Szorul a hurok Hart nyaka körül

A Manchester City angol válogatott kapusa, Joe Hart nehéz időket él meg csapatánál, amióta a nyáron Pep Guardiola átvette a labdarúgóklub irányítását.

A spanyol menedzser az első két fordulóban és a Steaua Bukarest elleni Bajnokok Ligája odavágón is az argentin Willy Caballerónak szavazott bizalmat, Hart pedig csak a kispadon kapott helyet. A 63-szoros válogatott hálóőr rosszul tűri a kialakult helyzetet, a csapat keddi edzésén összeszólalkozott mesterével, majd egyszerűen lesétált a pályáról.

Ráadásul az elmúlt napok híradásai arról szóltak, hogy a Barcelona kapusa, Claudio Bravo is a Guardiola gárdájához tart. Angol sajtóhírek szerint a Manchester City 17 millió fontot fizet a chilei játékosért, aki még a napokban aláírhatja szerződését. „Bravo ügyében megegyeztünk a Manchester Cityvel. Amint sikerül megoldanunk a pótlását, véglegesítjük az átigazolását, és kinyitjuk előtte a kaput a távozáshoz” – mondta Robert Fernández, a Barcelona technikai igazgatója.

A játékos érkezéséről szerdán a manchesteri repülőtér Twitter-bejegyzésben számolt be, így szinte biztossá vált, hogy Hart új csapat után nézhet. Ráadásul időközben Guardiola is megerősítette, nem ragaszkodik az angol kapushoz. Korábban a Sevilla és a Borussia Dortmund érdeklődéséről lehetett hallani Harrtal kapcsolatban, ám ezek a találgatások gyorsan elcsendesedtek.

A katalánok a 33 esztendős kapust az Ajax holland válogatott hálóőrével, Jasper Cillessennel pótolnák. A hírek szerint meg is született az egyezség, 13 millió eurós vételárban állapodtak meg a felek. Amint hivatalossá válik a transzfer, Bravo is aláírhatja szerződését. Hartnak pedig marad egy szűk hete, hogy új csapatot találjon magának.

Szerző

Súlyemelőket értek doppingvétségen

Újabb sportolók buktak le doppingvétség miatt. A tesztek utólagos elemzése során 15 súlyemelőről derült ki, hogy tiltott szert használtak a 2008-as pekingi és a 2012-es olimpia alkalmával.

A Nemzetközi Súlyemelő-szövetség közlése szerint a doppingvétségen ért versenyzők közül hárman kínaiak. Azonnali hatállyal felfüggesztették őket, s várhatóan elveszik érmüket is.

Bár hivatalosan nem tették közzé a lebukott sportolók nevét, médiaértesülések szerint a három kínai a 75 kilogrammosok között indult Csao Lei, a Liu Csun-hong (69 kg), valamint Csen Hszie-Hszia (49 kg). Olyan tiltott szerről van szó, amely a növekedési hormonokat stimulálja – állapították meg. A 2004-es athéni olimpián aranyérmet szerzett Liu szervezetében egy másik doppingszer jelenlétét is kimutatták.

A további 12 érintett orosz, kazah, azeri és ukrán és fehérorosz versenyző. Ők összességében tíz olimpiai érmet nyertek. A legismertebb közülük a fehérorosz világcsúcstartó, Andrej Ribakov. A török Sibel Özkannak már korábban vissza kellett adnia 2008-ban szerzett ezüstérmét doppingvétség miatt.

A sportágat már számos doppingbotrány rázta meg. Brazíliában is öt súlyemelőt zártak ki tiltott szerek használata miatt. A kirgiz Iszat Artikov elvesztette bronzérmét a 69 kilogrammosok között.

Szerző

Matuidi pótolja Pogbát?

Publikálás dátuma
2016.08.25. 07:54
Matuidi csomagol? FOTÓ: EUROPRESS
Akár napokon bejelenthetik, hogy a Juventushoz igazol a francia válogatott Blaise Matuidi.

A sorban négy bajnoki címet szerzett torinóiak 30 millió eurót fizetnének érte a Paris Saint-Germain együttesének. Az öreg hölgy képviselői ma Monte Carlóban, a Bajnokok Ligája csoportjainak sorsolásánál egyeztetnek a PSG illetékeseiről a transzferről.

Matuidi már mindenben megegyezett a zebrákkal, ám a PSG-vel való megállapodás már nem ígérkezik ennyire könnyen vehető akadálynak. A milliárdos párizsi klub ugyanis nincs rászorulva a pénzre, elnöke, Nasszer al-Khelaifi augusztus 8-án azt közölte, nem adják el a 29 éves játékost, akit a PSG egyik alapemberének nevezett. Hasonlóképpen nyilatkozott a PSG új trénere, Unai Emery, aki többször is úgy fogalmazott, számít a franciára.

A Bianconeri továbbra is keresi a Manchester Unitedhez csillagászati összegért, 105 millió euróért igazolt Paul Pogba utódát. Eredetileg a Chelsea ajtaján kopogtatott a Juve, Nemanja Maticot próbálta leigazolni, ám a londoniak nemet mondtak. Szintén kikosarazta a torinóiakat a szentpétervári Zenit, amely 18 millió eurót kapott volna Axel Witsel eladása fejében.

Szerző