Börtönben verték kis híján halálra a saját fiát molesztáló férfit

Jogerősen három és fél év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön egy férfit, aki 2014-ben a gyulai börtönben életveszélyes sérüléseket okozva bántalmazta egy körlettársát.

A táblabíróság életveszélyt okozó testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek a 24 éves vádlottat. A férfit más bűncselekmények miatt helyezték előzetes letartóztatásba, Gyulán tartották fogva, ahol vele egy körletben, de egy másik zárkában helyezték el a későbbi sértettet. Kitudódott, hogy a sértettet a saját fia ellen elkövetett szexuális jellegű bűncselekménnyel gyanúsítják, ezért több fogvatartott, köztük a vádlott is neheztelt rá.

A vádlottat és a sértettet nyitott körletben helyezték el, így bizonyos időt nyitott zárkaajtók mellett a folyosón tölthettek, de egymás zárkájába nem léphettek be. 2014. július 21-én délelőtt a sértett a zárkája illemhelyét takarította, amikor a vádlott odalépett hozzá, majd a férfi által elkövetett bűncselekményre utalva egy súrolófával ütögetni kezdte. A megtámadott férfi kivette a vádlott kezéből a súrolófát, annyit mondott, van elég problémája, és folytatta a takarítást. Ekkor a vádlott mellkason rúgta a sértettet, aki hátra esett. Majd röviddel később a zárkába lépve a lengőbordájánál újra megrúgta a férfit, aki nem kapott levegőt, összecsuklott.

A sértett - bár megmutatta sérüléseit - nem beszélt zárkatársainak a bántalmazásról, azt mondta, leesett az ágyról, azért fáj az oldala. Állapota azonban egyre rosszabb lett, ezért kórházba vitték, ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta, eltávolították a megrepedt lépét.

Szerző

Halálra gázolt egy nénit a gödöllői HÉV

Baleset miatt késnek a szerelvények a gödöllői (H8-as) HÉV vonalán, Kerepes és Mogyoród között pótlóbuszok is járnak csütörtök reggel - közölte a Budapesti Közlekedési Központ a Facebook-oldalán. A 24-hu szerint egy idős asszonyt gázolt el egy szerelvény Szilasliget közelében, a nő helyszínen belehalt sérülésebe.

A gödöllői tűzoltókat riasztották a helyszínre, ők végzik a műszaki mentést illetve segítenek a mentőknek. Az idős asszony a szerelvény alá került, holttestét a rendőrségi helyszínelés után emelik ki – mondta a portálnak Csámpai Attilától, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A HÉV Kerepes és Mogyoród között egy vágányon közlekedik és a pótlóbuszok kiegészítésként járnak - írta a BKK a közösségi oldalon.

Szerző

Évekig éheztette kutyáit

Az állatnak különös szenvedést okozó állatkínzás bűntette miatt emelt vádat a Lenti Járási Ügyészség egy 40 éves csesztregi férfi ellen, aki 2013 óta csak hetente egy-kétszer etette-itatta kutyáit.

Az állatok nem is mozoghattak: Bercit kikötve, Borzast bezárva tartotta udvarán a férfi. Az állatvédelmi járőrszolgálat március utolsó napján jelent meg a helyszínen, és azonnal értesítették a rendőrséget. A két kutya rendkívül alultáplált volt, bordáik kilátszottak.

Az állatorvosi vizsgálat megállapította, hogy egyikükön felfekvéses sebek keletkeztek, s emésztőrendszere maradandó egészségkárosodást szenvedett, míg a másik legalább hat hónapos rehabilitációra szorul.

Szerző