Letört az áramszedő - 50 percet is várhat a vonatra

Akár ötven percet is késhetnek a vonatok a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon, mert csütörtök délben letört egy motorvonat áramszedője Almásfüzitő-felső állomáson - közölte a Mávinform.

A közlemény szerint a hiba kijavításáig az S10-es győri járatok nem állnak meg Almásfüzitő állomáson. A személyvonatok utasait Almásfüzitő-felső és Almásfüzitő állomás között pótlóbusz szállítja. A hibaelhárítás idejére az érintett szakaszon az egyik vágányt lezárják, ezért a délutáni elővárosi és távolsági vonatok menetideje 20-50 perccel is megnőhet a hegyeshalmi fővonalon - tették hozzá.

Szerző

Elmarasztalták a kormányközeli Pesti Srácokat

Elmarasztalták a pestisracok.hu-t a Független Diákparlament egyik vezető szerepet betöltő 18 éves tagjával szemben első fokon.

Ahogy lapunk is beszámolt róla, a kormányközeli portál még a májusban tartott Rendkívüli Országos Diákfórum után közölt lejárató cikket az eseményt szervező Független Diákparlamentről. Állították, hogy Gyetvai Viktor idegen érdekeket szolgálva szervezett a kormány oktatáspolitikája ellen tüntetéseket, valamint erőszakosnak vélt cselekedetekkel is azonosították, miszerint ő is ott volt a Fidesz-székház elfoglalásánál, és a rendőrök is elvitték. 

 A Pesti Srácok első fokon is pert vesztett az ügyben még júliusban. A portál az elmarasztalás ellen nem fellebbezett. 

Szerző

Olimpikonokkal is találkozhatnak a Sportágválasztón

Csaknem száz sportágat próbálhatnak ki pénteken és szombaton 9-től 17 óráig az érdeklődők a XIX. budapesti Nagy Sportágválasztón a Merkapt Sportközpontban (Budapest, XI. Maglódi út 12a), ahol riói olimpikonokkal is találkozhatnak.

A rendezvényre a belépés ingyenes. Az előre bejelentkezett oktatási intézmények csoportjait pénteken egész nap, míg az egyéni látogatókat, családokat pénteken 14 óra után, valamint szombaton várják.

Szerző