Robbanás a vegyi üzemben - Halálos áldozat is van (videó)

Halálos áldozata is van a németországi BASF vegyi üzemben történt robbanásnak. A hétfő déli detonáció után tűz ütött ki a gyárban, és hatalmas, fekete füstoszlop gomolygott. A Rajna partján fekvő, ludwigshafeni vegyipari létesítményben még hat embert keresnek, hat másik pedig súlyos sérüléseket szerzet a balesetben - közölte az Euronews.

A  BASF vegyipari cégnél történt a baleset. A telephelyről hatalmas fekete füst gomolygott.  A tűz miatt felszabaduló gázok miatt kellemetlen szag terjengett a környéken. A hatóságok felszólították a lakókat, hogy zárják be lakásaik ajtaját és az ablakokat, valamint kapcsolják ki a légkondicionáló berendezéseket.

Már az első mentőegységek számára világos volt a detonáció helye – mondta el a cég tűzoltóparancsnoka. A gyár személyzetével együtt, oltóhajókat is bevetve sikerült lokalizálni a lángokat, megfékezték a tűzet.  A robbanás oka nem ismert. Az üzem több berendezését leállították. A közel 10 négyzetkilométeren elterülő ludwigshafeni gyár a világ legnagyobb vegyi üzemének számít. Helyben több mint 39 ezer, világszerte 112 ezer embert foglalkoztat.

Szerző

Tragikus!A negyedikről vetette a mélybe magát egy nyugdíjas

Ma délelőtt 9 óra tájban egy férfi holtestet találtak Baján a Lordok háza előtt - írja a Bácsmegye. 

A portál információi szerint egy 82 éves férfi kiugrott a negyedik emeletről, melynek következtében életét vesztette. A Bajai Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja az esetet.

Szerző

Fejbe lőtt csecsemő - Új hírek a baranyai kisfiú állapotáról

Intenzív osztályon ápolják azt a 11 hónapos csecsemőt, akit az apja sebesített meg légpuskával vasárnap a Baranya megyei Oldon. A gyermek állapota válságos - közölte a pécsi gyermekgyógyászati klinika igazgatója hétfőn.

Decsi Tamás orvosprofesszor elmondta: a csecsemőt mentőhelikopterrel szállították vasárnap a pécsi klinikára, ahol aznap idegsebészeti beavatkozást végeztek el rajta.

A műtétet követően a kisgyermek a gyermekklinika intenzív osztályára került, a többi között lélegeztetést igényel. Állapota súlyos, válságos - tette hozzá. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnapi közleménye szerint a mentők diszpécsere jelentette be a rendőrség ügyeletén, hogy vasárnap 12 óra körül lőtt fejsérüléssel szállítottak a siklósi kórházba egy kritikus állapotú 11 hónapos oldi kisgyermeket.

A rendőrség megállapította, hogy egy 22 éves oldi férfi a lakásában nem kellő körültekintéssel rakta le a töltött légpuskáját, véletlenül elsütötte, és így találta el a kisfiát. A férfi ellen gondatlanságból elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés miatt indult büntetőeljárás.

Szerző