovács Tamás, a szervezet korábbi sportigazgatója, amikor lapunknak azt mondta, a mostani vezetésből hiányzik a tisztelet, az alázat, ezzel szemben arrogancia jellemzi az irányítókat. Teljhatalmat kapott a MOB, korábban sosem látott összegek érkeztek a magyar sportba, a várt és remélt áttörés, a nagy siker azonban elmaradt.

Ennek oka, a vezetői tapasztalatok vagy képességek hiánya. A legjelentősebb sportvezetői múlttal Szabó Bence rendelkezett, aki korábban volt az újpesti labdarúgócsapatot működtető kft. ügyvezető igazgatója, a lila-fehér klub elnöke, a magyar vívóválogatott szövetségi kapitánya és a venezuelai vívók mellett technikai igazgató is, de ezek sem voltak igazi sikertörténetek.

Fábián László sportigazgató a Magyar Speciális Olimpia Szövetség elnökeként rendelkezett némi vezetői tapasztalattal, de a MOB-on belül neki inkább végrehajtó szerepe volt. Közvetített a MOB és a sportági szövetségek között. Vele egyeztettek a szervezetek a támogatási lehetőségekről, neki panaszkodtak a szövetségek, ha nem voltak elégedettek az állami források mértékével. Hozzá érkeztek be a szakmai beszámolók a riói szereplésről, ő volt az, aki például nem fogadta el az öttusázók anyagát.

 Búcsúzni csak szépen…
Elkezdődött a „nagytakarítás” a MOB-ban. Kedden a főtitkárnak, Szabó Bencének mondott fel Borkai Zsolt, szerdán elküldte Siklós Erik marketing- és kommunikációs igazgatót. Információnk szerint Szabónak azért kellett távozni, mert összeveszett Bartha Csaba sportigazgató-helyettessel.
A konfliktus oka az volt, hogy Szabó Bence nehezményezte: Bartha a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának ügyvezető elnökeként Győrben is kap fizetést, és az ottani munkája miatt kevés időt tölt a MOB-ban, ezért nem tudja megfelelően koordinálni a Kiemelt Edzői Programot, pedig ez is a feladata lenne. Amikor ezt szóvá tette Borkai Zsoltnak, az elnök Bartha mellé állt, és Szabó kirúgása után kinevezte főtitkárnak.
A MOB elnöke két hű fegyverhordozójától vált meg, mindkettejüktől indoklás nélkül. Ennyi jutott nekik több év közös munka után…Mindenesetre a MOB munkatársai aggódhatnak ezekben a napokban, ha Borkai Zsolt szeretne beszélni velük…

Rio után elfogyott a türelem

A MOB közgyűlésének határozata szerint idén 14 milliárd 779 020 forint volt a szervezet költségvetésének főösszege, ebből a riói olimpiai felkészülés finanszírozására 2 milliárd 108 300 forint állt rendelkezésre, ebből az összegből minden olimpikon eljutott az összes edzőtáborba, felkészülési versenyre, amelyet a sportági szövetsége az előzetesen leadott szakmai programjába beírt. Ilyen előzmények után – korábban sosem voltak ilyen ideálisak a felkészülési körülmények – csalódás volt. Bár a nyolc arany-, három ezüst- és négy bronzérem nem hangzik rosszul, azonban sokkal árnyaltabb a kép, ha a számok mögé nézünk: 2012-ben Londonban tizennyolc érem volt a magyar termés, idén tizenöt, az előző játékokon öt sportág szerzett aranyat, ezúttal három, a pontszerző sportágak száma pedig tizenkettőről nyolcra csökkent.

Az úszó Hosszú Katinka és a kajakos Kozák Danuta egyaránt három-három aranyérmet szereztek, de pont ők voltak azok, akik kilépve a központi felkészülésből, a saját útjukat járták, férjeikkel, saját edzésprogram alapján készültek. Mindkettejüket kis híján kitagadta a közeg a játékok előtt, utána azonban már mindenki kereste a kapcsolatot velük.

Szász Emese (középen) teljesítményére nem lehetett panasz az olimpián FOTÓ: SZALMÁS PÉTER

Szász Emese (középen) teljesítményére nem lehetett panasz az olimpián FOTÓ: SZALMÁS PÉTER

A háttérben már Rio előtt is egyre több volt az elégedetlen hang, egyre többeket zavart – és már kormányszinten is – a MOB vezetőire jellemző rendkívül nagyvonalú és kontroll nélküli pénzköltése. Kovács Tamás, a szervezet korábbi sportigazgatója saját Facebook-oldalán ausztriai síutakról ír, milliós állami jutalmakról, amiket a vezetők felvettek. De született együttműködési megállapodás a Vietnami Olimpiai Bizottsággal is, amelynek gyakorlati hasznáról semmit sem lehetett hallani – nem jöttek vietnami edzők Magyarországra szakmai utakra, magyarok sem mentek ki -, de vezetői szinten el lehetett utazni ide is.

