Vasúti átjárót építettek oda, ahol évek óta nem járt vonat

Publikálás dátuma
2016.09.17. 20:30
Forrás: Aranykulcsos Város Solt/Facebook
Felújították, szintbe hozták, és még működő fénysorompóval is felszerelték a vasúti átjárót Solton, az 52-es úton. Ez eddig mind szép és jó, csak hogy ezen a vonalon már 2007 óta, pontosan kilenc és fél éve nem járnak a vonatok - szúrta ki az iho.hu.

A portál az egyik helyi rádió oldalán vette észre a felújítás hírét, az elkészült vasúti átjáróról pedig Solt Facebook-oldala is posztolt képeket.

A bejegyzés szerint a MÁV FKG Kft. befejezte a vasúti átjáróban a balesetmegelőzési, szabályozási munkát. Dicsérték a munkát, mert alapos volt a tervezés, kiváló a szakembergárda és a határidőket is betartották. Az átjáró kényelmesebbé és biztonságosabbá vált, a 30-as sebességkorlátozás megszűnt. A Facebookon közzétett fotókon látszik, hogy működő fénysorompó is van, a bökkenő csak az, hogy ezen a vonalon már kilenc és fél éve nincs vasúti forgalom, 2007-ben ugyanis leállították azt a Kunszentmiklós-Tass-Dunapataj mellékvonalon.

Ezt az "apró bakit" a hozzászólók is hamar kiszúrták, egyikük például ironikusan azon csodálkozott, hogy hogy tudtak forgalom nélküli képeket készíteni, mások pedig abban reménykednek, hogy talán egyszer még mutathat pirosat a fénysorompó. 

A felújított átjáróról készített felvételeket itt láthatja:

Szerző

Vaddisznók barangolnak Óbudán

Publikálás dátuma
2016.09.17. 19:39
Illusztráció: Thinkstock
El­sza­po­rod­tak Óbu­dán a vad­disz­nók, be­jár­nak a ker­tekbe, és ve­szélyt je­lent­het­nek a la­kókra, hiszen ezek az állatok életveszélyesek is lehetnek, ha a kicsinyeiket féltik.

Vadászok járják majd a kerület erdősebb részeit, mert egyre több a vaddisznó. Mivel az állatok bemerészkednek a lakott területekre is, a lakók joggal tarthatnak támadástól, hiszen ha a kicsinyeikről van szó, a vaddisznók akár emberre is támadhatnak.

Egy Kecske utcai lakó például azt mesélte a Ripost-nak, hogy ő kutyasétáltatás közben, az Óbudai Egyetem feletti domboldalon látott egy méretes vaddisznót, az állat egy rövid séta után pedig akár egy villamosra is felszállhatott volna.

A prob­léma az ön­kor­mány­zat sze­rint csak drasz­ti­kus ál­lo­mány­csök­ken­tés­sel old­ható meg. Tájékoztatójuk szerint a vaddisznók párzási, búgási ideje általában november és január közé esik. A vemhességi idő 16 hét, az alom 4-10 malacból áll. A vadállomány gyérítését az előre meghirdetett időpontokban vadászati szakemberek fogják végezni – tudatta az önkormányzat a portállal.

Szerző

Elszabadult egy mozdony Budapesten - Fotók!

Publikálás dátuma
2016.09.17. 19:07
MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Elszabadult szombaton egy magán vasúttársaság mozdonya Ferencvárosnál, a MÁV munkatársai Soroksárig kísérték, csonkavágányra terelték és kisiklatták - tájékoztatott a Mávinform sajtóügyeletese.

Peiper Károly tájékoztatása szerint a mozdonyban nem tartózkodott senki, balesetveszély nem volt, személyi sérülés sem történt. Az irányító forgalmisták amint észlelték az elszabadult mozdonyt, 2-3 kilométeren keresztül kísérték azt, közben átállították a váltókat és végül kisiklatták Soroksárnál - mondta.

A Mávinform közleménye szerint szombaton 11 óra 15 perctől, Soroksártól a BKK 66-os buszain, valamint az M3-as metró Határ út és Kőbánya-Kispest közötti vonalszakaszán a vasúti bérleteket elfogadják a Köki és Soroksár közötti vonatközlekedés újraindulásáig.

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

A Budapest-Kunszentmiklós-Tass -Kelebia vasútvonal Kőbánya-Kispest-Soroksár közötti szakaszán - várhatóan vasárnap délelőttig - pótlóbuszok szállítják az utasokat. A kelebiai vonal nemzetközi járatait kerülő útra, Cegléd-Kecskemét-Kiskunhalas felé irányítják. A vizsgálat és a műszaki mentés idejére átmenetileg, előreláthatóan vasárnap délelőttig szünetel a vonatforgalom Soroksár és Soroksári út állomások között.

Szerző
Frissítve: 2016.09.17. 22:23