Súlyos sérültet mentenek - Több kilométeres a torlódás az M1-esen

Kisteherautóba rohant bele csütörtökön nem sokkal dél után egy személyautó, amelynek két utasa súlyosan megsérült az M1-es autópálya főváros felé vezető oldalán Biatorbágynál; a térségben nagy a torlódás - közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője.

Csámpai Attila tájékoztatása szerint a közútkezelő egyik járművébe csapódott bele hátulról a személygépkocsi a sztráda 18-as kilométerénél. Az autóban ketten utaztak, az első jelentések szerint mindketten súlyosan megsérültek, a helyszínre mentőhelikopter érkezett. A mentésben a törökbálinti tűzoltók segítenek. Az érintett pályaszakaszon egy sávban halad a forgalom, mintegy 3-4 kilométer hosszan torlódnak a járművek - tette hozzá a szóvivő.

Szerző

Hurrá! Még egy helyettes államtitkárság lesz!

Dagad Orbán Viktor olcsóbb állama - írtuk még hajdan, pontosabban majd egy éve, tavaly novemberben, pedig akkor még szó sem volt például a keresztényüldözés elleni helyettes államtitkárságról.  Csak egy pillanatra lankad a figyelem, és hopp, máris itt a még újabb helyettes államtitkárság, csak hogy valami örömünk is legyen ebben a  kvótareferendumos sanyarú életben. 

Az MTI újságolta, hogy új, kulturális kapcsolatokért és fejlesztésekért felelős helyettes államtitkárság jön létre szeptember 19-től az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) Kultúráért Felelős Államtitkárságán belül Krucsainé Herter Anikó vezetésével - ezt be az Emmi tájékoztatása szerint Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere jelentette be az államtitkárság háttérintézményeinek intézményvezetői fórumán.

A tárca közleménye szerint az új helyettes államtitkár szakmai feladata az ágazat felelősségi körébe tartozó, bruttó egymilliárd forintos értékhatárt meghaladó beruházások - így többek között a Liget Budapest projekt, a Magyar Állami Operaház korszerűsítése, az Eiffel Bázis Műhelyház, az Iparművészeti Múzeum rekonstrukciója, a Budai Vigadó felújítása, az Országos Széchényi Könyvtár fejlesztése, a Szentendrei Szabadtéri Múzeum Erdély tájegysége és a Modern Városok Program kulturális vonatkozásai - szakmai munkájának, valamint az ágazat szakpolitikai felelősségébe tartozó, uniós forrásból megvalósuló fejlesztések koordinálása lesz.

Krucsainé Herter Anikó igazgatási és gazdasági szakember, 1997-től a Nemzeti Kulturális Alap Igazgatóságának gazdasági igazgatója, 2012-től főigazgatója volt - áll a közleményben.

Szerző
Témák
államtitkárok

Tényleg ne kockáztassunk - Váltsuk le a kormányt!

Publikálás dátuma
2016.09.15. 14:51
Népszava fotó/Molnár Ádám
Az utakon a kvótanépszavazásra, illetve a "nem"- szavazatra biztató kormányplakátok erdejében feltűnt az egyik legújabb, és leginkább sulykoló leegyszerűsítő példány, hogy a részletekkel nem szívesen bíbelődők is tudják, mi a  dolguk, ha hívja őket a Fidesz: a plakáton mindössze annyi az üzenet, hogy ne kockáztassunk, mondjunk nemet, passz. Erre is reagált a Párbeszéd Magyarországért a Facebook-on megjelentetett felhívással. 

Eddig közel 18 ezer ember vásárolt letelepedési kötvényt, Rogánhoz közeli offshore cégeken keresztül - figyelmeztet a Párbeszéd Magyarországért. A párt kiemeli: október másodikán 1294 menekült menedékkérelmének elbírálásáról (!) kellene szavazunk. Magyarul, nagyon nincs szó semmiféle letelepítésről, pusztán az országnak 1294 ember kérelmét kellene elbírálnia jövő év októberéig. 

Ha eleged van belőle, hogy tök hülyének néznek és közben kirabolnak, akkor október másodikán ne menj szavazni, hanem gyere és tüntess velünk egy szolidáris, európai, erőszak és korrupciómentes Magyarországért! - szól a PM felhívása. 

Szerző