Orosz nacionalisták törtek Dukanovic életére?

Közzétette tegnap a montenegrói legfőbb ügyészség azt a videofelvételt, amelyen az október 16-i parlamenti választások napjára tervezett állítólagos merénylet fegyverei láthatók.

Milivoje Katnic főügyész azt is közölte, hogy a merényletkísérlet főszervezője két orosz nacionalista volt, akik szerbiai és montenegrói személyekkel együttesen terveztek támadást Milo Dukanovic kormányfő ellen, sőt annak a gyanúja is fennáll, hogy a tervezett támadásban az egyik montenegrói politikai alakulat is szerepet vállalt.

Mint ismeretes, az október 16-i választások kapcsán előzetesen felmerült, hogy a hatalmat évtizedek óta birtokló Dukanovic és pártja ellenzékbe kényszerülnek. Aztán a választások napján Podgoricában bejelentették, húsztagú terrorcsoportot fogtak el a hatóságok, akik zavargásokra készültek, sőt a legmagasabb rangú állami vezetők elrablására is, a csoport élén pedig a szerbiai csendőrség nyugalmazott parancsnoka állt. Az orosz szál nóvumnak számít.

Szerző

Murray nyerte a finálét

Publikálás dátuma
2016.11.06. 19:00
Fotó: Dan Mullan/Getty Images
Andy Murray nyerte a 3,7 millió euró (1,13 milliárd forint) összdíjazású párizsi keménypályás férfi tenisztornát.

A másodikként rangsorolt brit játékos a vasárnapi döntőben az amerikai John Isnert győzte le három játszmában. Az már korábban eldőlt, hogy Murray hétfőtől átveszi a vezetést a világranglistán Novak Djokovictól, aki megszakítás nélkül 122 héten át, összesen pedig 223 hétig állt az élen.

Eredmény, döntő: Murray (brit, 2.)-Isner (amerikai) 6:3, 6:7 (4-7), 6:4

Szerző

Néhol már hóra is készülni kell a héten

Publikálás dátuma
2016.11.06. 18:20
Fotó: Mark Runnacles/Getty Images
Hétfőn több helyen kiadós esőre kell készülni,  a következő napokban is folytatódik a csapadékos idő, a csapadék néhol havas eső, hó is lehet. Hétfőn többfelé erős, néhol viharos lesz a szél is, több órás napsütés várható. Hajnalban 3-8,  napközben  7-12 fok között alakul a hőmérséklet. 

Kedden nagyrészt erősen felhős vagy borult időre lehet számítani, csak rövid napos időszakok lehetnek kis körzetekben. Többfelé várható eső, zápor. Hajnalban -2, +3, napközben 5-10 fok körül alakul a hőmérséklet.

Szerdán délelőtt a Tiszántúlon is megszűnik a tartós csapadék, és ezt követően napos idő várható elvétve futó záporral. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 5 fok között alakul, nyugaton lesz a hidegebb. Napközben 5-9 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön változóan felhős idő várható hosszabb-rövidebb napos időszakokkal, de néhol előfordulhat gyenge eső. Hajnalban -4, +1, napközben 3-8 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken a reggeli ködfoltok délelőtt feloszlanak, s délutántól elszórtan kialakulhat eső, zápor, az Északi-középhegység térségében havas eső, hó is lehet. A leghidegebb órákban mínusz 4 és plusz 1 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben 2-8 fokig melegszik a levegő.

Szombaton és vasárnap erősen felhős lesz az ég. Szombaton szórványosan, vasárnap már többfelé várható eső, zápor, helyenként a szél is megerősödhet. A minimumhőmérsékletek -2, +5-, a nappaliak  5-11 fok között alakulnak majd. 

Szerző
Témák
időjárás