Előfizetés

Szijjártó és Áder képviseli Magyarországot az ENSZ-közgyűlésen

Publikálás dátuma
2016.09.18. 19:26
FOTÓ: Népszava
Áder János és Szijjártó Péter képviseli Magyarországot az ENSZ-közgyűlés 71. ülésszakán a jövő héten New Yorkban - írta a 24.hu.

Az államfő kedden érkezik a helyszínre, s másnap részt vesz az ENSZ főtitkári ülésén, ahol a klímamegállapodás ratifikálásáról lesz szó, délután pedig felszólal a Vízügyi Elnöki Tanács ülésén, és közben kétoldalú találkozói lesznek a világszervezet székhelyén.

Eszmecserét folytat Petro Porosenko ukrán elnökkel, Jacob Zuma dél-afrikai államfővel, Jim Yong Kimmel, a Világbank elnökével, majd a kora esti órákban - hazautazása előtt - találkozik Ban Ki Mun ENSZ-főtitkárral. Szijjártó, a magyar diplomácia irányítója, a magyar delegáció vezetője pénteken szólal fel a közgyűlés általános vitájában, előtte azonban már hétfőtől kétoldalú találkozókon és tárgyalásokon vesz részt. A külügyminiszter hétfőn a migrációs és menekültügyi nemzetközi konferencia plenáris vitájában, majd az Európai Unió külügyminisztereinek találkozóján is felszólal. Keddtől pedig egymást követik a kétoldalú eszmecserék: 25 tervezett megbeszélésén Szijjártó találkozik mások mellett a koszovói, a tunéziai, a hondurasi, a szudáni, az algériai, az el-salvadori, az elefántcsontparti, a mongol, a vietnami, az ausztrál, a szingapúri, a libanoni és az iráni külügyminiszterrel is, majd pénteken kerül sor a magyar-orosz külügyminiszteri találkozóra.

Szijjártónak gazdasági jellegű tanácskozásai is lesznek: kedden megbeszélést folytat a nemzetközi energetikai ügyekért felelős amerikai különleges tanácsadóval, Amos Hoschsteinnel, csütörtökön az Amerikai-Magyar Üzleti Tanács soros ülésén a tanács tagvállalatainak képviselőivel tárgyal, majd nagybefektető vállalatok vezetőivel találkozik. Szerdán kerül sor találkozójára az Amerikai Zsidó Bizottság (AJC) ügyvezető igazgatójával, az amerikai zsidó szervezetek koalíciójának képviselőivel és brooklyni zsidó szervezetekkel. A miniszter az ENSZ-közgyűlés utáni napokban egy Európával, Európa jövőjével foglalkozó washingtoni nemzetközi konferencia vendége lesz: találkozik Magyarországon befektetni szándékozó vállalatokkal, és összeül az Amerikai-Magyar Üzleti Tanács is.

Van telitalálat! Kihúzták a hatos lottó nyerőszámait

Publikálás dátuma
2016.09.18. 18:52
FOTÓ: Thinkstock
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 37. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

Nyerőszámok:

 2 (kettő)
12 (tizenkettő)
15 (tizenöt)
29 (huszonkilenc)
39 (harminckilenc)
43 (negyvenhárom)


Nyeremények

6 találatos szelvény egy darab volt; nyereménye 258 324 710 forint.
az 5 találatos szelvényekre 337 415;
a 4 találatos szelvényekre 7940;
a 3 találatos szelvényekre 1670 forintot fizetnek.

"Orbán magára maradt" - Óriásplakátokkal kampányol a DK

Publikálás dátuma
2016.09.18. 18:20
Forrás: DK/Facebook
Új szakaszához érkezett a Demokratikus Koalíció (DK) kampánya, több mint ötszáz óriásplakátot helyeztek ki a kötelező betelepítési kvótáról szóló októberi 2-i népszavazásról az ország több pontján, beleértve a megyeszékhelyeket - közölte az ellenzéki párt szóvivője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatója után telefonon.

Gréczy Zsolt azt mondta, ezerhétszázszor települnek ki közterületekre, ahol aláírásokat gyűjtenek, így készülnek az október 1-jén rendezendő kampányzáróra, amelyen élőlánccal körbeveszik a Parlamentet. A DK azt követeli a kormánytól, hogy "állítsa le" a kvótareferendumot, és az arra költendő milliárdokat a gyermekéhezés felszámolására fordítsa - hangsúlyozta a szóvivő.

Úgy fogalmazott: az Európai Unió pénteki, Pozsonyban tartott informális csúcstalálkozója után "feleslegessé vált" a népszavazás, ott ugyanis döntöttek a határőrizet megerősítéséről és arról, hogy nem vezetnek be kötelező betelepítési kvótákat. A DK szerint a kvótareferendum nem csupán felesleges, de károkat is okoz, mivel gyengíti Magyarország helyzetét az EU-ban. Gréczy Zsolt úgy vélekedett, hogy Orbán Viktor miniszterelnök teljesen magára maradt Európában, mivel már a visegrádi négyek többi tagjának vezetői is elkezdtek kihátrálni mögüle.