7-en a 7-ről: Ön is lenne jógaoktató a jegybankban?

Arató András

Klubrádió

Egy régi Markos-Nádas jelenet jut eszembe, kb. ilyen volt a dialógus: (Riporter, Markos): - És jóban kellett lenni az illetővel? (Ifjú hölgy, Nádas): - Nem kellett jóban lenni, egyszerűen le kellett feküdni vele. Szóval, nem tudjuk, a happy finish benne van-e az árban. Ha nincs, akkor újabb (köz)kiadásokra számíthatunk. A jógához egyébként legalább annyira nem értek, mint a nemzetközi titkári teendőkhöz. Tehát nem az alkalmasságommal van a baj, hanem a nememmel. Ugyanis azt mondok a felkérésre.

Avar János

újságíró

Miért is ne, ha – mint Hofi mondaná – jól megfizetik?! Indiában én is jártam, ha régen is, de tudtommal unortodox jóga még nincs. Igaz, semmilyenben sem vagyok jártas, de amint látom, manapság a hozzánemértés sem kizáró ok bizonyos körökben. S noha azokba sem tartozom, miként az átcsábítandók bővülő körébe sem, attól még pályázhatom, nemde? Tudom persze, akkor muszáj eltitkolnom, hogy én történetesen azt a ázsiai misztikumot követem, amely a 8-as számban hisz.

Bolgár György

rádiós újságíró

Csak ha az elnök miattam válna (meg) a Nemzeti Banktól. Máskülönben nincs az a pénz. Van.

Farkasházy Tivadar

Hócipő

Visszautasítom a kérdést, súlyos behatolás a magánélet szentségébe. Elég volt már az is, amikor a sajtó felhánytorgatta Lázár milliós hotelszámláit, Hende párizsi masszírozásait, Kósa új-zélandi diktálásait a Rolling Stones közben. Ugyan miért ne kereshetne Matolcsy nőismerőse havi kétmilliót az MNB-ben és az anyja miért ne könyvelhetne szintén havi kettőért mind a hat alapítványnak. És ha ő a legügyesebb magyar könyvelő? Már csak az kell, hogy a Ráhel külföldi nyaralásait is piszkálják.

Horváth István

hírlapíró

Havi két millióért természetesen. Még azt is megengedném, hogy esténként, lefekvés előtt, az én Gyurim megnézze, ott van-e még a kis piros pötty a fenekemen.

Horváth Zoltán

újságíró

Elvileg szívesen lennék jógaoktató a jegybankban, mivel a kérdésben teljesen járatlan vagyok - így felteszem, az alkalmazás minden kritériumának eminens módon megfelelek. Csak azt nem tudom, hogy Matolcsy elnök úr szexuális érdeklődése kiterjed-e arra a - kizárólagosan elvi és elméleti - útmutatásra, amit szerelmi életének unortodox átformálására adhatnék neki.

Veress Jenő

a Népszava főmunkatársa

Nem értek hozzá, bár ez nemigen számít, de Matolcsy sem elég vonzó. Bár volt egy azóta felmondott masszőri állásom a HM-ben. Az MNB azért jobb, mert ott azt csinálunk, amit akarunk, az sem baj, ha törvénysértő. Majd jönnek a jógászok, megvédenek, oszt jónapot.

Szerző

Sándor Mária: ne csak szitokszó legyen a politika

Publikálás dátuma
2016.09.17. 07:05
FOTÓ: Népszava
Országjárásba kezdett Sándor Mária Magyarországért Mozgalma, az ernyőszervezet több szakma civil csoportjait gyűjti egybe. Hálózatot akarnak építeni, amelyben mindenki véleményt mondhat, de a pártokból most nem kérnek. A mozgalom vezetője óvatosan úgy fogalmaz a jövőről, hogy egy mozgalomból még bármi lehet.

Borsod volt tegnap az első állomása a Magyarországért Mozgalom őszi országjáró körútjának. Sándor Mária az előző hónapok civil összefogására alapozva július elsején, a Kossuth téren tartott 12 órás gigademonstráción jelentette be az új civil ernyőszervezet létrehozását, amelyben az egészségügy mellett az oktatás és a szociális szféra képviselői már ott vannak, de az eddigi érdeklődések alapján biztosra vehető, hogy női szervezetek, a Ligetvédők vagy a kéményseprők érdekvédelmi szervezete is csatlakozik hozzájuk. Jönnek azok, akiket a hatalom méltatlanul kezel, akiknek nem jobb, hanem nehezebb lett az életük az utóbbi években anyagilag és szakmai értelemben egyaránt.

