Dobra verik a Quaestor ingatlanait

A tavaly márciusban összeomlott Quaestor-csoport több mint 30 milliárd forintra értékelt ingatlanjait értékesíti nyilvános pályázaton a csoportba tartozó cégek végelszámolását végző Patik, Varga és Társaik Gazdasági Tanácsadó Zrt. 

A legmagasabb, összesen 28 milliárd forint, a DunaCity Budapest Ingatlanfejlesztő Kft. nyolc ingatlanának az irányára. Ezek Budapesten, a Külső Ferencvárosban találhatóak, egy körülbelül 850 méteres Duna-parti szakasz mentén. Itt található a korábbi nagyvásárcsarnok 18 ezer négyzetméteres, műemléki védettségű épülete. A magas irányárat az magyarázhatja, hogy ha a Nemzetközi Olimpiai Bizottság 2017 szeptemberében Budapestnek ítéli a 2024-es ötkarikás játékok rendezését, akkor ez a terület felértékelődhet. Itt kapna helyet a többi között az Olimpiai Atlétikai Stadion, valamint az olimpiai falu is. Eladó egy a XII. kerületi Őzike úton lévő 8558 négyzetméteres ingatlan, a QuaesTour Utazásszervező és Utazásközvetítő Kft. tulajdonában lévő szállodák, a szentendrei 360 millió forint, míg a leányfalui 250 millió forintért. 

Szerző

"Béna hamisítvány"-Botkának kamu levelet küldtek Szegedre

Publikálás dátuma
2016.09.20. 21:22

Hamis levelet kapott a szegedi önkormányzat, amiben arról tájékoztatták a címzett Botka László polgármestert, hogy a város kapcsolódhat a 2017 márciusában induló uniós programba, melynek keretein belül 50 menekült család befogadását vállalhatja Szeged. A szocialista városatya ócska provokációnak nevezte az akciót, szerinte még a levelet átadó hivatalnok is röhögött a béna hamisítványon.

Szeptember 16-i keltezéssel magyar nyelvű levelet kapott több magyar település vezetése, látszólag az Európai Bizottság bevándorlási és belügyekért felelős főigazgatóságától - írja az Index. A hamis levelet Botka Lászlónak küldték, és azt írják benne, hogy a városnak lehetősége van bekapcsolódni egy 2017 márciusában induló uniós pilot (kísérleti) programba. Ötven menekült család befogadását és letelepítését vállalhatja a város, az Európai Bizottság pedig cserébe 2–9 millió eurós keretösszeggel „egyéves integrációs programot” finanszíroz.

A hamisítók a levélben leírják, hogy 90 európai várost választottak ki a programra, ahol „komplex integrációs folyamat mellett segítenék menekültek beilleszkedését a helyi társadalomba”. Magyarországon Eger, Nyíregyháza, Salgótarján és Szeged került be a kalapba. A levelet egy nemlétező személy, bizonyos „G. S. Preyerbrune” jegyzi.

Botka László az Indexnek elmondta, hogy még a levelet a polgármesteri hivatal postázójából felhozó hivatalnok is röhögött, hogy ilyen béna hamisítványt sose látott. "A levél egy nagy formátumú borítékban érkezett, ami még csak nem is hasonlított az uniós intézmények által használtakhoz. Az iraton se pecsét, se aláírás, se iktatószám nem volt, viszont szeptember 30-ig kellett volna rá válaszolni, ami teljesen egyértelművé tette, hogy ez egy ócska provokáció, nem is foglalkoztunk vele tovább. Elképesztő, hogy már itt tartunk" - reagált a portálnak Botka. 

Az Európai Bizottság egyébként hétfő esti belső levelezésben világossá tette, hogy nem tőlük származik a Szegedre küldött felhívás. Arra is rámutattak, hogy a hamis levél nem az Európai Bizottság hivatalos fejlécét viseli és az iktatási száma nem megfelelő. Felhívták a figyelmet, hogy a Bizottság levelein mindig szerepel kézzel írt vagy elektronikus aláírás, és hivatalos úton kézbesítik őket.

Szerző

Öngóllal kikapott a magyar válogatott az Eb-selejtezőben

Publikálás dátuma
2016.09.20. 21:15
Demeter Réka, mellette a német Tabea Kemme és Lena Petermann MTI Fotó: Krizsán Csaba
A magyar női labdarúgó-válogatott 1-0-ra kikapott a német csapattól kedden Gyirmóton, az Európa-bajnoki selejtezősorozat utolsó fordulójában.

Az olimpiai és Európa-bajnok németek magyar születésű játékosa, Marozsán Dzsenifer kisebb sérülés miatt nem lépett pályára a mérkőzésen, amelynek egyetlen találata Szabó Viktória öngólja volt az első félidőben. A nyolc csoportból a győztesek mellett a hat legjobb második jut ki a jövő nyári, hollandiai kontinenstornára, míg az utolsó résztvevőről a másik két csoportmásodik pótselejtezője dönt. A magyarok a harmadik vagy negyedik helyen zárnak csoportjukban.

Női Eb-selejtező, 5. csoport, 8. (utolsó) forduló:
Magyarország-Németország 0-1 (0-1)

Gyirmót, v.: Lina Lehtovaara (finn)

gólszerző: Szabó V. (29., öngól)

Később:
Oroszország-Horvátország 19.00

A csoport állása: 1. Németország 24 pont/8 mérkőzés, 2. Oroszország 11/7, 3. Magyarország 8/8, 4. Horvátország 7/7, 5. Törökország 4/8

Szerző