MSZP: Rogán Antal adjon tájékoztatást, igaz-e a Vasárnapi Hírek információja

Az MSZP szerint Rogán Antalnak tájékoztatást kellene arról, igaz-e az a Vasárnapi Hírek információja, miszerint a Terrorelhárítási Központ (TEK) közreműködésével őrizetbe vettek egy belvárosi ügyvédet, akinél több száz millió forint készpénzt is találtak.

Bárány Balázs, a párt országos elnökségének tagja Budapesten tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, ha igazak a Vasárnapi Hírek szombati számában megjelent információk, akkor "Rogán Antal megbukott", és nem tehet úgy, mintha nem lenne semmi köze a belvárosi ügyvédhez.  Azt is mondta, úgy tudják, a jogász abban az ügyvédi irodában dolgozik, amely az összes letelepedési kötvény papírügyeit intézi kizárólagos joggal.

 Az MSZP azt követeli Rogán Antaltól, álljon ki a nyilvánosság elé és mondja meg, igaz-e a lapinformáció, továbbá, hogy az "állítólagos pénznek" van-e köze a letelepedési kötvényekhez. Bárány Balázs szerint egyébként ez lenne az érdeke a miniszternek is.  A szocialista politikus közölte, követelik továbbá, hogy a TEK és a nyomozó hatóságok hozzák nyilvánosságra az állítólagos tettenérés dokumentumait.

Szombat reggel a rendőrség és az ügyészség cáfolta az MTI megkeresésére, hogy őrizetbe vettek volna egy belvárosi ügyvédet, akit tettenérés során, több száz millió forinttal együtt kaptak el. Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség szóvivője az MTI megkeresésére azt mondta: az ügyészség nem folytatott ilyen akciót és nincs tudomása arról, hogy ilyen ügyben eljártak volna. Az Országos Rendőr-főkapitányság ugyancsak arról tájékoztatta az MTI-t, hogy ilyen ügyről nincs tudomása.

Szerző

A DK tájékoztatást kér a hatóságoktól a Vasárnapi Hírek cikke miatt

A Demokratikus Koalíció (DK) részletes tájékoztatást kér a hatóságoktól a Vasárnapi Hírek szombaton megjelent cikke miatt, és követeli a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető Rogán Antal menesztését a kormányból, továbbá parlamenti mentelmi jogának felfüggesztését.

Gréczy Zsolt, az ellenzéki párt szóvivője szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, "ha valóban tetten érték Rogán Antal táskás emberét, akkor a Fideszen belüli maffiaháború újabb állomásához érkezett". A Vasárnapi Hírek szombaton megjelent számában írt arról, hogy a Terrorelhárítási Központ közreműködésével őrizetbe vettek egy belvárosi ügyvédet, akinél több száz millió forint készpénzt is találtak. A lap arról nem számolt be, hogy pontosan min érték tetten az ügyvédet.

Az MTI megkeresésére viszont a rendőrség és az ügyészség cáfolta az információt. Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség szóvivője azt mondta: az ügyészség nem folytatott ilyen akciót és nincs tudomása arról, hogy ilyen ügyben eljártak volna. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) ugyancsak arról tájékoztatott, hogy ilyen ügyről nincs tudomása.

Gréczy Zsolt ugyanakkor részletes tájékoztatást kért az ügyben a hatóságoktól. A DK szóvivője kérdésre válaszolva aláhúzta, az ügyészség és a rendőrség cáfolatától függetlenül megvárják, hogy a sajtó milyen további információkkal rendelkezik. "Már annyi mindent cáfoltak, és mondták, hogy ez nem úgy van, aztán mégis úgy volt" - mondta.

lásd még: Miniszterelnöki Kabinetiroda: Rogán Antal büntetőfeljelentést tesz

Szerző

Mészáros Lőrinc már magáról elnevezett díjakat is oszt, amiről az MTI is beszámol

Publikálás dátuma
2016.11.05. 12:15
Népszava fotó
A Mészáros Alapítvány kuratóriuma szombaton első alkalommal osztotta ki felsőoktatási ösztöndíjait azoknak a Vál-völgyi fiataloknak, akik valamely főiskolán vagy egyetemen első-, másod-, vagy harmaddiplomás képzésre járnak- írja az MTI szinte rögtön a Rigai csúcsról és Orbán Viktorról beszámoló hír után.

Engedelmükkel a továbbiakban is hagyatkoznánk a távirati iroda megfogalmazására: 

Mészáros Lőrinc alapító elmondta, hogy az alapítvány célja a Vál-völgyében és annak peremén élő fiatalok sikerességének biztosítása. Reményét fejezte ki, hogy a hallgatók egyetemi-főiskolai éveik után a környéken helyezkednek el, mert erre minden lehetőség adott. Megjegyezte, hogy ez nem volt a jelentkezés feltétele, mint ahogy a tanulmányi eredmény sem, mindössze a Kajászón, Válon, Tabajdon, Alcsútdobozon, Felcsúton vagy Vértesacsán bejegyzett lakcím számított. Mészáros Lőrinc közölte: 128, harmincadik életévét be nem töltött diák jelentkezett. Jelezte, hogy a kör a jövőben bővülhet, így öt éven belül megduplázódhat az ösztöndíjasok száma. Az alapító az MTI kérdésére elmondta: a 126 ösztöndíjas havonta 50 ezer forintot kap tanulmányai befejezéséig, de az első diploma megszerzése után a másod- és harmaddiplomás képzés elkezdésekor is jogosulttá válik a támogatásra.

(ütemes, dörgő taps)

Szerző