Az is tény, hogy amíg a sportági szövetségek külföldi utazásairól szakmai beszámolót kellett készíteni, és azokat elfogadtatni a saját elnökséggel, majd bemutatni a MOB-nak, az olimpiai bizottság irányítóinak útjairól nem készültek ilyen anyagok, legfeljebb a szervezet hivatalos honlapján jelent meg egy pár soros hír.

Ezért a riói játékok után megszületett a döntés a magyar sport rendszerének teljes átalakításáról – amint arról először lapunk számolt be -, sajnálatos módon mindez előzetes egyeztetések nélkül, rohamtempóban, alig két hónap alatt zajlott le. Pikantériája a helyzetnek, hogy az átalakítás élharcosa Szabó Tünde, az EMMI sportért felelős államtitkára lett, aki ezzel egy időben a MOB elnökségi tagja is volt. A két pozíció a sporttörvény és a MOB alapszabálya szerint is összeférhetetlen egymással, ezért a jogász végzettségű sportállamtitkár felfüggesztette MOB-tagságát. Ez egy olyan lépés volt, amelyre sem a sporttörvény, sem a MOB alapszabálya nem ad lehetőséget.

Ezt veszik el a MOB-tól
A sporttörvény január 1-től hatályba lépő rendelkezései szerint jövőre már nem a MOB hatáskörébe tartozik a sportra szánt állami források felosztása. Az eddig tagozatok formájában a MOB alá tartozó területek köztestületként, önálló szervezetekként – saját elnökkel, elnökséggel, közgyűléssel - működnek tovább. Elveszíti a MOB az állami támogatások több mint 80 százalékát, aminek egyenes következménye, hogy a munkatársak kétharmadától is meg kell válnia.
Ami marad a MOB hatáskörében: a téli és nyári játékokkal kapcsolatos feladatok, illetve a részévtel 2024-es budapesti olimpiai és paralimpiai pályázat előkészítésében.
Sikersztori?
Miközben a MOB szinte minden jog- és hatáskörét elveszítette, a sporttörvény módosítását bejelentő sajtótájékoztatón Borkai Zsolt sikertörténetként állította be az elmúlt négy évet. Maximálisan elégedett volt a riói szerepléssel, és azt is kiemelte értékelésében, hogy a MOB-nak nem volt korrupciós ügye, működése pedig megfelelt a hatályos jogszabályoknak.
Azért a biztonság kedvéért a vezetőktől gyorsan bekért egy vagyonnyilatkozatot a MOB, amelyet azonban az állami pénzek közvetlen felosztásáról döntő vezető tisztségviselőknek, elnökségi és felügyelő bizottsági tagoknak kinevezésük, felkérésük pillanatában be kellett volna nyújtani, és két évente meg kellett volna ismételniük a bevallást.
A törvénnyel az a jogalkótónak a célja, hogy nyomon követhető legyen az állami pénzek törvényszerű felhasználása. Ha a vagyonnyilatkozat csak négy év elteltével készül el első alkalommal, akkor lehetetlen annak megállapítása, hogy történt-e visszaélés az összegekkel az elmúlt években.

Szerző

Megfázott Rosztovban a Bayern

Publikálás dátuma
2016.11.23. 23:40
GLASGOW - NOVEMBER 23 Lionel Messi (Barcelona ) és Tomas Rogić (Celtic) harca az UEFA Bajnokok Ligája C csoport mérkőzésen - F
Váratlan 3-2-es vereséget szenvedett a Bayern München az orosz Rosztov vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában. Szintén nyert otthon az Atlético Madrid. A vendégcsapatok közül egyedül a Barcelona tudott győzni, bravúros pontszerzésnek örülhetett a Dinamo Kijev Nápolyban.

A bajorok mínusz öt fokos hidegben léptek pályára a Rosztov otthonában. Carlo Ancelotti több helyen változtatott az összeállításon, először védett a szezonban Sven Ullreich, és egy éves kihagyás után játszott ismét a BL-ben Holger Badstuber. A játéknap legnagyobb meglepetését hozó találkozóján az orosz együttese története első sikerét érte el a legrangosabb európai sorozatban, a Bayern München pedig hullámvölgybe került, hiszen egymásután két tétmeccsen szenvedett vereséget. A csoport másik találkozóján az Atlético Madrid 2-0-ra nyert a PSV Eindhoven ellen.

A Dinamo Kijev folytatta fantasztikus sorozatát, a Napolival szemben elér idegenbeli gól nélküli döntetlen azt jelentette, hogy a kijeviek utolsó 20 tétmérkőzésükből csak kettőt veszítettek el vendégként.

Lionel Messi góljaival nyert a Barcelona 2-0-ra a Celtic otthonában, az argentin klasszis második találatát tizenegyesből érte el.

