Horvát trónkövetelő

Már javában a második hetében jár az US Open, az amerikai nyílt teniszbajnokság. A legnagyobb favoritok sikerrel vették az akadályokat, a nőknél pedig versenyben van még egy 18 esztendős horvát játékos, Ana Konjuh.

A világranglista 92. helyezettje nem a semmiből bukkant elő, juniorként, még 2013-ban megnyerte az Australian Opent és az US Opent, így világelsővé lépett elő. A 2014-es szezonban már a felnőttek között szerepelt, Wimbledonban a harmadik körig menetelt. Még ebben az évben, 16 esztendősen bekerült a top 100-ba, majd 2015-ben a női tenisz történetének második legfiatalabb WTA-tornagyőztese lett.

Ekkor már a legjobb 50 ajtaján kopogtatott, s talán az idei évad utolsó Grand Slam-tornája hozza meg számára az újabb áttörést. Az év első fele nem úgy alakult, ahogyan várta, Melbourne-ben és Párizsban is a második körben búcsúzott, New Yorkban viszont egyelőre remekel.

Az első körben a 20. helyen kiemelt Kiki Bertenst búcsúztatta, majd két „könnyebb” ellenfél után a világranglista negyedikjét, a lengyel Agnieszka Radwanskát győzte le két szoros szettben. Mai ellenfele, a cseh Karolina Pliskova is jó formában van, de egy GS-torna negyeddöntőjében már senki sem számíthat könnyed diadalra. Amennyiben sikerrel venné az akadályt, úgy a világelső amerikai Serena Williams-szel vagy az ötödik helyen rangsorolt, Babos Tímát is elbúcsúztató román Simona Haleppel mérhetné össze erejét a döntőbe jutásért.

S ha egy kicsit visszamegyünk az időben, éppen 10 évvel ezelőtt az akkor 19 esztendős Marija Sarapova nyerte meg az US Opent. Bár az is igaz, hogy az orosz teniszező két évvel korábban már Wimbledonban is diadalmaskodott. Mindettől függetlenül Ana Konjuh még akkor sem lesz semmiről lemaradva, ha netán ma búcsúzik Pliskova ellen.

Szerző

Kapcsolódó

Fekete vasárnap

Lang eligazolt

Lang Ádám a francia labdarúgó-bajnokság élvonalába most feljutott Dijon FCO csapatához szerződött.

 A Videoton válogatott védőjéért az augusztus végén lezárult átigazolási időszak utolsó pillanataiban futott be a Dijon ajánlata, szerződtetését percekkel a piaczárás előtt regisztrálta a francia klub.

A nemzetközi szövetség végül engedélyezte a transzfert, így hivatalossá vált, hogy a 23 éves védő a Ligue 1-ben folytatja pályafutását.

Szerző
Frissítve: 2016.09.06. 22:18

Magyar Ház: miniszteri illetéktelenség

Továbbra is kitartóan keressük azt a szervezetet vagy személyt, amely vagy aki válaszolni tud és akar a riói nyári olimpia alatt a játékok helyszínén állami pénzből működtetett Magyar Házzal kapcsolatban.

A Miniszterelnökség Sajtóirodája nagyon gyorsan és készségesen reagált megkeresésünkre, közelebb mégsem jutottunk a megoldáshoz, ugyanis azt a tájékoztatást kaptuk, hogy – szó szerint idézzük a teljes levelet, semmit sem változtattunk rajta – „Ezekben a kérdésekben a Miniszterelnökség nem illetékes.”.

Az illetékes állítólag a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB), de onnan továbbra sem érkezett semmilyen hivatalos reakció.

A Népszava múlt szerdán (tehát pontosan egy héttel ezelőtt) a budapesti olimpiai és paralimpiai pályázatot előkészítő cég, az adófizetők pénzéből az év eleje óta több mint hat milliárd forintot elköltő Budapest2024 ZRt. sajtóosztályának küldte el írásban kérdéseit. Az egyik ott dolgozó munkatárs elmondta, nem látták a lapunktól érkezett levelet, azt csak múlt pénteken vették észre, amikor olvasták cikkünket arról, hogy hiába várunk a válaszra, és ezt követően megkeresték az e-mailünket.

Ezután a Budapest2024 ZRt. gyorsan intézkedett, szóban tájékoztatott, hogy a MOB tud válaszolni és a kérdéseket továbbította Siklós Erik, a MOB marketing- és kommunikációs igazgatója részére. Siklós pénteken Facebookon jelezte, hogy megkapta kérdéseinket.

Azóta nem tudjuk, mi történt, pontosabban azt látjuk, hogy nem történt semmi.

A kérdéseink, melyekre várjuk a válaszokat: 1. Összesen mennyibe került a Magyar Ház az államnak? 2. Miért csak két órát volt naponta nyitva az épület a látogatók előtt? 3. Ha a 2024-es budapesti olimpiai és paralimpiai pályázatot is népszerűsítette, akkor miért bontották le, miért nem maradt a ma kezdődő paralimpia idejére is? 4. Pontosan hány látogatója volt a háznak?

Amíg az illetékesek hallgatnak, mi folytatjuk az érdeklődést. A válaszadásra felkészül az EMMI Sport Államtitkársága.

Szerző