Keresztényüldözés?

Mit szólnak hozzá? Utoljára csaknem kétezer éve volt, ami igazi volt. De most? A párt és kormány kitalálta és létrehozza 900 millióból a" Keresztényüldözés Ellenes Államtitkárságot". Ideje volt már kitalálni valamit a "várólistás" csókosok számára. Valami jól fizető "mosodát". . Képzeljük csak el szegény, "üldözött kereszténydemokrata "honfitársainkat, ahogy ők az éjsötét utcában, ingben-gatyában menekülnek üldözőik elől. Hogy kik az üldözők? Sokak szerint a saját lelkiismeretük, mások szerint ez kizárt, mert olyan nincs nekik. Nos, talán a hatalom ezek gyámolítására hozta létre új "találmányát", az új államtitkárságot? Talán. Egy magyarországi magyar keresztény.

Technikai hiba okozhatta a hajóbalesetet?

Nem valószínű, hogy emberi hiba okozta a vasárnapi, két magyar hajós életét követelő bajorországi hajóbalesetet. 

A Blikk által megszólaltatott hajóskapitány jól ismerte az elhunyt 49 éves K. István kapitányt és a 33 éves H. Ferencet szerinte ők nem hibáztak volna ekkorát. A fel-le mozgatható vezetőállás nem működhetett rendesen.

Barbalics Zoltán szerinte a Viking Freya a baleset előtt nem sokkal indult el Nürnbergből, még csak a Duna-Rajna-Majna-csatornán haladt, a legénység is kipihent lehetett.

Jól látszik a felvételeken, hogy a hajó eleje sértetlen, a híd a süllyeszthető kormányállást darálta be. Így túl magas vízállás esetén (ami egy csatorna esetén szabályozható) a hajó orra ütközött volna először. Ráadásul egy magasabb híd is van a vasúti híd előtt, már itt is ütközniük kellett volna, a vasúti hídnál pedig teljesen le kellett volna ereszteni azt.

Barbalics azt gyanítja, hogy az első hídhoz érve még le tudták süllyeszteni a kormányállást, ami aztán nem süllyedt tovább. Idejük viszont már nem volt a két híd között arra, hogy a tetőablaki vészkijáraton kimeneküljenek.

Szerző

Dzsihadista sejteket lepleztek le

Franciaországban vádat emeltek a három nő ellen, akiket egy gázpalackokkal megrakott, elhagyott autó kapcsán tartóztattak le múlt héten Párizs közelében. A nők hűséget esküdtek az Iszlám Államnak és a Gare de Lyon pályaudvarnál akartak terrortámadást végrehajtani. 

A nőket terrorista összeesküvésben való részvétellel vádolták meg. A rendőrség szerint öngyilkos merénylethez szükséges robbanó öv beszerzését is tervezték. Manuel Valls francia kormányfő elmondta, „maximumon” van a terrorfenyegetettség, naponta hiúsítanak meg dzsihadista merényletkísérleteket. A francia hatóságok mintegy 15 ezer radikálist tartanak nyilván.

Németországban tegnap három szíriai fiatalembert vettek őrizetbe Schleswig-Holstein tartományban. A szíriai férfiakat ugyanaz az embercsempész-hálózat juttatta Németországba, amelyik a tavaly novemberi párizsi terrortámadások végrehajtásában is szerepet játszott.

A 2015. november 13-án elkövetett terrorcselekményekben 130 ember veszítette életét. Thomas de Maiziere német belügyminiszter szerint a most őrizetbe vett szíriaiak egy alvó sejthez tartoztak. Tavaly év végén érkeztek Németországba, a német hatóságok hónapok óta megfigyelés alatt tartották őket.

Az Iszlám Állam terrorszervezettől kaptak útlevelet és többezer dollárt. A szíriai Rakkában képezték ki őket terrorcselekmények végrehajtására. Több mint kétszáz rendőr vett részt a gyanúsítottak letartóztatásában, több lakásban és menekültszálláson is razziáztak.

Szerző