Két baleset is történt az M7-esen

Baleset miatt több kilométeres torlódás alakult ki az M7-es autópálya Balaton felé vezető oldalán szombat délután Martonvásár térségében, ahol két gépjármű ütközött össze - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség arról tájékoztatott, hogy a helyszíni szemle és műszaki mentés ideje alatt a forgalom egy sávon haladt, a zárlatot már feloldották, de a 6-7 kilométeren feltorlódott kocsisor csak lassan oszlik. Érd közelében is történt egy baleset a Balaton felé tartó pályán, ott is nagy a torlódás.

Szerző
Frissítve: 2016.08.27. 19:47

Lezuhant egy vitorlázórepülő - Egy 72 éves férfi vezette

Lezuhant egy vitorlázó repülőgép a kaposújlaki repülőtér közelében szombat délután, a járműből életveszélyes állapotban kimentett 72 éves pilótát mentőhelikopter szállította kórházba - közölte honlapján a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. 

A szóvivő szólt arról, hogy az ügyben a Kaposvári Rendőrkapitányság légi közlekedés gondatlan veszélyeztetésének vétsége gyanújával eljárást indított ismeretlen tettes ellen, a történteket a légiközlekedési hatóság is vizsgálja. Török Sándor, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője azt közölte, hogy a sérültet a mentők a kaposvári hivatásos tűzoltók segítségével emelték ki a gépből, a mentési munkálatok késő délutánra befejeződtek.

Az MTI úgy értesült, a vitorlázórepülő röviddel a felszállást követően zuhant le. A balesetet feltehetően az okozta, hogy a gép magasba emelkedését segítő két huzal egyike a leoldást követően beleakadt gép farkába, s a földre rántotta a repülőt.

Szerző

Drogkereskedőkre csaptak le a rendőrök Budapesten

Egy héttagú, kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó csoport tagjait fogta el a rendőrség Budapesten - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata a rendőrség honlapján szombaton.

 A tájékoztatás szerint a kábítószer-kereskedelem mellett más bűncselekményekkel is gyanúsított bűnözői csoportra 2016 elején figyeltek fel a nyomozók. A gyanú szerint a csoport tagjai Budapesten amfetamint és marihuánát árultak, illetve a drog beszerzését, porciózását és szállítását is végezték.  A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai szerdán több helyszínen tartottak házkutatást, amelynek során a kábítószergyanús anyagok mellett nagy mennyiségű készpénzt és ékszereket, illetve nagy értékű autókat is lefoglaltak.  A csoport tagjait a rendőrök őrizetbe vették, kettőjük kivételével kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.  A közlemény szerint a bűnözői csoport Pest déli részén működött.

Szerző