Előfizetés

Átverés Deutsch olcsóbb nete?

Csupán 150-400 forinttal olcsóbb internetet jelentene az a "Digitális Jólét Alapcsomag", amelyet jövő januárban tervez bevezetni a kormány - írta az Index miután a Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos által vezetett Digitális Jólét Program titkársága a Világgazdaságnak beszámolt a tervekről.

Az új csomag a terv szerint a mobilinternet- és a vezetékes internet-előfizetést is 15 százalékkal teszi olcsóbbá az egyes szolgáltatók kínálatában már szereplő legkedvezőbb internetdíjaknál. Mindezt olyan magánemberek vehetik meg, akiknek az előző egy évben nem volt internet-előfizetésük. Az alapcsomag tartalmáról még egyeztet a titkárság, az azzal kapcsolatos kormány-előterjesztést novemberben nyújthatják be.

Kapcsolódó
Egyelőre marad az internet áfája

Egymilliárdért szerelik a KEF autóit

Több mint 1,3 milliárd forintért végezheti a Porsche Inter Auto Hungaria Kft. a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) által üzemeltetett autók javítását és karbantartását - írta az Átlátszó a Közbeszerzési Értesítő alapján. 

A Porsche a Gablini Kft. és a Gombos Kft. elől vitte el a gépjármű-javítási és karbantartási szolgáltatásról szóló tendert. A KEF autóparkja igen csak vegyes: a minisztériumok, a Miniszterelnökség és a háttérintézményeik ellátását biztosító 632 gépjármű között van Audi, Seat, Skoda, VW, Citroën, FIAT, Ford, Honda, Iveco, Kia, Lexus, Mercedes-Benz, Nissan, Opel, Renault, Suzuki, Toyota és Volvo is. A portál korábban beszámolt arról, hogy a Porsche a kilencvenes évek óta közbeszerzési favorit, és csak idén nyárig több mint két tucat közbeszerzésen nyert, 1,2 milliárd értékben, túlnyomó többségben egyedüli győztesként.

Orbán megvédte új szomszédját

Publikálás dátuma
2016.10.24. 19:19
MTI Fotó: Illyés Tibor
Orbán Viktor szerint Ghait Pharaon egy amerikai titkosszolgálati játszma elszenvedője. Az arab befektető cége a Cinege utcában vett ingatlant, közvetlenül a miniszterelnök szomszédságában. Pharaont az Interpol körözi csalással, pénzmosással, fegyverkereskedelemmel, terrorizmus támogatásával összefüggő bűncselekmények miatt - emlékeztet az atv.hu.

Orbán Viktort ezzel kapcsolatban kérdezte Harangozó Tamás, az MSZP képviselője a parlamentben. A kormányfő kifejtette: véleménye szerint egy amerikai titkosszolgálati játszma áll Ghaith Pharaon lejáratása mögött, majd feltette a kérdést: ha valakit 24 éve keres az FBI, hogy lehet, hogy szabadon mozog Európában?

„Vigyázzon, nehogy ön is része legyen egy titkosszolgálati játszmának” – mondta Harangozónak a miniszterelnök, és felidézte, hogy az illetékes magyar szervek utánanéztek az arab befektetőnek, és nem találtak nemzetbiztonsági kockázatot.