Kilencen kaptak Aranyanyu díjat

Kilenc nő, köztük orvos, egészségügyi szakdolgozó, pedagógus és szociális területen dolgozó szakember vehette át idén az Aranyanyu díjat, amelyet az oktatásban, az egészségügyben és a szociális szférában dolgozó nők munkájának elismerésére alapítottak hat évvel ezelőtt.

A szervezők szerint a díj mára igazi sikertörténetté vált: évről évre több száz jelölés érkezik. A zsűri idén is 16 nőt juttatott a döntőbe, négy kategóriában egy zsűri és egy közönségdíjat adtak át csütörtökön, a Budapest Music Centerben (BMC).

Az orvos kategória közönségdíjasa a szavazatok több mint felével Rovács Melinda lett, aki gyerekkorától erre a pályára készült, jelenleg Nyergesújfalun körzeti gyermekorvos. Hitvallása szerint a gyerekek gyógyítása úgy teljes, ha az egész családot megismeri, megérti és ha kell, támogatja.

A zsűri orvos kategóriában Schill Beáta neonatológust tüntette ki. A doktornő amellett, hogy koraszülöttekkel foglalkozik, azon is dolgozik, hogy szüleik valódi szülőkké válhassanak. Ő kezdeményezte Magyarországon elsőként az édesapák bevonását a koraszülött-ápolásba, valamint a kenguruzást, amikor a kezdetektől a szülők mellkasára fektetik a kisbabákat a nehéz körülmények ellenére is.

Az egészségügyi szakdolgozó kategória közönségdíjasa Garai Erzsébet a kiskunfélegyházi Dialízis Központ főápolója lett, aki a művesekezelésre szorulókat segíti nap mint nap. A zsűri díját ebben a kategóriában Némethné Ignácz Andrea, a nagykanizsai Király Gyógyszertár vezetője vehette át, aki az intézményt egyfajta közösségi térré alakította.

A pedagógus kategóriában a közönség a budapesti Kontyfa iskola tanárának, Kovács Nikolettának ítélet a díjat, aki amellett, hogy mind a 600 "gyerekének" tudja nevét és sokszor nehéz élettörténetét, az élménypedagógia módszerével segíti diákjait egyebek mellett az iskolán belüli agresszió és indulat kezelésében. A zsűri díjazottja Zémann Erika vezetőedző lett. A ritmikus sportgimnasztikát oktató pedagógus vallja, hogy a versenysportban is csak motiválással és nem büntetéssel lehet valódi eredményeket elérni.

Másodszor ismerte el a díj a szociális terület szakembereit, akik közül a közönség Mester Gyöngyi munkavállalási tanácsadónak adta az elismerést, a zsűri választottja pedig Tóthné Mikulás Veronika, a hajdúböszörményi idősek otthonának idősgondozója lett.

A Ridikül Magazin különdíját Mágoriné Sinka Eszter körzeti nővér vehette át.

A különdíjakkal együtt az elmúlt hat év során összesen 46-an vehették át a Richter Aranyanyu Díjat munkájuk méltó elismeréseként.

A zsűriben idén is Dobó Kata színésznő, Kriston Andrea, a Kriston Intim Torna módszer kidolgozója, Nagy Tímea olimpiai bajnok párbajtőrvívó, valamint a díj alapítói, Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője és Rácz Zsuzsa író foglaltak helyet.

Szerző

Jobbik: Rogán Antal hazudott

 A Jobbik szerint Rogán Antal több hazugságot is mondott az ATV kedd esti, Egyenes beszéd című műsorában, amikor a letelepedési kötvényekről beszélt. Szilágyi György csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter nem első ízben nem mondott igazat, ezért kérdésesnek nevezte, hányszor hazudhat egy miniszter.

A jobbikos politikus azt mondta, hogy a sikertelen alaptörvény-módosítás után fideszes képviselők, Kósa Lajos, Tuzson Bence és Németh Szilárd, "körbehaknizták" a kormánypárti médiát, ahol csúsztatások, félremagyarázások és hazugságok tömkelegével próbálták "megmagyarázni a megmagyarázhatatlant", mert nekik fontosabb volt a piszkos pénz, a szajré, mint az ország teljes körű megvédése.

Magyarázatként hozzátette: ha csak az alaptörvény-módosítást fogadták volna el, akkor azzal lehetővé tették volna, hogy "Junckerék, ha éppen úgy gondolják", letelepedési kötvényeket vásároljanak azoknak a migránsoknak, akiket Magyarország nem akar beengedni.

Rogán Antal pedig az ATV-ben valótlanul állította azt, hogy a letelepedési kötvényt vásárlók csak öt évre szóló tartózkodási engedélyt kapnak - hívta fel a figyelmet a politikus. Szilágyi György hozzátette: aki letelepedési állampapírokba fekteti a pénzét, az "véglegesnek tekinthető" letelepedési engedélyt kap, amit csak nagyon indokolt esetekben, például egy bűncselekmény miatt vonnak vissza.

