Előfizetés

Storcz: legenda lett Kozák Danuta

Storcz Botond szerint Kozák Danuta már legendának számít.

"Négyszeres olimpiai bajnok magyar kajakozó nincsen, négyszeres olimpiai bajnok aktív magyar versenyző sincsen" - jelentette ki a felnőtt vezetőedző. Női kajak egyes 500 méteren ezt megelőzően csak a szovjet Ljudmila Pinajevának sikerült a címvédés (1964, 1968).

A 500-as sikerről Storcz Botond úgy fogalmazott, Kozák Danuta betegsége után nem volt reális ez a fölényes diadal. "Viszont ha azt nézzük, hogy tegnap a középfutamban már 1.4 másodperces előnnyel legjobb időt ment, akkor abszolút az volt." - hangsúlyozta.

"Nehéz azért azt mondani, hogy valaki másfél hajóval fogja megvédeni olimpiai címét és nyeri negyedik olimpiai aranyérmét." - mondta ez előzetes esélylatolgatásokról. Az MTI-nek arra a felvetésére, hogy Kozák Danuta annyiszor veri meg a mezőnyt egy hajóval, ahányszor indul, nevetve így felelt: "Ez tényleg igaz!"

A 200 méteren negyedik Tótka Sándor, Molnár Péter eredményéről Storcz Botond azt mondta, az "a három század hiányzott a lelki boldogsághoz". "A 200 méternek a sajátossága, hogy három századdal maradtak le a dobogóról, s négy századdal már másodikak. Ez benne van a versenyben." - fogalmazott.

Az 1000 méteren hetedik Hufnágel Tibor, Ceiner Benjámin szereplése szerinte "nagyjából reális". "Ha kicsit jobban kijön a lépés, akkor pontszerzők, ahogy arról előtte beszéltünk, hogy nagyon jó lenne. De nagyjából azt hozták, amit tudnak. Jó verseny volt egyébként" - értékelt a vezetőedző, aki jelezte, bízik benne, hogy szombaton a női kajaknégyes is megvédi címét."Danuta Szabó Gabival megnyerte a párost, ma az egyest, így pillanatnyilag mindhárom 500-as számban olimpiai címvédő!" - emelte ki.