GLASGOW - NOVEMBER 23 Lionel Messi (Barcelona ) és Tomas Rogić (Celtic) harca az UEFA Bajnokok Ligája C csoport mérkőzésen - Fotó: Mike Hewitt / Getty Images

GLASGOW - NOVEMBER 23 Lionel Messi (Barcelona ) és Tomas Rogić (Celtic) harca az UEFA Bajnokok Ligája C csoport mérkőzésen - Fotó: Mike Hewitt / Getty Images

A Nikolics Nemanját is soraiban tudó Legia Varsó kedden 8-4-es vereséget szenvedett a Borussia Dortmund vendégeként, s ez a tizenkét gól egyben BL-rekord is, hiszen korábban egyetlen mérkőzésen sem találtak ennyiszer a hálóba. Az eddigi csúcsot még 2003-ban a Monaco és a Deportivo La Coruna állította fel, akkor a francia csapat 8-3-ra győzött. A Legia magyar támadója csereként, a 75. percben állt be, s góllal hálálta meg a bizalmat, azonban csapata így is méretes vereségbe szaladt bele. A Real Madrid pedig - ha nem is könnyen - három ponttal tért haza Lisszabonból. Csakúgy, mint szeptember közepén, ezúttal is a hajrában tudta bedarálni ellenfelét a királyi gárda, s zsinórban a 30. tétmérkőzésén maradt veretlen, ugyanis Zinédine Zidane tanítványai 2016 áprilisa óta 23 győzelem mellett hét döntetlent játszottak. A csoport elsőség így pedig az utolsó fordulóban, Madridban dől majd el a Real és a Dortmund között.

Az E jelű négyesben hiába szerzett vezetést Volland találata révén a Leverkusen a CSKA otthonában, az orosz csapat Natcho büntetőből szerzett góljának köszönhetően megszerzett egy pontot. Mindez azonban elégnek bizonyult a német csapat továbbjutásához, ugyanis a Tottenham vereséget szenvedett a Monaco vendégeként. Az észak-londoni alakulat így biztosan nem folytathatja tavasszal a küzdelmet a nyolcaddöntőben. Az együttes szurkolói szerint Mauricio Pochettino hibát követett el azzal, hogy egy ilyen sorsdöntő mérkőzésen a hétvégi Chelsea elleni bajnoki miatt pihentette több kulcsjátékosát, többek közt Jan Vertonghent, Kyle Walkert és Christian Eriksent.

"Egy egész szezonon át azért küzdöttünk, hogy a Bajnokok Ligájában szerepeljünk és most amikor ott vagyunk, pihentetjük a játékosokat" – írta az egyik csalódott drukker a Twitteren.

A Spurs menedzsere azonban talált magyarázatot a kupabúcsúra. Úgy véli, csapata kerete túl vékony ahhoz, hogy több fronton is sikeresen teljesítsenek. "A célunk az, hogy versenyképesek legyünk a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában, de ehhez még több minőségi játékosra lesz szükségem. Megvan a csapatban a minőség, ezt a bajnokságban megmutattuk, ott veretlenek vagyunk, de nem tudtuk jól megosztani erőinket. Ebből tanulnunk kell, a projektünk még nem fejeződött be" – értékelt az argentin tréner.

A G csoportban nem született meglepetés, a Leicester legyőzte a továbbra is pont nélkül álló FC Bruges csapatát, s bebiztosította továbbjutását. Ami viszont igencsak meglepő számadat, hogy az angol bajnok öt BL-meccsén több pontot szerzett, mint amennyit 12 forduló alatt sikerült begyűjtenie a honi pontvadászatban. A csoport másik mérkőzésén a Köbenhavn és a Porto gól nélküli döntetlent játszott, így a portugál alakulat kétpontos előnnyel várhatja a dán bajnokkal szemben az utolsó fordulót.

Noha Pereja góljával hamar vezetéshez jutott a Sevilla a H csoportban a Juventus ellen, a spanyol gárda komoly sanszot szalasztott el. Vázquez a 34. percben megkapta második sárgáját, csapata pedig emberhátrányba került. Így a torinói együttes könnyedén fordított, s biztosította helyét a legjobb tizenhat között. A mérkőzés 84. percében pedig a 16 esztendős Moise Kean is játéklehetőséget kapott Massimiliano Allegri vezetőedzőtől, s a hatodik legfiatalabb játékossá vált a Bajnokok Ligája történelmében. "Bonucci találata azután született, hogy Kane megnyert egy fizikai párharcot a mezőnyben, megmutatta, hogy mire is képes. A továbbiakban is a felnőtt csapattal készül, mivel várjuk, hogy Paulo Dybala és Marko Pjaca is felépüljön sérüléséből" – nyilatkozta fiatal tehetségéről Allegri.

A Lyon is győzött a Dinamo vendégeként, így életben tartotta továbbjutási esélyeit, ám az utolsó körben legalább két góllal kellene vernie a spanyol alakulatot.

Szerző
Témák
labdarúgás.BL
Frissítve: 2016.11.24. 08:38