Előfizetés

Deutsch nyert drogügyben - Juhász Péternek fizetnie kell

Publikálás dátuma
2016.10.27. 17:21
FOTÓ: Népszava
Jogerősen pert nyert Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője Juhász Péterrel, az Együtt alelnökével szemben - értesült az Index. 

Juhász korábban azt állította, hogy Deutsch folyamatosan drogozik. Első fokon még az Együtt politikusa nyert, azonban Deutsch fellebbezett. A bíróság szerint Juhász tanújának vallomása ellentmondásokkal volt tele. Az ellenzéki politikus azt állította, hogy Deutsch folyamatosan drogozik, míg a tanú csak egyetlen alkalmat tudott igazolni, de az erre vonatkozó vallomása ellentmondó volt. Juhásznak a jogerős ítélet szerint félmillió forint sérelemdíjat kell fizetnie Deutschnak azért, mert "megalapozatlanul híresztelte" a fideszes politikus drogozását, ezzel pedig megsértette jó hírnevét és emberi méltóságát.

Uniós támogatást kaphatnak a tényfeltáró újságírók

Az Európai Parlament elfogadta Jávor Benedek és Helga Trüpel zöldpárti, Petra Kammerevert szociáldemokrata és Yana Toom liberális képviselők közös módosító indítványát az EU 2017-es költségvetéséhez, amelynek értelmében a jövőben a tényfeltáró újságírók uniós támogatásra pályázhatnak. 

A támogatást olyan ügyek feltárását célzó kutatásokhoz lehet kérni, amelyek egynél több uniós országot érintenek. A programot a következő három évben, egyelőre kísérleti projektként, évi 500 ezer eurós költségvetéssel, a lipcsei székhelyű Európai Sajtó- és Médiaszabadság Központ fogja működtetni.

Tarlós faültetési programot hirdetett

Tízezer új fát Budapestre! címmel indít faültetési programot a Fővárosi Önkormányzat - jelentette be Tarlós István főpolgármester csütörtökön a Városligeti fasorban, ahol elmondta azt is: céljuk, hogy 2019-ig 8 ezer üres fővárosi fahelyet ültessenek be.

A program részeként még idén 20 kerület 62 utcájában 1600 új fát ültet el a Főkert Nonprofit Zrt. A Városligeti fasorba 180 vadgesztenye fát ültetnek el, míg az Andrássy úton 29 új kőrist - fűzte hozzá Tarlós István a sajtótájékoztatón, amelyet a Ligetvédők aktivistái bekiabálásokkal és dudálással zavartak meg.

A főpolgármester hangsúlyozta azt is: Magyarországon kormányrendelet írja elő, hogy mikor szükséges fakivágáshoz folyamodni, ettől eltérve Budapesten egyetlen fát sem vágtak még ki.

A program ötletgazdája, Persányi Miklós, a Liget-projekt kert- és tájépítészeti beruházásaiért felelős kormánybiztosa úgy fogalmazott: fakivágás nélkül nem lehet sem parkot, sem fasort fenntartani.