Kérés nélkül készíti az adóbevallást a NAV

Jövőre a rendelkezésére álló adatok alapján külön kérés nélkül, automatikusan tölti majd ki a személyi jövedelemadó bevallást a hivatal - mondta Tállai András.

Idén csaknem 440 ezer magánszemély bevallását készítette el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára hozzátette: a NAV szeptember 22-ével kezdődően nemzeti adókonzultációt kezdeményezett az adószakma képviselőinek meghívásával. Mint mondta, szükség van az adórendszer további átalakítására, példaként az adóeljárást említette. 

Szerző
Témák
adóbevallás NAV

Drágábbak lettek megint a lakások

Publikálás dátuma
2016.09.18. 21:54
FOTÓ: Thinkstock
2016. I. negyedévében is folytatódott a lakásárak emelkedése - derül ki az FHB Lakásárindex elemzéséből.

Az index értéke a korábbi 199,93-ról, 215,06-ra változott, így a drágulás mértéke a tavalyi utolsó negyedévhez képest nominálisan 7,6, míg reál értelemben 8,8 százalékos volt. Ez a válság utáni felívelés során mért legmagasabb negyedéves árnövekedést jelenti, az 1998 óta számított mutató még sohasem állt ilyen magasan. A lakásárak már meghaladják a 2008 eleji maximumot, jelenleg 7,15 százalékkal kell többet fizetni, mint a válság előtti csúcson. Reál értelemben a 2009 közepi szinten mozognak a lakásárak. A felívelés kezdete óta eltelt két évben - 2014. áprilisától 2016. március végéig - a lakóingatlanok nominálisan és reál értelemben is körülbelül 40 százalékkal drágultak.

Szerző
Témák
lakásárak

Varga Mihány reagált Magyarország felminősítésére

Azzal, hogy Magyarországot felminősítette az S&P, a nemzetközi hitelminősítő elismerte: a magyar gazdaság jó úton halad - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szombaton Kecskeméten, a Közgazdász Vándorgyűlésen.

A miniszter emlékeztetett arra: Magyarország adósbesorolásának felminősítésével az S&P elemzői elismerték, hogy a magyar gazdaság átalakítása sikeres volt, a gazdasági növekedés stabilizálódott, az államadósság csökkent és az államadósság belső szerkezete javult.  Varga Mihály kiemelte: a gazdaságban azonban a termelékenységet, és a hatékonyságot javítani kell a jövőben.

Szerző