Előfizetés

Clintonék Trump egészségi állapotára kíváncsiak

A Clinton-kampány erőteljes akciókat indított csütörtökön Hillary Clinton egészségességének bizonyítására és a republikánus elnökjelölt, Donald Trump egészségi állapotának vizsgálatára. 

Joel Benenson, Hillary Clinton stratégiai főtanácsadója - az MSNBC televízió vendégeként - Donald Trumpnak a Clinton egészségére tett megjegyzéseit utasította vissza.

Joel Benenson az MSNBC televízióban viszonylag hosszan foglalkozott Donald Trump megjegyzéseivel, amelyek szerint "Hillary Clintonból hiányzik a megfelelő életerő". Azt mondta: "Donald Trumpot valószínűleg megőrjíti, hogy Clinton többet dolgozik, mint ő, többet gondolkodik, mint ő, és jobban megtalálja a hangot a választókkal".

Benenson felszólította Donald Trumpot, hogy hozzon nyilvánosságra a tavaly decemberinél részletesebb orvosi jelentést. Abban a közleményben Harold Bornstein kijelentette: Donald Trump egészségügyi állapota "elképesztően kiváló", ő lesz "a valaha megválasztott legegészségesebb elnök". Benenson csütörtökön azt nehezményezte, hogy Bornstein doktor nem is belgyógyász, hanem gyomor- és bélspecialista.

A jobboldali fórumokon megjelenteket a Media Matters for America nevű liberális médiafigyelő - amelyet Clinton szoros szövetségese, David Brock alapított - reagált, cáfolva őket. A Drudge Report című internetes lap például azzal hozakodott elő, hogy kampánygyűlésein Hillary Clinton gyakran használ párnát, "hogy megtámassza magát". A lap megjelentetett egy, a demokraták elnökjelöltjének gyatra egészségi állapotáról szóló dokumentumot is, amelyről azt állította, hogy Clinton orvosától származik. A Media Matters kiderítette, hogy a dokumentum egyszerű hamisítvány.

A Breitbart News - az a médium, amelynek mostanáig Steve Bannon, Trump új kampányfőnöke volt a vezetője - a napokban azt a címet adta cikkének: "Hillary nem tud lábra állni a fárasztó konvenció után", és közzétett a honlapon egy hangfelvételt, amelyen Clinton azt mondja: "Oh, istenem, nem tudom, hogyan kelek fel holnap". Erre az inszinuációra maga Hillary Clinton reagált az egyik kampányrendezvényén. "Igen, kétheti megfeszített munka után ezt mondtam, de lekopogom, szerencsésnek mondhatom magam, mert nagyon is jó erőben vagyok".

Clinton kampánystábja egyébként kedden már nyilvánosságra hozott egy nyilatkozatot, amelyben visszautasította és "zavart összeesküvési elméletnek" minősítette a demokrata elnökjelölt egészségéről keringő híreket.

Újra megszólalt Oszama bin-Laden fia

Publikálás dátuma
2016.08.19. 07:35

Egyre aktívabb Oszama bin- Laden (képünkön) kedvenc fia, a ma 23 (más források szerint 25) éves Hamza. 

A volt al-Kaida alapító vezetőjének utóda ezúttal a szaúdiakhoz szólt, arra kérve az olajkirályság lakóit, hogy döntsék meg kormányuk hatalmát, és „szabadítsák meg” országukat az Egyesült Államok befolyásától. 

(A 2011-ben likvidált al-Kaida-vezér maga is szaúdi születésű volt, de 1994-ben visszavonták állampolgárságát és befagyasztották a királyságban elérhető milliárdos vagyonát.) 

Hamza bin-Laden most arra buzdítja a fiatal szaúdiakat és mindazokat, akik „harcképesek”, hogy csatlakozzanak az al-Kaida arab-félszigeti csoportjához (AQPA), amelynek központja a háború dúlta Jemenben van, és szerezzék meg ott a „szükséges harci tapasztalatot”.

Júliusban Hamza egy videoüzenetben Washingtont fenyegette meg apja megöléséért és a muszlimok „elnyomásáért”.

Atom a szomszédban?

Washington egyelőre nem foglalt állást, Bukarest pedig hevesen cáfolja az Euractiv.com hírportál azon értesülését, miszerint a török-amerikai viszonyban keletkezett feszültség miatt az Egyesült Államok elkezdte Romániába költöztetni az eddig Törökországban, az incirliki légibázison állomásoztatott nukleáris fegyverzetét. 

A portálnak névtelenül nyilatkozó források állítják, a deveselui amerikai rakétavédelmi bázisra szállítják a nukleáris arzenált, több mint húsz nukleáris fegyvert, mert az amerikai vezetés már nem bízik Ankarában. A washingtoni székhelyű biztonságpolitikai kutatásokkal foglalkozó Stimson Központ viszont úgy tudja, Incirlikben 50 atomtöltetű fegyvert tárolt az Egyesült Államok.

A román külügy szűkszavú nyilatkozatban cáfolta az értesülést, Mihnea Motoc védelmi miniszter a Digi24 hírtelevíziónak nyilatkozva, úgy fogalmazott, "Nem létezik ilyen terv, sem politikai, sem szakértői szinten nem tárgyaltunk erről, ezért az információról csak annyit mondhatok, hogy spekuláció".

Victor Ponta volt miniszterelnök egyenesen otromba hazugságról beszélt és kemény választ sürgetett. A legnagyobb ellenzéki erő, a jobbközép Nemzeti Liberális Párt (PNL) egyik parlamenti képviselője tegnap már a nyári szüneten levő parlament védelmi szakbizottságának sürgős összehívását kérte. Bukarestben úgy vélik, hogy a hamis információ árthat Románia nemzetbiztonságának.