Ráadásul családegyesítés címén a kötvényvásárlók családtagjai is megkaphatják a letelepedési engedélyt - tette hozzá.
Rogán Antal akkor sem mondott igazat, amikor azt állította, hogy a program csak öt évre biztosítja a magyarországi tartózkodást. A jogszabályok szerint a letelepedett határozatlan idejű magyarországi tartózkodásra jogosult - érvelt az ellenzéki politikus. A képviselő a miniszternek azt az állítását is hazugságnak nevezte, amely szerint a program résztvevőinek Magyarországon lakást kell vásárolniuk.

Rogán Antal, a magyar kormány egyik minisztere "már nem első ízben hazudik bele az emberek szemébe" - fogalmazott Szilágyi György. Felmerül a kérdés, hogy hányszor hazudhat egy miniszter, amire ennek következménye lesz. Az pedig a miniszterelnök felelőssége, hogy megengedi, hogy a minisztere hazudjon, és ő tartja pozícióban a "sorozatos botrányai" ellenére is - mondta.

Kérdésre válaszolva reagált arra a hírre, amelyik szerint a bőnyi rendőrgyilkosság gyanúsítottjának, Győrkös István egyik fia Áder János köztársasági elnök rokona. Szilágyi György azt mondta, véleménye szerint a cikknek nem az volt az elsődleges célja, hogy felelőssé tegyék Áder Jánost a rokonaiért.

Úgy fogalmazott: érzése szerint az írás inkább arra próbált rámutatni, hogy a "Habony-média" folyamatosan igazságtalanul próbálja besározni és a Magyar Nemzeti Arcvonal nevű szervezethez kötni Jobbikot, de az államfővel nem foglalkozik. A politikus egyúttal azt is leszögezte: Áder János nem tartozik felelősséggel a rokonai cselekedeteiért, és nem hiszi, hogy bármi köze lenne a Magyar Nemzeti Arcvonalhoz vagy a rendőrgyilkossághoz.

A képviselőnek azt a kérdést is feltették, hogy lemond-e Vona Gábor pártelnök, ha csökkenni fog a népszerűsége. A kérdést azzal indokolták, hogy az alaptörvény módosításának elutasítását többen is bírálták a jobbikos fórumokon. Szilágyi György azt mondta, úgy érzik, hogy a szavazáskor a legjobb döntést hozták, és nem gondolja, hogy Vona Gábornak azért szégyenkeznie kellene.

A képviselőt arról a Századvég által végzett felmérésről is kérdezték, amelyik szerint a jobbikos szavazók 55 százaléka kockázatosnak tartja, hogy az ellenzék nem támogatta az alaptörvény módosítását. Erre azt felelte, nem tiszte minősíteni a kutatást, de azt tudja, hogy a Századvég "egy eléggé Fidesz közeli cég".

A Fidesz szerint a Jobbik és az ellenzék belehazudott az emberek szemébe

A nagyobbik kormánypártnak az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében Szilágyi György jobbikos országgyűlési képviselő sajtótájékoztatójára reagáltak. 

A Fidesz közleményében azt írták: a Jobbik és az ellenzéki pártok azok, amelyek belehazudtak az emberek szemébe.
Vona Gábor, a Jobbik elnöke áprilisban még az mondta, hogy aki nem támogatja feltétel nélkül az alkotmánymódosítást, az hazaáruló. Molnár Gyula, az MSZP vezetője pedig azt ígérte, hogy a szocialisták támogatni fogják az alkotmánymódosítást a parlamentben - idézték fel.

"Ezzel szemben a valóság az, hogy Vona Gábor Molnár Gyulával és Gyurcsány Ferenccel együtt nem szavazta meg az alkotmánymódosítást. Nincs különbség közöttük, egyik ellenzéki pártra se lehet számítani az ország védelmében" - olvasható a Fidesz közleményében.

Szerző

Fociakadémia tejjel-mézzel...

Publikálás dátuma
2016.11.10. 19:23
A Pancho Aréna FOTÓ: Népszava
112 alkalmazott béréhez kért 50 százalékos TAO-támogatást a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia. Kapott is 103 millió 478 ezer forintot az MLSZ-től, amint az az Index birtokába került dokumentumból kitűnik.

Az akadémiának tavaly 558 diákja volt. Őket szolgálja ki 22 főállású takarító és 23 karbantartó. A sajtóosztályon 6 fő dolgozik, de van 2 fotósuk is. 

Kicsit közeledve a focihoz: van 1 technikai vezető és 13 edző. Az ő helyükre nem érdemes pályázni, félállásban 100-150 ezer forintot keresnek. Ám a masszőri pénz már 237 ezernél kezdődik és 553 ezernél végződik pillanatnyilag, a teljes állású gépkocsivezetők fizetése 330 ezer, a gyógytornászoké 400 ezer forint. A szakácsok 250 ezer körül keresnek, pályát lehet karbantartani 262 ezerért és így tovább.

Tehát a felcsúti akadémia 112 alkalmazott fizetéséhez kapott támogatást. És a többiek? Nos: az Illés akadémia nem is kért, a debreceni 4 dolgozóra kért, de nem kapott, a Honvéd 12-ig merészkedett.

A teljes cikket itt olvashatja!

Szerző