Előfizetés

Győrkös István fia a rendőrséget hibáztatja a bőnyi gyilkosságért

Publikálás dátuma
2016.11.10. 10:48
A bőnyi rendőrgyilkosság áldozatára emlékeznek rendőrök az Országos Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi, Teve utcai székháza elő
Egy elhibázott és otromba rendőri intézkedés vezetett Pálvölgyi Péter nyomozó halálához, és a mi családunkat ért traumához is - nyilatkozta a Borsnak Győrkös István fia. A rendőrgyilkossággal gyanúsított férfi hiába ígérte, mégsem tett vallomást hétfőn.

Győrkös István fia elmondta: érthetetlen számára, hogy a több mint húsz éve „na­gyító alatt” lévő édesapjánál miért pont most akartak házkutatást tartani. – Sok kérdés felmerül, amelyekre egyelőre nem kapunk választ. Nemcsak a rendőr családját, hanem a miénket is hatalmas trauma érte. Édesanyám az infarktusa után még most is kórházban van. Az apám is majdnem belehalt a haslövésbe, vele még egyetlen családtag sem beszélhetett, amióta előzetes letartóztatásba helyezték - nyilatkozott a gyanúsított fia, aki szerint a gyilkosság egy szakszerűtlen rendőri beavatkozás eredménye. "Otromba dolog így be­rontani egy 76 éves ember és 73 éves felesége házába. Még azt sem tudjuk, hogy egyáltalán ki lőtt először" - vetette fel az ifjabb Győrkös, hogy esetleg a rendőrök kezdték a támadást.

Hétfőn írtuk, hogy Győrköst kihallgatták a tököly rabkórházban, de akkor még nem lehetett tudni, hogy tette-e beismerő vallomást, ahogy azt az ügyvédje ígérte a múlt héten. A Bors információi szerint a gyanúsított végül elzárkózott a válaszadástól.

A parlament nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke korábban úgy nyilatkozott a gyilkosságról, hogy személyes véleménye szerint az szakmai hiba miatt következett be. Ennek nem szabad előfordulnia még egyszer, hiszen egy rendőrtiszt életébe került az akció. Hozzátette, hogy a Nemzeti Nyomozó irodánál vizsgálat folyik az ügyben; személyesen azt gondolja, a Bőnyön történteknek következménye kell hogy legyen.

Gyerekek kerültek kórházba - Nagy ütközés volt az M0-áson

Két személyautó ütközött egy kisteherautóval csütörtök reggel az M0-s autóút Megyeri híd felé vezető oldalán az M2-es lehajtó után, a térségben több kilométer hosszan araszolt a forgalom - közölte a katasztrófavédelem és az Útinform.

Korábban Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: az autóút 72-es kilométerénél történt karambolban az egyik autó felborult és a tetején állt meg, a helyszínről két gyereket megfigyelésre kórházba vittek. A baleset miatt a térségben több kilométer hosszan araszolt a forgalom. Mostanra a rendőrök befejezték a helyszínelést, az érintett útszakaszon a forgalom ismét zavartalan - írta a megyei rendőrkapitányság.

Tűz pusztított egy toronyházban (fotók)

Publikálás dátuma
2016.11.10. 09:07

Harminckét embert menekítettek ki a tűzoltók egy salgótarjáni lakóépületből, amelynek egyik lakásában tűz keletkezett szerdán éjjel - tette közzé az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) csütörtök hajnalban a honlapján. A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy tizenkét ember elhelyezéséről kellett gondoskodni.

Angyal Eszter elmondta: a tűz a toronyház negyedik emeletén keletkezett, a lakás teljesen kiégett, használhatatlanná vált. A lépcsőház és a felsőbb emeletek lakásai is telítődtek füsttel, ezért 32 lakót - a Palóc Mentőcsoport közreműködésével - kimenekítettek és melegedő buszokban helyeztek el a munkálatok idejére.

A szóvivő hozzátette: az egész lépcsőházban lezárták a közműveket a hibák kijavításáig, ezért a lakók közül egyelőre senki sem térhet vissza otthonába. Húszan ideiglenesen rokonokhoz költöztek, tizenkét lakó elhelyezéséről pedig a közbiztonsági referens gondoskodott.

A kiemelt riasztási fokozat miatt nemcsak Salgótarjánból, Bátonyterenyéről és Szécsényből érkeztek tűzoltóegységek, hanem a Heves megyei Pétervásáráról is. A katasztrófavédelem szakemberei több vízsugárral fékezték meg a lángokat - tette hozzá. Angyal Eszter tájékoztatása szerint a tűzesetben senki nem sérült meg, a tűz keletkezésének okait még vizsgálja a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.