Előfizetés

CBA-partner - Csődben a Palóc Nagykereskedelmi Kft.

Elrendelte a csődeljárást a salgótarjáni székhelyű Palóc Nagykereskedelmi Kft.nél a Balassagyarmati Törvényszék, a közzétételt tartalmazó végzés pénteken jelent meg a Cégközlöny honlapján.

A bíróság a budapesti Pro Bonum Gazdaságszervező Kft.-t jelölte ki vagyonfelügyelőnek. A végzés tartalmazza, hogy a hitelezőknek 30 napon belül kell jelenteniük fennálló követeléseiket az adósnak és a vagyonfelügyelőnek. A végzés közzétételétől az adóst 120 napig fizetési moratórium illeti meg, a csődtörvény 11. szakasza alapján azonban a fizetési haladék a munkabérkövetelések kifizetése alól nem mentesíti a Palóc Nagykereskedelmi Kft.-t.

A cég ellen több hitelező felszámolási kérelmet nyújtott be. A felszámolási eljárásokat a csődeljárás elrendelésével egyidejűleg a bíróság megszüntette.

A csődtörvény értelmében az adósnak 60 napon belül össze kell hívnia a hitelezőket egyezségi tárgyalásra, és a vagyonfelügyelő bevonásával a fizetőképesség helyreállítását célzó programot és egyezségi javaslatot kell készítenie. Ha a hitelezők ezt nem fogadják el, a bíróság dönthet a csődeljárás megszüntetéséről és elrendelheti a felszámolást. A Palóc Nagykereskedelmi Kft. Nógrád megyei CBA-boltjai múlt csütörtökön már nem nyitottak ki, mert megkezdték a leltározást. A boltok azóta is zárva tartanak.

A Nógrád megye legnagyobb foglalkoztatójaként 1300 embert alkalmazó Palóc Nagykereskedelmi Kft. a CBA korábbi franchise-partnereként és regionális központjaként 80 boltot üzemeltetett a térségben, de az elmúlt három évet veszteséggel zárta. A vonatkozó, 2014-ben meghozott törvény értelmében 2017. január 1-je után be kell zárni azokat a boltokat, amelyek két egymást követő üzleti évben elért nettó árbevétele eléri a 15-15 milliárd forintot, de a mérleg szerinti eredménye nulla vagy negatív.

A CBA Kereskedelmi Kft. a múlt héten kizárta hálózatából a Palóc Nagykereskedelmi Kft.-t, és arra kötelezte a céget, hogy boltjairól távolítsa el a hálózat által használt arculati elemeket, logókat. Ez még nem történt a kft. üzletein.

Készek megölni a kis vezért

Publikálás dátuma
2016.09.23. 12:12
Szöulban tüntettek az északi rakétakísérletek miatt FOTÓ: Getty Images, Chung Sung-Jun
Dél-koreai elit csapatok állnak készenlétben és csak a parancsra várnak, hogy meggyilkolják Észak-Korea teljhatalmű vezetőjét, Kim Dzsongunt. Az alakulatok és a szomszédos állam vezetőjének meggyilkolását célzó terv létezését a CNN szerint a dél-koreai védelmi miniszter is elismerte - írja az Origó.

Han Min-Koo védelmi miniszter a minap egy parlamenti vitában árulta el, hogy "igen, van egy ilyen terv." Hozzátette: "Dél-Koreának van általános elképzelése és terve arra, hogy precíziós rakétákkal célozza meg az ellenség főbb létesítményeit, illetve kiiktatja az ellenség vezetőjét."

Az régóta gyanítható volt, hogy ilyen tervek léteznek, de a miniszter őszinte válasza sokakat meglepett. Pedig beleillik abba, hogy Dél-Korea egyre keményebb hangot üt meg északi szomszédjával, mióta Phenjan azt állította: szeptember 9-én sikeresen tesztelt nukleáris robbanófejet.

A teljes cikket itt olvashatja!

Brexit-tárgyalások jövő év elején

Jövő év elején kezdődhetnek meg London és az Európai Unió között a Brexit-tárgyalások – nyilatkozta a BBC-nek Boris Johnson. A brit külügyminiszter, volt londoni polgármester szerint még vita folyik a tényleges időpontról, de nagyon valószínű, hogy a lisszaboni szerződés 50. cikkelyét 2017 elején aktiválják. 

Theresa May, az új brit kormányfő korábban azt már leszögezte, hogy idén nem indítják el a kilépési mechanizmust, de azt pontosan nem jelölte meg, hogy mikor kezdenék meg a tárgyalásokat az uniós válásról.

Johnson azt is leszögezte, hogy Nagy-Britannia ugyan kilép az EU-ból, de nem akar eltávolodni Európától, a „lehető legszorosabb” kereskedelmi kapcsolatokat akarja fenntartani az EU-val, s reméli, hogy kiváló szabadkereskedelmi megállapodást tudnak majd tető alá hozni Brüsszellel.

Boris Johnson egyik államtitkára, Sir Alan Duncan a BBC egy Brexitről forgatott dokumentumfilmjében úgy nyilatkozott, a volt polgármester nem is akarta, hogy Nagy-Britannia kilépjen az EU-ból, csak azért csatlakozott a Brexit melletti kampányhoz, mert ő akart lenni a konzervatívok új vezetője. Lord Duncan a Sky Newsnak is megismételte, hogy Boris Johnson arra számított, hogy a kilépés hívei szoros versenyben veszítenek, de ő annyira megerősödik, hogy kihívást intézhet David Cameron ellen. Johnson azonban túljátszotta a szerepét. „Boris akart Cameron örökébe lépni, de azt nem akarta, hogy neki kelljen megbirkóznia a Brexit nyomán kirobbanó totális káosszal” – vélte a külügyi államtitkár.