Előfizetés

Nincs meg a bomba - Ismét járnak a vonatok

Felfüggesztik a Dunában, a Rákóczi híd közelében talált bomba felkutatását szerdára - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének műveleti főnöke az MTI-vel kora délután. A MÁV közlése szerint a szakaszon újraindult a vasúti forgalom. 

Kovács Viktor elmondta: a bombát egy ipari búvár találta meg kedden, csatornatisztítás közben, de nem jelölték meg a helyét bójákkal, ezért a tűzszerészeknek újra fel kell kutatniuk. Azonban a nagy sodrás, a megerősödött szél miatt nem tudtak olyan fix pontot létrehozni, ahonnan a búvárok merülhettek volna.

Közölte: egyeztetniük kell a szakhatóságokkal, köztük a közútkezelővel azért, hogy "rögzíteni tudják a merülési pontot" a Déli összekötő vasúti híd egyik pilléréhez vagy a pesti Duna-parton a Rákóczi hídtól 130 méterre.

A Budapesti Közlekedési Központ Facebook-oldalán azt közölte: az előrejelzésekkel ellentétben mégsem zárják le a Rákóczi hidat és a környező utakat.

A Mávinform tájékoztatása szerint a Déli összekötő vasúti hídon újraindult a vonatforgalom; a menetrendszerű közlekedés fokozatosan, várhatóan a késő délutáni, kora esti órákra áll helyre a győri, a pécsi és a székesfehérvári vonalon utazóknak.
Jelezték azt is: este öt órától már nem fogadják el a Kelenföld-Budapest-Déli, a Ferencváros-Budapest-Keleti, illetve a Kőbánya-Kispest-Budapest-Nyugati pályaudvar viszonylatokon azokat a bérleteket és menetjegyeket, amelyek a Ferencváros-Kelenföld vonalszakaszra érvényesek.

Halálos ütközés Pécsnél - Mentőhelikopter érkezett a helyszínre

Egy ember meghalt, kettő súlyosan megsérült a 6-os főút Pécs és Szentlőrinc közötti szakaszán, ahol személyautó ütközött frontálisan egy kisteherautóval szerda délután - közölte a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján.

Tájékoztatásuk szerint a gépkocsi roncsába szorult egyik sérültet már kiemelték a járműből a tűzoltók. A másik sérült kiszabadításán jelenleg is dolgoznak. A helyszínére mentőhelikopter is érkezett - tették hozzá. A megyei rendőr-főkapitányság arról számolt be, hogy a helyszínelés és műszaki mentés idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Nincs gáz Esztergomban

Esztergomban a vasútállomásnál munkagéppel megrongáltak egy 400 milliméteres gázvezetéket szerda délelőtt, a baleset miatt szünetel a gázellátás a városban és az ipari parkban - tájékoztatott a katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője.

Stolczenberger Tibor elmondta, a tűzoltók a káreset ötven méteres körzetét kiürítették, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. A gázszolgáltató szakemberei a sérült szakaszt kizárták a szolgáltatásból és megkezdték a vezeték helyreállítását, a gázszolgáltatás várhatóan délután áll helyre.