Előfizetés

Rogán-ügy - Ellenzéki vizsgálatot szorgalmaz a DK

Publikálás dátuma
2016.11.14. 10:39
Ne lessél, mert beperellek! - Népszava fotó/Molnár Ádám
A Rogán-ügy megmutatja, mennyire romlott az Orbán rendszer - ezt Molnár Csaba, Demokratikus Koalíció EP képviselője jelentette ki az ATV reggeli műsorában. 

Elhangzott az is, hogy a DK ellenzéki korrupcióellenes csoport felállítását javasolja  annak érdekében, hogy közösen vizsgálják ki a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterről a sajtóban megjelent híreket. Érdemes lenne együttműködni, mert mindenkinél vannak információmorzsák - indokolta az ügy miatti összefogás szükségességét. Egy normális országban az ügyészség és a rendőrség már rég elkezdte volna a nyomozást azon információk alapján, amiket tudunk - tette hozzá.

Az adásban a baloldali összefogás is szóba került, ezzel kapcsolatban Molnár cáfolta, hogy az MSZP és a DK közös jelölteket indítana.

Gazdátlan bőrönd miatt riadalom a reggeli csúcsban

Gyanús csomagot találtak hétfő reggel a II. kerületben. Helyszíni információk szerint a koffert egy villanypóznához erősítették a Hűvösvölgyi úton. Sok rendőr érkezett, ők vágták el a láncot - írja a 24.hu.

Az Országos Rendőr-főkapitányság a portál megkeresésére közölte, hogy a bőröndöt átvizsgálták, de sem robbanóanyagot, robbantásra alkalmas eszközt nem találtak. A csomagban ruhaneműk voltak. Pénteken Ferihegyen okozott riadalmat egy gazdátlan bőrönd, a helyszínre bombakereső kutyát is vittek a helyszínre. A történtek miatt a reptér 2B terminálját kiürítették, az utasokat az A terminálra küldték át erre az időre.rendőr 

Kigyulladt egy hajó a kikötőben

A TASR hírügynökség információi szerint a hajón a kazánház gyulladt ki a vasárnapi reggeli órákban, egy pozsonyi kikötőben. A bumm.sk közlése szerint a tűz eloltásához 30 tűzoltót vetettek be, nekik két órát vett igénybe az oltás.

A cas.sk információi szerint a pozsonyi kikötőben reggel nyolc óra előtt gyulladt ki a hajó. A TASR hírügynökség a tűzoltóságra hivatkozva azt írja, körülbelül két óra, harminc tűzoltó és kilenc tűzoltóegység volt szükséges ahhoz, hogy eloltsák a lángoló kazánt. Közlések szerint a teherhajón öten tartózkodtak a reggeli órában, közülük senki nem sérült meg. A hatóságok vizsgálják, hogy mi okozta a tüzet.