Újabb "maszek" fegyverarzenálra bukkant a rendőrség - Videó!

Publikálás dátuma
2016.11.16. 15:04
Forrás: police.hu
Egy gránátot, valamint több engedély nélkül tartott lőfegyvert és lőszert találtak kedden házkutatás során egy jászberényi telephelyen a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi szolgálatának munkatársai a Tisza Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály beosztottjainak közreműködésével - közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A tájékoztatás szerint a rendőrök egy orosz aknavető gránátot, valamint több lőfegyvert és több száz lőszert lefoglaltak. A megyei rendőr-főkapitányság robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés, valamint lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást N. V. László ellen. A nyomozók gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették a 62 éves férfit.

Szerző
Frissítve: 2016.11.16. 15:11

Bántalmazta, majd elásta "szerelmét" - Videó!

Publikálás dátuma
2016.11.16. 14:15
Forrás: police.hu
A rendőrök először eltűntként keresték a jászfelsőszentgyörgyi nőt, de a gyanújuk beigazolódott, a nő bűncselekmény áldozata lett. Az asszony volt élettársát elfogták. A férfi előzetes letartóztatásba került - számolt be a police.hu.

Korábban eltűntként keresték a rendőrök azt a 34 éves nőt, akinek eltűnését 2015. március 30-án jelentették be. A rendőrök széleskörű adatgyűjtést végeztek, amelynek során - többek között - leellenőrizték a lehetséges tartózkodási helyeket, terepkutatást végeztek. Meghallgattak mindenkit, aki kapcsolatba hozható volt a nővel, illetve tudhatott tartózkodási helyéről, de a jászfelsőszentgyörgyi lakost akkor nem sikerült megtalálniuk.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai azonban nem adták fel a keresést. A több szálon futó vizsgálat eredményeként a rendőrökben felmerült a gyanú, hogy az eltűnt bűncselekmény áldozatává válhatott. A gyanú beigazolódott. A volt élettárs a jól felépített kihallgatási taktikának köszönhetően beismerte, hogy még 2015. március 21-én az esti órákban házuk udvarában bántalmazta volt szerelmét. A férfi ezt követően az asszonyt gépkocsival a Zagyva folyó melletti ártérre vitte, ahol elásta.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság 2016. november 9-én emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a volt élettárs, T. Gábor ellen. A rendőrök őrizetbe vették a 35 éves férfit, akit a bíróság 2016. november 11-én előzetes letartóztatásba helyezett. A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja az ügy körülményeit.       

Forrás: police.hu

Szerző

Sorozatbetörő bandát gyűjtött be a TEK - Videók!

Publikálás dátuma
2016.11.16. 13:29
Fotó: police.hu
Magyarországon Nógrád, Pest és Szabolcs-Szatmár Bereg megyében, Romániában Nagyváradon követett el betöréseket az a bűnözői csoport, amelynek mind a hat tagját elfogták a magyar és a román rendőrség együttműködésével; a több évtizedes bűnözői múlttal bíró férfiak közül négyen előzetes letartóztatásba kerültek, ketten szabadlábon védekeznek - mondta el a Nógrád megyei bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes sajtótájékoztatón, Salgótarjánban.

Kalmár Zsolt elmondta: nem szokványos, hogy külföldi rendőrség tagjai ügyész részvételével nemzetközi jogsegély keretében vesznek részt nyomozásban Magyarországon, de a rendőrségi együttműködésre szükség van, mert az utazó bűnözés sem megye-, sem országhatárokat nem ismer. Hozzátette, a nyomozás azért indult Nógrád megyében, mert az első bűncselekményeket Salgótarjánban követték el márciusban, a csoport tevékenysége esetében pedig egyértelműen megállapítható a bűnszövetség és az üzletszerűség.

Kecskés András, a főkapitányság bűnügyi alosztálya vezetőjének tájékoztatása szerint a betörők Salgótarjánban előbb egy használtruha-kereskedésbe, majd a szomszédos utazási irodába jutottak be falbontással. Utóbbi helyszínről elmenekültek, amikor megszólalt a riasztó, de az üzletből elvitték a pultban talált készpénzt.

Áprilisban egy nagykátai gazdasági társaságtól a széfben lévő pénzt akarták ellopni, de falmászás közben megzavarták őket, viszont májusban Nagyváradon 1800 lejt és nagy mennyiségű arany ékszert vittek el egy épületből, ahová a tetőszerkezeten át másztak be.

Szeptemberben egy tiszakanyári családi házból vittek el laptopot, fényképezőgépet, márkás táskákat, étkezési utalványt és több mint egymillió forintot. A nyomozás során kiderült, hogy februárban egy őrbottyáni családból szó szerint talicskával tolták ki a pénzt, onnan ugyanis ezt a szállítóeszközt is ellopták, arany ékszerekkel és több mint 3 millió forinttal együtt. Szintén februárban egy budapesti ingatlan széfjéből vittek el egymillió forintot és étkezési utalványt.

Az 52 éves isaszegi K. Tibort, az erdőkertesi 46 éves L. Lászlót és 62 éves K. Lajost, valamint a 23 éves V. Tamást a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte, két társuk - a betöréseken "beugróként" dolgozó 42 éves vecsési J. László és a 35 éves budapesti L. Gusztáv - szabadlábon védekezik.

A gyanúsítottak a bűncselekmények elkövetését részlegesen beismerték.

Negrut Mircea Mrius, Románia belügyi attaséja a sajtótájékoztatón megköszönte a hatóságok közös munkáját.

Tarcsa Csaba, az Országos Rendőr-főkapitányság betöréses lopások felderítésének országos koordinátora azt emelte ki, hogy a rendőrség másfél-két éve változtatott a bűnügyi stratégiáján, mivel a bűnözők nem foglalkoznak határokkal.
Hatásköröket és illetékességi szabályokat figyelembe véve, de az országot egységes bűnügyi területként felfogva, a nyomozói szerveket egységes csapatként koordinálva harcolnak a bűnelkövetőkkel szemben, miközben a háttérben komoly elemzői munkát végeznek, keresve az azonosságot mutató ügyeket - tette hozzá.

Forrás: police.hu

Szerző
Frissítve: 2016.11.16. 14:26