Jelentkezés adóforintokért
A civil szervezetek szeptember 30-ig regisztrálhatnak azért, hogy jövőre kapjanak 1 százalékos személyi jövedelemadó felajánlásokat. A Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) közleménye arra figyelmeztet, hogy a határidő után új szervezetek nem jelentkezhetnek.

Helyi közösségek létrehozását, életre keltését akarjuk ösztönözni és segíteni, megerősíteni az embereket abban, hogy fogjanak össze, ha tenni akarnak a szakmai vagy lakóhelyi környezetükért – magyarázta céljaikat Sándor Mária a Népszava érdeklődésére. Abban az értelemben politizálunk - és erre biztatunk mindenkit -, hogy kiállunk és véleményt mondunk az országban zajló negatív folyamatokról, de ezt pártoktól függetlenül akarjuk megtenni, vagyis azt próbáljuk elérni, hogy az emberek fülében ne csak szitokszó legyen a politika, hanem visszakapja pozitív értékeit is. A 26 fősre duzzadt csapat először Abaújkérre látogatott, majd Miskolcon tartottak közéleti fórumot. Hasonló forgatókönyvet próbálnak megvalósítani az országjárás többi állomásán is. Egész nyáron járták a városokat, hogy előkészítsék a most induló nyilvános programokat – hangsúlyozta az új civil mozgalom vezéralakja. Abban reménykednek, hogy ha „testközeli” kérdések kerülnek szóba, azok is megmozdulnak, akik korábban belefáradtak a tiltakozó akciókba. Sándor Mária szerint egy ilyen mozgalom folyamatos működése az egyetlen esély arra, hogy a kormány lépéseinek kritikája eljusson az emberekhez, mert az ellenzék elveszítette hitelét. A kérdésre, hogy később lehet-e ennek az ellenzéki űrnek a betöltésére képes politikai szerveződés a Magyarországért Mozgalomból, a „fekete ruhás nővér” azt felelte, bármi kinőhet egy ilyen szerveződésből, de ő biztosan nem akar semmiféle politikai szerepet vállalni.

Budaörsi paprikás kollégistáknak
Budaörsi paprikás krumplit ebédelt tegnap a Wesley János iskola és kollégium 130 diákja Abaújkéren. Az óvodásoktól a szakácstanuló kamaszokig mindenki hozzátett valamit Tóth Zoltán főztjéhez, ha mást nem, hozta a tányérokat vagy villákat. Igen, jól gondolják, az ország választási és közigazgatási szakértője, egykori belügyi államtitkár főzött az Iványi Gábor lelkész által vezetett Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség borsodi intézményében. Az évek óta hivatásos vizsgával rendelkező szakácsmester nem először készített ételt ilyen népes rászoruló társaságnak, hiszen minden negyedik hétvégén ő vezeti a Heti Betevő Egyesület főzőcsapatát. (A Heti betevősök Budapesten két helyszínen is osztanak ételt rászorulóknak minden vasárnap. Az alapanyagokat adományokból vásárolják, a segítők ingyen dolgoznak.) Az ebédfőzés előtt Tóth Zoltán választójogi alapismeretekre oktatta az idősebb diákokat, a miskolci színtársulat tagjai varázsoltak előadást a gyerekek elé, Varga Andrea védőnő a nagylányokkal szexuálpszichológiai kérdésekről, a kisebbekkel Köves Nóra emberi jogi szakértő például a befogadásról beszélgetett. Valamennyien Sándor Mária Magyarországért Mozgalmának első, kísérleti programjában vettek részt.

