Előfizetés

Eurokupa - Továbbjutott a Ferencváros

Második mérkőzését is megnyerte, így a záróforduló eredményétől függetlenül már továbbjutott a Ferencváros a férfi vízilabda Eurokupa második selejtezőköréből.

A zöld-fehérek a Nápolyban zajló négyes torna szombati napján rendkívül magabiztosan, 16-10-re győzték le a francia Pays D'Aix Natation együttesét.
    
Eurokupa, 2. selejtezőkör, 2 nap:

F csoport (Nápoly): 
FTC-PQS Waterpolo - Pays D'Aix Natation (francia) 10-16 (4-5, 2-4, 3-3, 1-4)

pénteken játszották:
FTC-PQS Waterpolo - CN Terrassa (spanyol) 8-6 (2-0, 2-1, 3-2, 1-3) 

vasárnap játsszák:
FTC-PQS Waterpolo - Canottieri Napoli (olasz) 12.00
    
később:

E csoport (Zágráb): 
BVSC-Zugló - Mladost Zagreb (horvát) 19.45

pénteken játszották:
Posillipo Napoli (olasz) - BVSC-Zugló 12-8 (3-1, 2-3, 3-1, 4-3) 

vasárnap játsszák:
BVSC-Zugló - Post Split (horvát) 10.30

A csoportokból az első két helyezett jut tovább a negyeddöntőbe, ahol majd a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében alulmaradó csapatokkal sorsolják össze őket.

Felhős-napos időnk lesz vasárnap, eső nélkül

Publikálás dátuma
2016.10.29. 20:43
FOTÓ: Thinkstock
Vasárnap változóan napos-felhős időre készülhetünk, erősebben felhős körzetek délnyugaton lehetnek, viszont számottevő csapadék sehol sem várható, legfeljebb egy-egy jelentéktelen zápor alakulhat ki. Élénk, erős lesz az északnyugati szél. Hajnalban 0 és 8, napközben 10 és 14 fok között alakul a hőmérséklet. Nem várható fronthatás - írja az idokep.hu előrejelzésében.

Hétfőn országszerte több órára kisüt a nap, az időnként kialakuló gomolyfelhőkből csak elvétve alakulhat ki egy-egy jelentéktelen zápor északkeleten. A Dunántúlon és északkeleten szeles marad az idő. Hajnalban -3, +4, délután 8-13 fok között alakul a hőmérséklet. 

Kedden is több órára kisüt a nap, az időnként megjelenő felhőkből csapadék ezen a napon nem várható. A délire-délnyugatira forduló szél nyugaton megélénkül. Hajnalban sokfelé fog fagyni, délután 8-13 fok várható.

Szerdán napközben a délnyugati szél többfelé feltámad, majd estefelé egy hidegfront érkezik, így a légmozgás északnyugatira fordul, valamint az ország északi felén kisebb eső, egy-egy zápor is kialakulhat. Napközben 8-16 fok valószínű. Csütörtökönkezdetben még lehet csapadék.

Megvan Az év magyar íja

Kommendánt Endre veszprém-gyulafirátóti íjkészítő kapta a Magyar Íj Alapítvány által először átadott Az év magyar íja díjat szombaton Sümegen - közölte az alapítvány kuratóriumának társképviselője.

Borbély László elmondta: a díjat azért alapították, hogy a 2015-ben hungarikumnak nyilvánított 9.-11. századi magyar íj készítőit ismerjék el évente egy alkalommal. Ezzel szeretnék ösztönözni a hazai íjászokat és íjkészítőket arra, hogy minél hitelesebb, a régészeti leleteknek megfelelő, természetes anyagokból készült szarus-inas íjakat készítsenek.

Az első alkalommal megtartott bírálaton tíz íj közül választották a legjobbnak a veszprém-gyulafirátóti Kommendánt Endre munkáját.  Az alapítvány társképviselője hozzátette: Az év magyar íja elismerés mellett tanúsító védjegyet szeretnének bejegyeztetni a szabadalmi hivatalnál azoknak az íjkészítőknek, akik nem hagyományos anyagokat használnak fel, hanem laminált műanyag vagy üvegszálas íjakat készítenek, de a hungarikumnak minősített 9.-11. századi magyar íj paraméterének megfelelő méretben és arányban. Mint mondta, ezzel is a minél hitelesebb íjrekonstrukciók készítését és az íjkészítő kézművesség megbecsültségének növekedését segítenék elő.