Csak az állampapír marad

Még mindig betétben tartják a legtöbb pénz a magyarok, de az elmúlt években slágertermék lett az állampapír a befektetni szándékozó lakosság körében - mondta Németh Dávid, a K&H Bank vezető elemzője.

A szakértő felidézte: az elmúlt két negyedévben is jelentős mértékben nőtt a lakossági állampapír-állomány, elsősorban a kamatkörnyezet miatt. A Magyar Államkincstár jó hozamot biztosít, ha valaki kamatozó kincstárjegyet vagy hosszabb futamidejű, 3-5-10 éves állampapírt vesz, akkor magasabb kamathoz jut - fejtette ki.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) adatai szerint az első fél év nettó tranzakciói alapján az állampapír, a készpénz és az életbiztosítás volt a három legnépszerűbb megtakarítási forma a magyar lakosságnál.

Németh Dávid rámutatott, az életbiztosítások területén vannak új termékek, amelyek a korábbiaknál kedvezőbb hozamot adnak a befektetőknek. Másrészt a bizonyos befektetési jegyekből kiáramlott pénznek más befektetési formákat keresnek az emberek, és ilyen lehet az életbiztosítás is. Emellett az ingatlanhitelezés felfutása szintén segíti az életbiztosítási piacot, nagyobb ingatlanhiteleknél az esetleges nehézségek kivédésére jó biztosíték egy életbiztosítás - tette hozzá.

Az elemző kitért arra: a munkabérek a következő időszakban várhatóan dinamikusan nőnek majd, a foglalkoztatottság pedig tovább javul, ezzel pedig a megtakarítások is tovább emelkednek.

Szerző

Barca, Real, Atlético

Mától az első fordulóval kezdetét veszi a Barcelona, Real Madrid, Atlético Madrid triász versenyfutása, azaz a spanyol labdarúgó-bajnokság.

Amennyiben az új idény végén is a fent említett egyletek zárnak a pódiumon, ez a szezon sorrendben az ötödik lesz, ők osztoznak meg a dobogós helyeken.

címvédő Barcelona szombaton a Betis csapatát fogadja, a Real Madrid vasárnap Sociedadba látogat. Szintén a hét utolsó
napján mutatkozik be az Atlético is, ők az élvonalba tíz év után visszajutó Alavést látják vendégül.

A spanyol bajnokikat hazánkban a Sport TV közvetíti.

Szerző

Kapcsolódó

Szenvedve nyert a Real

Hatodszor is Juventus?

A hétvégén az első fordulóval indul az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 2016/2017-es idénye, avagy a „zebravadászat” következő felvonása. 

Ami azt illeti, a legutóbbi öt kiírásban legyőzhetetlen Juventus – a klubszínek miatt ők a zebrák - skalpjára hajtó csapatok esélyei nem rosszabbak, mint az utóbbi években bármikor, de nem is jobbak: noha a rekordbajnok torinói keret a Manchester Unitedhez szerződő Paul Pogbával kevesebb lett, a játékosállománya a legnagyobb riválisok labdarúgóival bővült.

 Az 1. forduló programja
Augusztus 20, szombat
18.00: Roma–Udinese (TV: Digi Sport 1)
20.45: Juventus–Fiorentina (TV: Digi Sport 1)
Augusztus 21., vasárnap
18.00: Milan–Torino (TV: Digi Sport 1)
20.45: Atalanta–Lazio
20.45: Bologna–Crotone
20.45: Chievo–Inter (TV: Digi Sport 1)
20.45: Empoli–Sampdoria
20.45: Genoa–Cagliari
20.45: Palermo–Sassuolo
20.45: Pescara–Napoli

A nyár egyik rekordigazolását jelentő, 90 millió euróért csíkos mezt öltő Gonzalo Higuaín az előző szezont másodikként záró Napoli, a bosnyák válogatott Miralem Pjanic - szintén euró tízmilliókért - a harmadik helyezett Roma csapatát hagyta ott a Juventus kedvéért, mely csapat megszerezte a korábbi éveket Barcelonában töltő Dani Alves játékjogát is.

Az előttünk álló évad nagy kérdése, hogy a két patinás, ám a jelenkorban botladozó milánói egylet beleszólhat-e az érmes pozíciókért folyó csatába. Nos, sem az AC Milan, sem pedig az FC Internazionale kerete nem erősödött jelentősen az eddigiekhez képest, az Inter is inkább új trénerében, a Roberto Mancinit váltó, vezetőedzőként a holland Ajax csapatával négyszeres bajnok Frank de Boerban bízhat.

Amiért – vagy inkább akikért – még érdemes lehet követni az olasz bajnokságot, azok a magyar légiósok: ismert, Nagy Ádám a nyáron a Ferencvárostól a Bolognába szerződött, míg Felcsútról Sallai Roland kölcsönbe ahhoz a Palermóhoz került, ahol a már tavasszal is kerettag Balogh Norbert csereként többször játéklehetőséget kapott.

Szerző