"A keresztényüldözés elleni poszt kizárólag propagandacélokat szolgál"

V. Naszályi Márta, a Párbeszéd Magyarországért elnökségi tagja  sajtótájékoztatóján kijelentette: mindenkinek fel kell emelnie a szavát, amikor a világon bárhol a vallásuk miatt üldöznek embereket, de az Orbán- kormány csak akkor jótékonykodik, ha ehhez közvetlen érdeke fűződik. A PM nem érti, hogy a helyettes államtitkárság miért a Közel-Keleten élő keresztényekkel foglalkozik, amikor világszerte számtalan ember szorulna rá a segítségre - tette hozzá.

A politikus szerint az októberi kvótareferendum után a helyettes államtitkárság valószínűleg egy funkció nélküli kifizetőhellyé válik, vagy pedig csendben megszűnik. A Párbeszéd Magyarországért kíváncsi arra, hogy a kabinet miért a kampány közepén állt elő a témával, miért éppen három millió eurót szánnak a helyettes államtitkárságra és hogy ebből mennyi jut az üldözötteknek és mennyi az államtitkárság dolgozóinak.

A politikus kérdésesnek nevezte annak a kormánynak a hitelességét, amelyik "1300 más vallású embert nemzetrontó végveszélynek állít be". A kereszténységet egyetlen módon lehet védeni, "Krisztus tanításának a követésével" - jelentette ki V. Naszályi Márta, hozzátéve: felszólítják a kormányt, hogy fejezze be a "gyűlöletkeltő kampányt" amivel "meggyalázza" a valóban jó szándékú emberek tetteit.

Szerző

Lemondott a Bayert jelölő alapítvány elnöke

Publikálás dátuma
2016.09.07. 15:24
Fotó: Vajda József/Népszava
Miután a kuratórium nem szavazta meg a jelöléstől elhatárolódó nyilatkozat kiadását, Stark Tamás úgy látta, az elnökhelyettesi partizánakció által keletkezett morális terhet nem akarja viselni az alapítvány elnökeként - írja a hvg.hu.

Megtartotta kuratóriumi ülését az az alapítvány, amely hivatalosan jelölte Bayer Zsoltot a Magyar Érdemrend kitüntetésre, és az ülés azzal ért véget, hogy az elnök Stark Tamás lemondott. A GULÁG-okban Elpusztultak Emlékének Megörökítésére Alapítvány amúgy is furcsán jelölte Bayert: a jelölés tényéről az elnökhelyettes Pintér Jolánon kívül egy más kuratóriumi tag sem tudott, ez most egyértelművé vált az ülésen is. Az eljárás miatt a jelen lévő tagok megdöbbenésüknek adtak hangot. 

Stark nem tervezte beadni a lemondását, hanem előzetesen azt indítványozta, adjanak ki egy, a jelöléstől elhatárolódó nyilatkozatot. Azzal indokolta mindezt, hogy az alapítvány fő tevékenysége, a Honvéd téri koszorúzás, megemlékezés a Gulágon elpusztultaknak állított emlékhelyen egy évben kétszer ezentúl mindig összekötődne a Bayer-ajánlás tényével a sajtóban, ami rossz fényt vetne a megemlékezésre. De ezt az elhatárolódó nyilatkozatot végül a kuratórium nem támogatta.

Így végül is nem maradt más hátra Starknak, mint a lemondás, mert, mint elmondta, a jelölés okozta "morális teherrel" a vállán nem akart elnök maradni.

A teljes cikket itt olvashatja. 

Szerző

A DK az ombudsmanhoz fordul a tanárok elmaradt béremelése miatt

A Demokratikus Koalíció (DK) az alapvető jogok biztosához fordul, amiért szerintük a kormány korábbi ígéretével ellentétben nem biztosított minden pedagógusnak béremelést.    

Oláh Lajos, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatója után sajtóhírekre hivatkozva úgy fogalmazott, azonnal kárpótolni kell azt a több mint ezer tanárt akiket a kabinet becsapott az elmaradt fizetésemeléssel.

A DK politikusa emellett felszólította a kormányt, hogy pótolja a pedagógusok elmaradt túlórapénzeit, továbbá az "eddigi PR-akció helyett" kínáljon valódi megoldást az oktatás problémáira. "A Klik helyett ugyanis több Klik lett, az eddigi rossz tankönyvek pedig maradtak, csak beléjük került Orbán Viktor" - sorolta a gondokra példaként Oláh Lajos.

Szerző