Előfizetés

Rogán "kávépartnerének" luxusvillája is van Svájcban

Rogán Antal rejtélyes "kávépartneréről" egyre több minden derül ki, mióta az Index hosszú cikkben, felvételekkel tarkítva bizonyította, hogy Kertész Balázs többször is találkozott a propagandaminiszterrel. A Vasárnapi Hírek által "táskás embernek" titulált ügyvédről Juhász Péter, az Együtt alelnöke azt állította, hogy összeférhetetlenség miatt nem is lehetne ügyvéd, az Átlátszó pedig most azt írja, hogy Kertésznek svájci frankban milliókat érő, a zugi tóra panorámás luxusvillája is van Svájcban.

Korábban az Index írt arról, hogy Kertész vezető tisztségeinek egyikében, az Opal Szolgáltató Zrt. igazgatósági tagjaként svájci lakcímet adott meg. A svájci cím csak idén áprilisban került a cégnyilvántartásba, korábban az Opal Zrt.-nél is budapesti címet adott meg Kertész, miként többi érdekeltsége esetén. Előbb egy XII. kerületi, később belvárosi lakás volt Kertész bejelentett címe.

A Zug városában található Weidstrasse 9/a szám alatt egy 2011-ben épült, modern stílusú luxusotthon található, az öt és fél szobás, több kocsi számára használható garázzsal és kivételes, a zugi tóra látó panorámával rendelkező lakás jelenleg is fenn van több svájci ingatlancég honlapján. A környék ingatlanárai alapján számolva másfél-két millió svájci frankba, vagyis nagyjából 500 millió forintba kerülhetett, de a helyi árak alapján legalább 3-4 ezer svájci frankba, vagyis nagyjából egymillió forintba fájhat havonta a bérleti díja is.

Zug városának lakcímnyilvántartó hivatala azt közölte a Vasárnapi Hírekkel, hogy a megadott cím az ő adatbázisuk szerint is Kertész lakik a villában, az Átlátszó pedig azt írja, Zug kanton ingatlan-nyilvántartása szerint is Kertész Balázs Gábor az egyedüli tulajdonosa a villának.

Korábban Juhász Péter azt állította Kertészről, hogy az aktív ügyvédi tevékenysége összeférhetetlen egy cégben betöltött ügyvezetői munkájával. És valóban, az ügyvédekről szóló törvény hatodik paragrafusa alapján szüneteltetnie kellene az ügyvédi tevékenységét, amit a nyilvános információk alapján mégsem tesz. Az ügyben Tényi István kért vizsgálatot a  Budapesti Ügyvédi Kamarától.

Korábban írtuk: Rogán még a fidelitasos időkben kezdett együttműködni Kertésszel, majd Puskás Andrással - az V. kerület volt alpolgármesterével - hármasban 2002-ben kezdtek a Belvárosban politizálni. Rogán és Kertész neve közösen először a K&H-botrányban merült fel, ahol egy feljegyzés szerint állítólag Kertész "intézi Rogán Antal csúszópénzekkel kapcsolatos ügyeit". Az V. kerületben később Kertész lett Rogán háttérbe húzódó gazdasági jobbkeze, az ingatlaneladási rendszer meghatározó figurája. Kertész 2010 után visszavonult a közéletből, az Index szerint eltüntette az internetről a róla szóló adatokat, és elérhetetlen lett, a szálak mégis hozzá vezetnek. 

Ismert, a múlt héten a Vasárnapi Hírek írt arról, hogy őrizetbe vettek egy ügyvédet, Rogán "táskás emberét", de az értesülést a rendőrség és az ügyészség is határozottan cáfolta.

A TV2-s riporttal üzentek? - Megszólalt a HVG-s újságíró

Gergely Zsófia az ATV Szabad szemmel című műsorában beszélt az őt ért támadásokról, miután lehozta a hírt a köztévé háttéremberének, Várhegyi Attilának a szívrohamáról. Szerinte ezzel a lejárató kampánnyal akarták figyelmeztetni, hogy ideje leállni.

Mint emlékezetes, a TV2 talán eddigi legcsúnyább beégését köszönheti Gergely Zsófiának, akit azután akartak lejáratni, hogy a hvg.hu-n megírta, hogy Várhegyi Attila, a Fidesz volt pártigazgatója szívrohamot kapott. Andy Vajna tévéje szerint a cikkel az újságíró személyiségi jogokat sértett, csakhogy a riportban nem Gergely Zsófia képét, hanem a névrokonát mutogatták, amivel pont a TV2-nek sikerült személyiségi jogokat sértenie. 

Bár a kínos baki után elnézést kért a csatorna, már az újságíró képével újra leközölték a hírt, hozzátéve, hogy a személyiségi jogok megsértése miatt két év börtönt is kaphat. A kormány lapja, a Magyar Idők ezután "rejtőzködő moráldívának” is titulálta Gergely Zsófiát, aki ezt a jelzőt különösen viccesnek tartja, hiszen minden anyag mellett, amit készít, ott van a neve. Az ATV műsorában elmondta, hogy szerinte az említett cikk az utolsó csepp volt a pohárban. Az emlékezetes Spéder Zoltán-ügy után így akarták az értésére adni, hogy le kellene állnia.

Gergely Zsófia szerint az említett fideszes háttérember, Várhegyi Attila egészségi állapotával kapcsolatban őt ért kritika akkor lenne jogos, ha ő bármit felfújt volna, vagy hozzáírt volna. Szerinte a családnak az fájt, hogy a bulvárlapok átvették a hírt, ám nagyon durva címek születtek. Az újságírót azzal is vádolják, hogy nem volt jelen Spéder Zoltán tárgyalásán, és így írt az ügyről. Gergely elmondta, hogy két érdemi tárgyalás volt, ebből egyen jelen volt, az ítélethirdetés után pedig a helyszínen jelen lévő ügyvédtől tájékozódott a történtekről - írja az atv.hu az újságíró ügyeiről.

A HVG "rejtőzködő" munkatársa Facebook-oldalán is üzent követőinek:

Ahogy lapunk is megírta, a hvg.hu egyébként úgy tudja, hogy a kínos riport után a TV2 megvált az anyagot hibásan készítő dolgozótól, és állítólag a hajléktalanokról készített botrányos riportnak is lettek személyi következményei.

Orbán Viktor megrendülve búcsúzott Kocsis Zoltántól - Fotó

Publikálás dátuma
2016.11.19. 16:28
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Orbán Viktor is lerótta tiszteletét a Zeneakadémia aulájában, ahol reggel óta folyamatosan fehér rózsával és kardvirággal búcsúztak el a kétszeres Kossuth-díjas és Liszt-díjas karmestertől és zongoraművésztől. A kormányfő Facebook-oldalán is megosztott egy fekete-fehér képet "Megrendülve" felirattal.

Orbán egy szál fehér virággal a kezében érkezett Kocsis ravatalához. Később közösségi oldalán is megosztott egy képet "Megrendülve. Búcsú Kocsis Zoltántól. // Stunned. Farewell to Kocsis Zoltán" aláírással.

Kocsis Zoltánt reggel óta búcsúztatták a Zeneakadémia aulájában, ahol kígyózó sorokban álltak az emberek arra várva, hogy egy szál virágot helyezhessenek el az alkotó ravatala előtt.