Elégedetlen polgárok: Magyarországért Mozgalom

A Magyarországért Mozgalom az elégedetlen civil szakmai csoportok összefogását kínálja, ami ebben a pillanatban az egyetlen járható út az önálló területek akcióinak kifulladása után. Kérdés, hogy a mozgalom képes lesz-e az erő látszatát kínálni a lakosságnak, amelyben az utóbbi évek tapasztalatai alapján akkor mozdul meg a tettvágy, ha egy őt közvetlenül érintő kérdésben – lásd internetadó – hoz valami durva hátrányt jelentő döntést a kormány. A szakmai sokszínűség némi reményt kínál, hogy ez hosszabb életű mozgalom lehet az utóbbi évek civil szerveződéseinél, amelyek túl korán estek a politika csapdájába. Az is erősíti ezt, hogy mostanra eltűntek a 2010 után szerep nélkül maradt politikusok. A 2014 őszi internetadós tömegmegmozdulást később nem sikerült megismételni, de épp 2015 tavaszán kezdődött a civil mozgalmak sikertörténete, nem kis részben Sándor Mária egészségügyet mozgósító fellépésének hatására. Az idén csatlakozott az oktatás, a Tanítanék mozgalom és a szakszervezetek összefogásával. Az új mozgalmak pártoktól való távolságtartását most is próbálják kívülről felszámolni, a már megkezdett választási kampányban pedig vélhetően minden ellenzéki párt készül majd rátelepedni a Magyarországért Mozgalom bázisára. Az utóbbi évtizedekben nincs sikeres magyar minta a csapdák elkerülésére, így csak remélni lehet, hogy a baloldal már visszavonult politikusi generációjának tanácsaiból (is) építkező mozgalom gyorsan eljut a nemzetközi minták másolásáig. Azzal viszont számolniuk kell, hogy ezen a pályán a valódi eredmény mégiscsak az, ha a mozgalom képes bejutni a törvényhozásba.

Nagyot kaszált Voldemort neje

Publikálás dátuma
2016.09.17. 07:04
Forrás: Facebook/Mengyi Roland
Elképesz­tően sikeres cége van a Voldemort Nagyúrként elhíresült fideszes képviselő, Mengyi Roland feleségének, Mengyi Ramónának - írta a Blikk. 

Az egyszemélyes Immosolutions Gazdasági Tanácsadó Kft.-t 2014-ben alapították, már ebben az évben 13 milliós nyereséget hozott, a következő évben pedig már megtizenháromszorozta a profitját. Tavaly 193 milliós nettó bevétel mellett 168 milliós eredményt produkált az alkalmazottak nélkül működő vállalkozás. A lap megnézte a cégbíróságra leadott papírokat, ám a hiányos kitöltés miatt az nem derült ki, hogy Mengyi Ramóna mekkora osztalékot vett ki a cégből. Az is kiderült, hogy a nem éppen aktívnak tűnő vállalkozás számláján 254 millió 366 ezer forint, a házi pénztárban pedig 2,5 millió forint pihent. További gyanús körülményekre is figyelmes lett a napilap: a cég székhelyeként bejegyzett, zöldövezeti házban semmi sem jelzi, hogy ott működne a vállalat, a szomszédok pedig legalább egy éve nem látták a környéken Mengyi Ramónát. A Blikk úgy tudja, hogy a nő a budai vár közepén, a Dísz téren, egy klasszicista stílusú műemlékházban lakik jelenleg, alig ötven méterre a miniszterelnök reziden­ciájaként újjáépülő egykori karmelita kolostortól. A lap megkereste Mengyi Rolandot, a fideszes képviselő azonban nem reagált arra a kérdésre, hogy van-e szerepe abban, hogy felesége vállalkozása ilyen sikeresen működik.

Megírtuk, Mengyi Roland mentelmi jogát hétfőn felfüggesztette a parlament. Polt Péter legfőbb ügyész vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntette, valamint bűnszövetségben és bűnsegédként elkövetett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt kezdeményezte a kormánypárti politikus mentelmi jogának felfüggesztését. A 168 Óra tényfeltáró cikksorozatában augusztus elején írta meg rendőrségi iratokra és lehallgatási jegyzőkönyvekre hivatkozva, hogy Mengyi százmilliós uniós támogatás "lenyúlási tervének" lehetett a részese. A fideszes képviselő a szociális szövetkezetek által igényelt több százmillió millió forintos uniós forrásból kérte volna vissza a pályázatok sikeressége fejében "zsebbe" első körben a támogatási összeg 90 százalékát, előre pedig öt plusz ötmillió forintot.

Szerző