Deutsch digitális oktatást jelentett be 2020-tól

Tömeges élmény lesz a 2018-19-es tanévben, hogy digitálisan működik az oktatási rendszer, a 2020-21-es tanévben pedig kivételek se nagyon lesznek - mondta az Indexnek Deutsch Tamás, miniszterelnöki biztos, aki meghívást kapott az ENSZ 71. ülésszakának egyik kísérő rendezvényére, hogy ott bemutassa a hazai digitális reform részleteit. 

A Digitális Oktatási Stratégia jobb infrastruktúrát, egyszerűbb adminisztrációt, digitális eszközöket és tananyagokat, a tanárok továbbképzését, a diákoknak pedig modern oktatást ígér. A stratégiát a kormány elfogadta, és Deutsch szerint a végrehajtásról a következő hetekben születik kormányhatározat.

Szerző

Szabálytalanságok a Jobbiknál és az LMP-nél

Szabálytalanságokat tárt fel az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a Jobbik és az LMP, valamint pártalapítványaik 2013-2014-es gazdálkodásának törvényességi ellenőrzése során - olvasható a számvevőszék honlapján megjelent tájékoztatóban.

Az ellenőrzés megállapította, hogy a Jobbik 2013-as és 2014-es könyvvezetése és gazdálkodása több szempontból sem felelt meg a jogszabályok előírásainak. Az LMP esetében azt állapították meg, hogy a párt a 2014-es pénzügyi kimutatását határidőn túl tette közzé a honlapján, emellett a beszámoló, illetve a pénzügyi kimutatás összeállítása során sérült több számviteli alapelv is. Az ÁSZ javaslatokat fogalmazott meg, amelyekre 30 napon belül intézkedési tervet kell a pártoknak készíteniük.

Szerző

Medián: a Fidesz az első, a Jobbik a második

A kvótanépszavazás kampányától hangos nyári hónapok után a Fidesz jelenleg is 37 százalékos támogatottságot élvez a választókorú lakosság körében, ami tulajdonképpen megegyezik a júniusban mért adatokkal - derült ki a HVG számára szeptemberben készített reprezentatív Medián-felmérésből.

A Jobbik 12, az MSZP pedig 9 százaléknyi támogatót tudhat maga mögött. A kormány teljesítményének megítélése az év eleje óta lényegében stagnál: a válaszadók 44 százaléka elégedett a kabinet munkájával. A júniusban kimutatott 36 százalékról 42 százalékra nőtt azok aránya, akik szerint Magyarországon általában véve jó irányba mennek a dolgok. Az utóbbi időben felerősödő EU-ellenes hangok ellenére is a lakosság 75 százaléka, sőt ezen belül a Fidesz-szavazók 81 százaléka helyesli, hogy Magyarország az Unió tagja.

Szerző