Magyar Ház: miniszteri illetéktelenség

Továbbra is kitartóan keressük azt a szervezetet vagy személyt, amely vagy aki válaszolni tud és akar a riói nyári olimpia alatt a játékok helyszínén állami pénzből működtetett Magyar Házzal kapcsolatban.

A Miniszterelnökség Sajtóirodája nagyon gyorsan és készségesen reagált megkeresésünkre, közelebb mégsem jutottunk a megoldáshoz, ugyanis azt a tájékoztatást kaptuk, hogy – szó szerint idézzük a teljes levelet, semmit sem változtattunk rajta – „Ezekben a kérdésekben a Miniszterelnökség nem illetékes.”.

Az illetékes állítólag a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB), de onnan továbbra sem érkezett semmilyen hivatalos reakció.

A Népszava múlt szerdán (tehát pontosan egy héttel ezelőtt) a budapesti olimpiai és paralimpiai pályázatot előkészítő cég, az adófizetők pénzéből az év eleje óta több mint hat milliárd forintot elköltő Budapest2024 ZRt. sajtóosztályának küldte el írásban kérdéseit. Az egyik ott dolgozó munkatárs elmondta, nem látták a lapunktól érkezett levelet, azt csak múlt pénteken vették észre, amikor olvasták cikkünket arról, hogy hiába várunk a válaszra, és ezt követően megkeresték az e-mailünket.

Ezután a Budapest2024 ZRt. gyorsan intézkedett, szóban tájékoztatott, hogy a MOB tud válaszolni és a kérdéseket továbbította Siklós Erik, a MOB marketing- és kommunikációs igazgatója részére. Siklós pénteken Facebookon jelezte, hogy megkapta kérdéseinket.

Azóta nem tudjuk, mi történt, pontosabban azt látjuk, hogy nem történt semmi.

A kérdéseink, melyekre várjuk a válaszokat: 1. Összesen mennyibe került a Magyar Ház az államnak? 2. Miért csak két órát volt naponta nyitva az épület a látogatók előtt? 3. Ha a 2024-es budapesti olimpiai és paralimpiai pályázatot is népszerűsítette, akkor miért bontották le, miért nem maradt a ma kezdődő paralimpia idejére is? 4. Pontosan hány látogatója volt a háznak?

Amíg az illetékesek hallgatnak, mi folytatjuk az érdeklődést. A válaszadásra felkészül az EMMI Sport Államtitkársága.

Szerző

Boban Marković Martonvásáron

Harmadik alkalommal rendezik meg a Magyar Népdal Napját Martonvásáron. Két napon, szeptember 10-én és 11-én várják az érdeklődőket, a középpontban a népdallal, népzenével és a hagyományőrzéssel. 

A rendezvény idei különleges fellépője a Boban Marković Orkestar, melynek tagjai bebizonyítják azt is, hogy nem áll távol tőlük a magyar népi ének, a magyar népzene.

A kilencvenes évek elejétől zenélő 52 éves művész életében először ad elő nagyközönség előtt magyar népdalt magyar népzenét! Fellép még Bognár Szilvia, Herczku Ági és a Banda, a Zuboly, a Cimbaliband és a Fricska Tánc, Berecz András, Pál István „Szalonna” és Bandája, az Esszencia, Szabó Balázs Bandája és a „Páva” győztes, Bartina Gyermektánccsoport.

A színpadon láthatják a helyi fúvószenekar, a művészeti iskola táncosainak és zenészeinek előadását is. Valamint 300 gyermek egyszerre fog népdal énekelni a színpadon.

Szerző

Kerekes Éva a Bóta Caféban

Publikálás dátuma
2016.09.07. 07:47

Az Örkény Színház kiváló színésze, Kerekes Éva a Bóta Café vendége szeptember 7-én, szerda este 9 órától a FIX Tévében.

Megrendítő tud lenni tragédiákban, fölöttébb nevettető komédiákban, civilben is jól érvényesül a fanyar humora.

Bóta Gábor élő, online szintén nézhető műsorában, hívhatják őt a 445-1349-es számon, és a tv.fixhd skype címen ugyancsak hozzászólhatnak az adáshoz. 

Szerző