Gyengült a forint az MNB döntése után

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben a bankközi devizapiacon azután, hogy az MNB Monetáris Tanácsa nem változtatott az irányadó kamaton, és a kamatfolyosó feltételeit is változatlanul hagyta, majd egy órával később mérsékelten tovább süllyedt részben a megváltoztatott inflációs előrejelzés hatására.

Az MNB monetáris tanácsának kamatdöntése előtti percekben, röviddel 14 óra előtt az eurót 308,80 forinton, a frankot 282,18 forinton, a dollárt 276,09 forinton jegyezték a bankközi devizapiacon. Csaknem egy órával később az euró 309,44 forintra, a frank 282,69 forintra, a dollár 276,85 forintra erősödött. Ezután jelentette be 15 órakor az MNB, hogy csökkentette inflációs előrejelzését és azt, hogy 900 milliárd forintban korlátozta a 3 hónapos betéti eszköz év végi állományát. A forint a következő 15 percben minimálisan tovább gyengült. Negyed négykor az eurót 309,62 forinton, a frankot 282,85 forinton, a dollárt 276,87 forinton jegyezték. Reggel 8 órakor az euró 308,68 forintot, a frank 281,67 forintot, a dollár 276,19 forintot ért.

Szerző

Túszejtéssel viccelődtek - Újabb fiatalokat vettek őrizetbe

Újabb két kamaszt, egy 14 és egy 17 éves fiút vett őrizetbe a francia rendőrség a Párizsban szombaton nagyszabású rendőrségi akciót kiváltó hamis riasztás miatt - közölték rendőrségi források.

Hétfőn egy 16 éves fiút állítottak elő, akiről azt gyanítják, hogy Tylers Swatting felhasználónévvel meghekkelt egy vonalas telefonszámot, s arról névtelenül tett bejelentést a rendőrségen egy templomban történt túszejtésről. A riasztás nyomán nagyszabású akció indult Párizs első kerületében.

A France Info hírrádió úgy értesült, hogy a fiú beismerő vallomást tett. A kedden őrizetbe vett 17 éves fiúról azt gyanítják, hogy Zakhaev Yamaha felhasználói névvel ő lehetett a másik hacker, aki szintén névtelenül tett bejelentést a rendőrségen.

A rendőrség helikoptert is küldött a Saint-Leu-Saint-Gilles templomhoz, lezárta a környéket, a belügyminisztérium pedig a környékbeli épületekből a lakosságot evakuálta. Az akciót azonban hamar lefújták, mert kiderült, a telefonos bejelentés hamis volt.

A nyomozók azt feltételezik, hogy a két fiú szeptemberben már többször is hamisan riasztotta a rendőrséget. A rendőrség arról nem adott tájékoztatást, hogy a harmadik fiút, a 14 évest mivel gyanúsítják az ügyben. A párizsi ügyészség kitalált bűntény bejelentése, valamint veszélyes rombolásról szóló hamis információk terjesztése miatt indított eljárást az ügyben, ami hat hónaptól két évig terjedő börtönbüntetéssel, valamint 7500-tól 30 ezer euróig terjedő pénzbüntetéssel sújtható.

Szerző

Öngyilkos lett a politikus, aki megerőszakolhatott, majd megölhetett egy férfit

Publikálás dátuma
2016.09.20. 18:30
A képviselő védjegye volt a munkásruha. FOTÓ: Andreas Rentz/Getty Images
Holtan találták meg hétfőn azt a 44 éves német politikust, aki mielőtt öngyilkos lett, megerőszakolhatott, majd megölhetett egy férfit, akinek a holttestét szintén a lakásán találták meg.

A politikus halálával kapcsolatban nem merült fel az idegenkezűség gyanúja, a Steglitz-Zehlendorf nevű vársosrészben lévő lakásban talált másik holttesttel kapcsolatban azonban igen. A Bild szerint Gerwald Claus-Brunner röviddel azelőtt, hogy áramütéssel végzett magával, megerőszakolta, majd megfojtotta az ismeretlen 30 éves férfit.

Gerwald Claus-Brunner 2011 óta volt a berlini képviselőház tagja, az ülésekre mindig munkásruhákban ült be, ez lett védjegye. A Kalózpárt közlése szerint Claus-Brunner gyógyíthatatlan betegségben szenvedett - írja a 24.hu.

Szerző