Előfizetés

Pedofilhálózatot számoltak fel - Forog a gyomor

A 40 és 60 év közötti férfiak az interneten, a Peer to Peer nevű hálózaton keresztül osztották meg a kiskorúakról készült képeket és videókat, amelyek tartalmát a spanyol rendőrség gyermekvédelmi csoportjának főfelügyelője különlegesen súlyosnak minősítette.

Az elfogottak között vannak visszaesők. A tájékoztatás szerint a rendőrség Spanyolországban másfél éve nyomozott a csoport után, az akció keretében összesen 39 helyen tartottak házkutatást, lefoglaltak több számítógépet, 173 merevlemezt, továbbá 614 CD-t és DVD-t. A rendőrség főigazgatója elmondta: Spanyolországban tavaly 750 embert fogtak el pedofília gyanújával, közülük 390-et gyerekekről készült pornográf felvételek terjesztése miatt.

Elfogtak egy gyilkost Zuglóban

Elfogtak a fővárosban egy 32 éves magyar férfit, aki öt éve megölt egy 81 éves német férfit Berlinben - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a police.hu oldalon csütörtökön.

A tájékoztatás szerint a gyanúsított még 2011-ben került baráti kapcsolatba a német állampolgárral. Egyik találkozójuk alkalmával, 2011. november 12. és 15. között V. János összeszólalkozott az idős férfival, majd olyan súlyosan bántalmazta, hogy a sértett meghalt.

A német rendőrök a feltételezett elkövető beazonosítása után jogsegélykérelmet terjesztettek elő, amelynek keretében felvették a kapcsolatot a magyar hatóságokkal. A BRFK rendőrei kedden zuglói munkahelyén elfogták a budapesti V. Jánost, akit őrizetbe vettek. A bíróság csütörtökön elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását - olvasható a közleményben.

Rendőrautónak ütközött kocsijával egy embercsempész

A Tatai Járási Ügyészség vádat emelt egy 24 éves marokkói állampolgárral szemben, aki hat szír menekültet csempészett, majd az ellenőrzés elől menekülve egy rendőrautónak ütközött - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség csütörtökön.

Reszl Ildikó tájékoztatása szerint az elkövető 2016 júniusában Budapesten vette fel a szír menekülteket, hogy Ausztriába szállítsa őket. A férfit Tata közelében ellenőrizni próbálták, de az autópályát egy lehajtónál elhagyta, majd a főútra érve a keresztben álló rendőrautóba csapódott. Az embercsempész ekkor kiugrott a gépkocsiból, azonban menekülés közben elfogták. Az előzetes letartóztatásban lévő férfival szemben a járási ügyészség börtönbüntetés kiszabását indítványozta.